Autor Wątek: [przerzutki] Shimano Altus - problemy z regulacją  (Przeczytany 1597 razy)

Offline Mężczyzna magnum146

• Miasto: Jura
  • Na forum od: 14.03.2009
Witam. Od samego początku jak mam rower - nie potrafię go dobrze wyregulować. Bardzo denerwuje mnie najmniejsze przeskakiwanie, które słyszę podczas jazdy. Cały czas wydaje mi się, że tak na prawdę ani przednia ani tylna przerzutka nie jest dobrze wyregulowana.
Nie wiem czy to może coś jest nie tak z suportem?

Jeszcze chciałem zapytać czy mając gwarancję od tego Krossa (nie zrobiłem na początku żadnej regulacji w ich serwisie) teraz mogę udać się do autoryzowanego serwisu i prosić o zrobienie tego czy odpowiedzą mi, że już gwarancja jest nieaktualna?

Mój rower to Kross V3 i mam go 10 miesięcy.
Rower: Kross Hexagon V3 - od 2010r
manetki, przerzutka przód i tył: Shimano Altus

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Często jest tak, że żeby gwarancja była ważna musisz w ciągu jakiegoś tam czasu od kupna udać się na przegląd (zazwyczaj płatny). Nie wiem, czy regulacja przerzutek podchodzi pod naprawę gwarancyjną - wątpię.

Jeśli chodzi o regulację, to spytaj googli - jest pełno poradników w sieci.

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
Cytat: "magnum146"

Jeszcze chciałem zapytać czy mając gwarancję od tego Krossa (nie zrobiłem na początku żadnej regulacji w ich serwisie) teraz mogę udać się do autoryzowanego serwisu i prosić o zrobienie tego czy odpowiedzą mi, że już gwarancja jest nieaktualna?

Zadałeś to samo pytanie w innym wątku, nie dubluj tematów ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum