Autor Wątek: Psy - jak odstraszyć?  (Przeczytany 67057 razy)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Odp: Psy - jak odstraszyć?
« 10 Lut 2012, 10:28 »
Po zjeździe z Omalo rozbiliśmy się z Jacem w zacisznym miejscu, niestety nasze ognisko zostało przyuważone z drogi. Gruzini z samochodu zaczęli coś tam wołać, więc podeszłam. Ostro mnie przekonywali, byśmy natychmiast spakowali manele i jechali z nimi, bo własnie widzieli niedźwiedzia,  wyglądali na nie żartujących.
Było już ciemno, późno i właśnie zaczynało się oberwanie chmury, więc zostalismy, uznając że niedźwiedzia nie wiadomo jak daleko widzieli i że na pewno nie będzie do nas podłaził bo po co. Oczywiście i tak potem ze strachu nie mogłam zasnąć i dokonałam cudów walki z własną wolą, by wyjść załatwić w nocy potrzebę.....
Troche uspokajał mnie fakt, że pare kilometrów dalej biwakowali pasterze z wielkim stadem owiec i te owce na pewno są bardziej atrakcyjne...
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 10 Lut 2012, 11:12 »
haha, wlascwiei to sie nie dziwie.. .ja bym skorzystał z podwózki ;D
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna krzychs4

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 15.01.2010
    • http://picasaweb.google.fr/home?rls=ig&hl=fr&tab=wq
« 10 Lut 2012, 12:12 »
 A może warto użyć takie ustrojstwo?  Stadionową trąbkę na sprężone powietrze? Ponoć mega głośna ...
Osobiście mam gaz pieprzowy w wersji żelowej, niestety to nie zawsze dziala...
Pewnie najlepszym wyjściem jest wożenie ze sobą kilograma toruńskiej - to działa uspokajająco na pieski bez pudła :)
« Ostatnia zmiana: 10 Lut 2012, 16:41 krzychs4 »

Offline Mężczyzna Turdus

• Miasto: Chorzów
  • Na forum od: 24.01.2010
« 10 Lut 2012, 21:12 »
Innym razem, jadąc już w półmroku, kilkanaście metrów przede mną przebiegł jeleń, zaciekawiło mnie wówczas czy w Polsce możliwe jest potrącenie przez dzikie zwierze (lub najechanie na nie). I mówisz Turdusie, że jest coś na rzeczy, tak :)?
Bywa tak. Właśnie w półmroku takie rzeczy się zdarzają. Boczna przyleśna droga, nieoświetlony jeszcze byłem, mp3 na uszach. Kilka metrów z przodu przebiegł jeleń, ja wypatruje za nim a z 5 sekund później łup drugi - zawadził o kierownice kopytem i zwalił się z hukiem na asfalt, pozbierał się i już znikł w ciemności. Chyba zdrów bidula. Ja hamowałem spokojnie w polu. Ciekawe kto kogo potrącił?

"Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód" Albert Einstein
Gůrny Ślůnsk • Górny Śląsk • Oberschlesien • Horni Slezsko • Upper Silesia • Silesia Superior

Offline Mężczyzna kretol

• Miasto: Wejherowo
  • Na forum od: 13.12.2011
« 4 Mar 2012, 23:09 »
Sory za OT ale na misia to dobra jest flara  8)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 4 Mar 2012, 23:26 »
Faktycznie skuteczne! Nic nie zaatakowało gościa na filmiku! :P

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
« 5 Mar 2012, 04:26 »
Faktycznie skuteczne! Nic nie zaatakowało gościa na filmiku! :P

-Ee chłopaki, on ma takie wielkie jarząco-buczące coś - chodu!
-Te, misiek!
-Co?
-Wypaliło się. Idziemy na obiad?

Offline Mężczyzna kretol

• Miasto: Wejherowo
  • Na forum od: 13.12.2011
« 5 Mar 2012, 10:32 »
Fakt  ;D powinieniem napisać "podobno"  ;D Ta raca prezentowana na filmiku to Ikaros tak w ogóle. Gorzej jak się sznureczek urwie przy próbie odpalenia ...  :P

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 7 Mar 2012, 12:51 »
A pomyślcie co mają zrobić biegacze, gdzie kontakt ze zwierzęciem jest już poważniejszy

Powinni przerzucić się na rower  ;D
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna IVAN VII

• Miasto: CZĘSTOCHOWA
  • Na forum od: 04.01.2012
    • Wyprawy rowerowe
« 7 Mar 2012, 23:15 »
Są dwa niezawodne sposoby! Sposób pierwszy. Wieziemy ze sobą budkę telefoniczną i w razie ataku psa
chronimy się w jej wnętrzu. Sposób drugi. Wieziemy ze sobą wykonaną zgodnie z normami Unii Europejskiej klatkę a w niej kota. W razie ataku psa wypuszczamy kota z klatki. Pies zostawi nas w spokoju i pogoni za kotem. Kot zgodnie z instrukcją schroni się na drzewo a my bezpiecznie dojedziemy do domu . W domu opiszemy to ładnie i zamieścimy na Forum w temacie...Psy-jak odstraszać.
Zainteresowania : międzynarodowa turystyka rowerowa,historia,amatorsko- sporty siłowe , siatkówka
Rowerkiem- Litwa,Łotwa,Estonia,Szwecja ,Finlandia,Niemcy,Belgia,Holandia, Francja ,Anglia,Słowacja,Austria, Luksemburg, Monako ,Watykan, Włochy, Białoruś ,Rosja-Syberia ,Andora ,Hiszpania ,Czechy , Portugalia.Ukraina,Węgry,Dania ,Norwegia

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 7 Mar 2012, 23:19 »
Wieziemy ze sobą budkę telefoniczną i w razie ataku psa
chronimy się w jej wnętrzu.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna zizu

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 11.01.2012
« 7 Mar 2012, 23:40 »
Są dwa niezawodne sposoby! Sposób pierwszy. Wieziemy ze sobą budkę telefoniczną i w razie ataku psa chronimy się w jej wnętrzu. Sposób drugi. Wieziemy ze sobą wykonaną zgodnie z normami Unii Europejskiej klatkę a w niej kota. W razie ataku psa wypuszczamy kota z klatki. Pies zostawi nas w spokoju i pogoni za kotem. Kot zgodnie z instrukcją schroni się na drzewo a my bezpiecznie dojedziemy do domu . W domu opiszemy to ładnie i zamieścimy na Forum w temacie...Psy-jak odstraszać.
Najlepiej takiego http://www.needstolaugh.com/wp-content/uploads/2012/03/tumblr_m0ehsfiJ2N1qdlh1io1_250.gif

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
« 4 Kwi 2012, 17:18 »
Może głupie, ale takiego psa mam potraktować gazem pieprzowym po oczach?? A jak jest daleko? No i lepsze jest to czy ultradźwięki?
Rumunia/Ukraina, przezorny zawsze ubezpieczony

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 4 Kwi 2012, 17:41 »
Psa olej, kundel przy drodze groźny nie będzie, jak masz obawy to się schyl po kamień albo byle jaki kijek, one bardzo dobrze wiedzą, co to znaczy. Ewentualnie, jak jest daleko, możesz rzucić w niego puszką z gazem, jeśli cię to cieszy.

Na Ukrainie w ogóle nie pamiętam żądnych zajść z psami, tam panuje zwyczaj zakuwania w łańcuch albo trzymania w klatce, przynajmniej w górach, gdzie jeździłem.

Znajomi przewodnicy w Rumuni nosili petardy, ale to na połoninach, na psy pasterskie które widać z daleka i jest czas na ich odpalenie.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 4 Kwi 2012, 21:03 »
Może głupie, ale takiego psa mam potraktować gazem pieprzowym po oczach?? A jak jest daleko? No i lepsze jest to czy ultradźwięki?

Po co tak brutalnie? Podczas jazdy zazwyczaj psy traktuję nogą lub przyspieszam i gubię pościg po kilkunastu metrach.

Gdy nie jadę i jakiś burek próbuje mnie zaczepiać, biegnę w jego kierunku to sam ucieka :D
« Ostatnia zmiana: 4 Kwi 2012, 21:12 worek_foliowy »
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum