Autor Wątek: patenty na pakowanie przypraw, dodatków do jedzenia itp.  (Przeczytany 137079 razy)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Sól można zmieszać z pieprzem. Często się tego razem używa.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
np do gotowania makaronu. ja zawsze sypię pół na pół.  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
I nie za słony wychodzi?  :D

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
Odkopie, moze komuś się przyda.
Na cukier miałem taką tubkę po tabletkach musujących a na sól pudełko po tic-tacach (mozna mniejsze lub wieksze, jakie kto ma potrzeby)
Chyba nie ma co kupować czegoś co praktycznie można znaleźć w każdym zakątku domu ;)
Zapraszam ===>

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
oo, to dobre! i takie banalne;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Podobnie jak boney sól wozimy w opakowaniu po tic-tacach z tym, że zmieszaną z pieprzem - taki poręczny mix;). Herbatę w torebkach i kawę wozimy w foliowych woreczkach zamykanych na strunę. Pomidory i produkty typu (ser kupiony np. na wagę, lub wędlina w plasterkach) włożone w pojemniku plastikowym. Zamiast cukru wozimy słodzik.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Chyba nie ma co kupować czegoś co praktycznie można znaleźć w każdym zakątku domu
Zależy co jadasz. Nie mniej temat jest od prawie roku i zdążyłem sobie nazbierać pojemniczków. Jak potrzeba na "od razu" to jednak najlepsza apteka, pełno tego mają (pojemniczki na badania).

Olej pakuję w pojemnik po pitnym jogurcie, jeszcze nie miałem okazji rozlać.

Podobnie jak boney sól wozimy w opakowaniu po tic-tacach z tym, że zmieszaną z pieprzem - taki poręczny mix;)
Nie zgryźliwe pytanie, makaron też pieprzycie? ;)

My home is where my bike is.

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Jakoś nie gotujemy makaronu.Przynajmniej do tej pory nie gotowaliśmy. Wozimy zupki typu chińskiego. Gdy chcę zjeść sam makaron  to zalewam zupkę potem odlewam wodę i zostaje makaron już doprawiony do smaku do którego można jeszcze wkroić np. ser lub coś innego.

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Ostatnio w Castoramie przyglądałem się różnym pudełkom do przechowywania śrubek i tym podobnych. Coś w tym stylu:

Wydaje mi się, że niektóre by się całkiem dobrze nadawały na przyprawy. Tylko trzeba by wybrać takie, żeby się nie mieszały, bo część jest wyraźnie zaprojektowania do poziomego przechowywania. Ale z tego co pamiętam to coś by się chyba znalazło.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
tylko jak niewiele na dnie zostanie, to trudno wybrać zapewne

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
Woreczki strunowe.
Przeźroczyste, pakowne ( ogrom rozmiarów), tanie i w miarę wytrzymałe. O płynach typu olej nie myślałem..

Kiedyś miałem worki z Ikei, miały częściowo nadrukowane kolory (różne w zależności od rozmiaru) i dwie duże struny, na wyprawę jak znalazł.
« Ostatnia zmiana: 18 Kwi 2012, 11:17 vilqu »

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
O płynach typu olej nie myślałem..
Ostatnio musiałem już pomysleć i woziłem w małej butelce PET ( 330ml albo 250 to było) po jakimś soku. Duża,ale lepsza niż 1 litr ;)

Kiedyś miałem worki z IKEI, miały częściowo nadrukowane kolory (różne w zależności od rozmiaru) i dwie duże struny, na wyprawę jak znalazł.
W czymś podobnym miałem leki

Offline Mężczyzna foka

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 21.10.2012
 Ja to robie mix przypraw uniwersalny (tak przynajmniej mi sie zdaje hehe) i wrzucam do pojemniczka z dziurkami. Plus biore tez oryginalne w papierkach, jak ktos potrzebuje czegos konkretnego to ma gotowe. Czasem jeszcze zdarza mi sie wrzucic skladniki do opakowan po pluszach lub wspomniane opakowania po kliszach. Pozniej to wszystko do torebki i sruu do sakwy/plecaka.

Offline Mężczyzna hejtyniety

• Doktor Ojtamojtam
  • Miasto: Katowice, Ustroń
  • Na forum od: 16.07.2012
    • Mój blog wyprawowo/rowerowy
Oprócz standardowych rozwiązań czyli małych buteleczek, woreczków strunowych i dilerek stosuje rozwiązanie pośrednie:
http://doktorojtamojtam.blog.pl/2011/03/16/ciekawy-pomysl-na-przenoszenie-substancji-sypkich/
Przy odpowiednim doborze worka rozwiązanie jest niezastąpione. Na chwile obecną najlepiej sprawdziły się worki do mrożenia mięsa 8)

oraz rozwiązanie jednorazowe:
http://doktorojtamojtam.blog.pl/2012/05/28/pojedyncze-opakowania-kremow-smarow-zeli/
Sprawdza się podczas krótkich wypadów  :)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Jakieś patenty na przechowywanie mleka w proszku?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum