Radze zwracać uwagę na ph organizmu. Wynik wynoszący 5 ph jest sygnałem alarmowym(...) myślę, że tyle info wystarczy.
Zeszłego roku mieliśmy zabrać sól i pieprz w saszetkach, takich jak dają w sieciowych paszarniach ale gdzieś się zawieruszyły. Porobiłem takie namiastki z kawałka papieru i folii aluminiowej warstwami nawiniętej na ołówek - średnio wygodne ale lekkie. Zrobiłem po 2 komplety na pieprz i sól i przetrwały kilka dni wrzucone do Jetboila.
A jak się mierzy pH organizmu, tak konkretnie?
Radze zwracać uwagę na ph organizmu. Wynik wynoszący 5 ph jest sygnałem alarmowym. Zakwaszenie nadmierne organizmu może doprowadzić do zgonu
W temacie zakwaszenia kawą to się wypowiem obrazkowo
Nadal nie kumam jaki sens jest tak kombinować, chyba, ze to komuś sprawia radość samą w sobie?
Jak ma się sakwy 2x12,5 to trzeba być kreatywnym
Przy takich rozmowach zawsze wspominam opowieść znajomego kolarza, który za młodu startował w Atlancie na igrzyskach olimpijskich w czwórce wioślarskiej (ocierając się o medal). I opowiadał jak to w wiosce olimpijskiej było mnóstwo kuchni z wszelkich rejonów świata do wyboru. I świeciły pustkami, bo olimpijczycy, te najwybitniejsze, najdoskonalsze organizmy świata okupowały McDonaldsa