Autor Wątek: Psy - jak odstraszyć?  (Przeczytany 67027 razy)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Odp: Psy - jak odstraszyć?
« 9 Mar 2016, 09:52 »
Albo kotami.
albo kiełbasą z kotów... a co - jak się bawić to się bawić :)

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 9 Mar 2016, 10:36 »
Jeśli kiełbasa z kotów to tylko dla:

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Yarpen

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.02.2017
« 25 Lip 2022, 17:28 »
Myślałem, że takie rzeczy tylko u Ruskich...

"Psy zagryzły 48-latka", "Z dotychczasowych ustaleń wynika, że psy zaatakowały go, gdy jechał na rowerze".
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/lubelskie/news-psy-zagryzly-48-latka-policja-szuka-wlasciciela,nId,6178410#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrom
https://wydarzenia.interia.pl/lubelskie/news-psy-zagryzly-48-latka-policja-szuka-wlasciciela,nId,6178410

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 29 Lip 2022, 10:39 »
Myślałem, że takie rzeczy tylko u Ruskich...

"Psy zagryzły 48-latka", "Z dotychczasowych ustaleń wynika, że psy zaatakowały go, gdy jechał na rowerze".
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/lubelskie/news-psy-zagryzly-48-latka-policja-szuka-wlasciciela,nId,6178410#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrom
https://wydarzenia.interia.pl/lubelskie/news-psy-zagryzly-48-latka-policja-szuka-wlasciciela,nId,6178410

Znaleziono kolejną ofiarę :(
Mam, a nie używam dogchasera... Obserwując reakcje na jego użycie nie mam pewności co do skuteczności. Gaz pieprzowy też czasem ciężko użyć. Zasłonić się rowerem?... Macie Państwo skuteczne metody na "wioskowych motywatorów"?

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 29 Lip 2022, 11:54 »
Ja się zastawiam, nie znam skuteczniejszego sposobu. Jedyne niebezpieczne spotkania miałem z psami pasterskimi, tutaj trzeba czasem krzyczeć, żeby ktoś je zabrał, bo same nie odpuszczą.

Co do tego wypadku, to owczarki belgijskie to są bardzo wymagające psy, ze skłonnością do agresji.  Niestety ostatnio są bardzo popularne i powoli zasiedlają schroniska, bo ludzie sobie z nimi nie radzą. No ale na głupotę czasem nie ma rady. https://www.olx.pl/d/oferta/owczarki-belgijskie-malinos-pieski-7tyg-zapraszamy-CID103-IDPzosu.html#5867b14f65;promoted

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 29 Lip 2022, 19:52 »
Polowały na swoim terytorium. Nie chcę mi się w to wierzyć. Straszne.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 29 Lip 2022, 20:50 »
A jakby tak po takim każdym wiejskim burku wykonywać telefon na 112, że jest burek i atakuje? A jak jedzie taki maraton i 100 osób by tak zadzwoniło jeden po drugim? Ruszyli by tyłki z komisariatu? A może by im nawet dyżurny z mandatem kazał wrócić?

Problem w tym, że ja nie widzę rozwiązania tego problemu w którym cierpi człowiek, który jest winny tej sytuacji, a nie cierpi pies.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 29 Lip 2022, 22:08 »
Polowały na swoim terytorium. Nie chcę mi się w to wierzyć. Straszne.
Śmierć na drodze ma wiele wcieleń. Czasem można spotkać w postaci zdziczałych psów, najczęściej jednak w postaci rozkojarzonego kierowcy. Nie mam przekonania, czy przed tymi psami dało by się obronić.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 30 Lip 2022, 11:11 »
A jakby tak po takim każdym wiejskim burku wykonywać telefon na 112, że jest burek i atakuje? A jak jedzie taki maraton i 100 osób by tak zadzwoniło jeden po drugim? Ruszyli by tyłki z komisariatu? A może by im nawet dyżurny z mandatem kazał wrócić?

Problem w tym, że ja nie widzę rozwiązania tego problemu w którym cierpi człowiek, który jest winny tej sytuacji, a nie cierpi pies.

Próbować warto. Udało mi się kiedyś uciec przed owczarkiem kaukaskim, w wiosce pod Wrocławiem i zaraz po tym zdarzeniu zadzwoniłem na policję informując o wszystkim. Przyjechali na miejsce bardzo szybko i choć nie wiem jak sprawa się zakończyła to wiem, że potencjalnie pomogłem innym, których ten pies mógł zaatakować. Trzeba reagować, w jakikolwiek sposób. Innym razem nie miałem tyle szczęścia i zostałem dotkliwie pogryziony, również przez kaukaza, to sąsiad właściciela go na drugi dzień odstrzelił z wiatrówki mówiąc, że zrobił to i tak o jeden dzień za późno.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 30 Lip 2022, 18:17 »
Jakim cudem odstrzelił kaukaza z wiatrówki?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 30 Lip 2022, 20:17 »
Jakim cudem odstrzelił kaukaza z wiatrówki?

Generalnie istnieją "wiatrówki" o energii 2kJ (dla porównania, bez pozwolenia sprzedawane są takie do 17J) - ale nie są chyba w PL zbyt popularne... inna rzecz, że w przypadku takiego podwórkowego mordercy strzał ze zwykłej wiatrówki - nawet jeśli śrut wejdzie pod skórę - spowoduje jeszcze większą agresję... To niestety często są psy "przyzwyczajone" do traktowania kijem i butem...

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 31 Lip 2022, 10:51 »
Nie wiem jakim cudem i niespecjalnie mnie to interesuje. Temat został szybko zakończony i nie będę go roztrząsał bo nie o to chodzi w tym wątku, napisałem to tylko w ramach ciekawostki. A kaukazy dla mnie to zło wcielone.

Dużo miałem przebojów z psami i nie znam skutecznej metody przed nimi. Każdy czworonóg reaguje inaczej i za każdym razem sytuacja jest inna.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 31 Lip 2022, 11:10 »
Moja teoria (nie testowana): zejść z roweru, zasłonić się nim, jesli to nie wystarczy to udawać że podnosi się kamień i rzuca nim. W Polsce to raczej nie ma stad dzikich psów które atakują pieszych.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 31 Lip 2022, 11:23 »
Moja teoria (nie testowana): zejść z roweru, zasłonić się nim, jesli to nie wystarczy to udawać że podnosi się kamień i rzuca nim. W Polsce to raczej nie ma stad dzikich psów które atakują pieszych.

Potwierdzam, moja i testowana ;-) Dobrze też się wydrzeć, ale to naprawdę musi być porządnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum