Autor Wątek: patenty na pakowanie przypraw, dodatków do jedzenia itp.  (Przeczytany 137078 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Chodzi o to, że takie pomysły nie są niczym innym jak prowokowaniem.
Ale jakie pomysły, bo już się zgubiłem trochę - masz na myśli wożenie przypraw/oliwy w butelce po wodzie święconej czy żarty z kiczowatej butelki? Zresztą w obu przypadkach nie podzielam Twojej opinii, że akurat o prowokowanie tu chodzi.

Pamiętam za to jak wspólnie z zaprzyjaźnionym księdzem omawialiśmy widziane na odpuście koszmarki pt "Krucyfiks z fosforyzującym Chrystusem". Na koniec powiedział "to jest takie okropne, że bym nawet kupił, ale jak ludzie zobaczą że ja kupuję to gotowi też te paskudztwa do domów na poważnie pokupować".

Figurka przedstawia Matkę Boga i nie wyobrażam sobie aby mogła się znaleźć w śmieciach. Wszelkiego rodzaju obrazy i obrazki, krzyże Pismo Święte itp. u mnie się zawsze paliło, a to czego się nie dawało spalić zakopywało.
Nie bez powodu spytałem. Rzecz w tym, że jedni podchodzą do sprawy tak jak Ty (i to mi się podoba),  ale że jakoś te butelki w śmieciach lądują to widać że wielu podchodzi gorzej niż prześmiewca Robert!

Offline maciek306

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2010
Ja przez cały rok bywając w hotelach i restauracjach "zbieram" jednorazowe saszetki z cukrem, kawą, keczupem, majonezem itp, na wyprawę jak znalazł.

Bitels

• Gość
A naszą plastikową Maryjkę koty tyle razy zrzuciły na podłogę, że pewnie ksiądz nałozyłby na nas najstaszniejszą klątwę.
Ale na takie klątwy mamy zaklęcie: expectro patronum :)
Warto się tak obruszać z byle powodu? Niech każdy wozi w czym chce swoje przyprawy.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Wrzuciłem na shoutboxa, wrzucam i tu. Owy pojemnik po święconej wygląda tak

Zaznaczyłem, że to po święconej, w celu skojarzeniowym, bo w takich właśnie pojemnikach to widywałem. O istnieniu takich głupot jak wstawił Robert!, to nawet wcześniej nie wiedziałem :P

W dysputy religijne staram się nie wdawać, chyba, że po wódce ;)

My home is where my bike is.

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
W dysputy religijne staram się nie wdawać, chyba, że po wódce

A wódkę z czego pijesz? ;-)

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
Nie dopuszczalna dla mnie  prowokacyjna Twoja wypowiedz w zestawieniu z fotką Roberta, to jest problem.
Jedno bez drugiego nic i nikogo nie reprezentuje.
Zestawione razem są (delikatnie) niesmaczne i zasługują na reakcję i to bardziej stanowczą niż ta której się dopuściłem.

Dostałem ostrzeżenie z którym trudno mi się pogodzić. Stawiając w nieporadny ale stanowczy sposób veto wobec tego co mnie dotyczy.

glob. nikomu personalnie nie chce być wróg, ale zrozum są pewne granice. Przesuwanie ich w nieskończoność skończy się tak:

50 minut ubawu i zgrozy ale to się zbliża do Nas. Nawet jeśli ktoś nie jest chrześcijaninem i  tradycjonalistą powinien stawiać opór.

Niestety głupie żarciki tylko nas do tego pchają, a nie oddalają.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
Czyli jak coś jest kiczowatym wyrobem z chin, ale jest na tym wizerunek Świętego, to już przestaje być kiczowate? Jakkolwiek chwalebną postacią jest Matka Boska, tak kiczowatość tej buteleczki jest obiektywnym, demokratycznie tu ustanowionym faktem, nie urągającym wspaniałości tej postaci.

P.S. Jak powstanie temat "Pomysły na przewożenie makaronu" to jako wierzący i praktykujący Pastafarianin nie będę się oburzał, jeśli makaron trafi na dno sakwy, miast wierzch, ani nie będę robił afery w sklepie, jeśli makaron spocznie na najniższej półce, lub obok niegodnego artykułu..
Religia powinna być źródłem spełnienia, szczęścia, dobrych relacji międzyludzkich, a nie źródłem podziałów, bulwersacji i niezgody.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Psotnik ma rację. Jeśli sobie nie życzy pewnych zachowań naruszających netykietę to ma do tego prawo. Ma też prawo żądać od moderatora posprzątania w wątku bez tłumaczenia się i udowadniania czegokolwiek.
Wracając do tematu, nie spotkałem się, aby jakiś producent używał do przechowywania olejów spożywczych innych butelek niż PET, szkło i lakierowana blacha.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ma też prawo żądać od moderatora posprzątania w wątku bez tłumaczenia się i udowadniania czegokolwiek.

Ależ oczywiście, że ma, co więcej jego życzenie zostało momentalnie spełnione. Tylko wyzywanie innych od idiotów nie przystoi, zwłaszcza chyba katolikowi.  ;)

proponuję zakończyć temat butelek od wody święconej. poprzestańmy na tym, że globalbus takiej używa. jutro będę sprzątał.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
Ależ oczywiście, że ma, co więcej jego życzenie zostało momentalnie spełnione.
Zapomniał Pan, że wcześniej wklepał mi ostrzeżenie. I dopiero po argumentacjach,że nie jestem wielbłądem uzyskałem pewne ustępstwa.
Tylko wyzywanie innych od idiotów nie przystoi, zwłaszcza chyba katolikowi.  ;)
Olo na pw Ci pisałem.
Masz uwagi do tego, że nazywam kogoś idiotą, a nie słusznie. Robiąc sobie takie żarciki obraża nie tylko mnie ale również innych chrześcijan w tym moich bliskich.
I tak byłem bardzo wyrozumiały dla prostackich docinków.

Dobranoc.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
P.S. Jak powstanie temat "Pomysły na przewożenie makaronu" to jako wierzący i praktykujący Pastafarianin nie będę się oburzał, jeśli makaron trafi na dno sakwy, miast wierzch, ani nie będę robił afery w sklepie, jeśli makaron spocznie na najniższej półce, lub obok niegodnego artykułu..
Religia powinna być źródłem spełnienia, szczęścia, dobrych relacji międzyludzkich, a nie źródłem podziałów, bulwersacji i niezgody.
Dobry materiał z Ciebie na mądrego człowieka. ;)
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna dzesio

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.02.2014
Jak sobie poradzić gdy zapomnisz widelca, pod warunkiem że masz scyzoryk😉
Dzisiaj przerabiałem temat:
https://photos.app.goo.gl/G1UFmKjxrAd1gCmh7

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.