Cytat: "A jak się mierzy pH organizmu, tak konkretnie?"Wskazane badanie moczu w laboratorium. Badanie papierkiem lakmusowym jest mało dokładne.Dalej tego tematu nie rozwijam. Dalszą dyskusję uważam za zbędną. Zasygnalizowałem tylko problem zakwaszenia organizmu. Resztę doczytajcie w książkach.
Tego zdjęcia szukalem:
Jakby przeanalizować jedzenie na ultra to chyba by miłośnicy zdrowego zaraz na zawał zeszli. Dojeżdżasz na Orlen - walisz kombo hot-dog + seven-days zapity kawą z energetykiem, a na przełamanie smaku doprawiasz Haribo - to i paralityka na nogi postawi
Nadal nie kumam jaki sens jest tak kombinować, chyba, ze to komuś sprawia radość samą w sobie?
Oba jednak mają ogromną wadę.Wyklucza je, ona, z grupy narzędzi doskonałych i w pełni funkcjonalnych. Nie mają korkociągu.
Z prostego powodu - kupę różnych opakowań ma się niejako przy okazji. Na przykład wspomniane tubki po pastylkach musujących, albo wszelkie inne fiolki. W naszym ekwipunku jako etui na apteczkę mamy jakieś stare etui na okulary, które już dawno odeszły na śmietnik historii. Igła, agrafki, nici - są w pudełeczku, które zostało po fiolkach z szczepionkami odczulającymi syna. Oliwa - jakaś mała plastikowa buteleczka po jakimś sosiku chyba, czy czymś podobnym. Po co kupować nowe, jak stare (bardzo podobne) się wyrzuca na pęczki? Można coś dobrego zrobić dla matki ziemi. Chciało by się rzec - to mały krok czlowieka, lecz dla ludzkości - skok ogromny. No dobra, popłynąłem, wiem.
Nie wybijałeś korka waląc dnem butelki w ścianę względnie we framugę drzwi?
Nie mają korkociągu.
Można coś dobrego zrobić dla matki ziemi. Chciało by się rzec - to mały krok czlowieka, lecz dla ludzkości - skok ogromny. No dobra, popłynąłem, wiem.
A skąd ja wezmę framugę drzwi na biwaku?
Do otwierania wina wożę małego wkręta.Wkręcam to ustrojstwo w korek i wyciągam kluczem oczkowym.
Framugę drzwi masz w sklepie, w którym to wino kupiłeś. Otwierasz i wypijasz na miejscu. Ewentualnie otwarte wino wieziesz na biwak w koszyku bidonowym. Stara dobra szkoła mówi, że wino po odkorkowaniu powinno trochę pooddychać przed konsumpcją.Nie komplikuj prostych spraw.