Autor Wątek: Psy - jak odstraszyć?  (Przeczytany 67006 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 01:22 »
Giovanni, z tego co widzę to usilnie starasz się rozkręcić 'flejma'...

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 06:38 »
Dupa tam. Nawet nie wiem co to flejm (chyba ogień - kłótnia?). Po prostu nie lubię jak ktoś chwali się że psa kopnął czy że zabiera nóż na rower czy chce na psach coś próbować. A to 'usilnie' to 2 krotna krytyka wypowiedzi jednej osoby - mało tego na naszym forum?

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 07:26 »
Giovanni,
No nie nerwuj się zaraz.  Każdy ma prawo lubić cię bądź nie za to co piszesz.  Widzisz, ja to taka wredota i burak odbity od przyczepy jestem że kopię psa i naprawdę nie gniewam się czy tobie podoba się moje chwalenie czy nie  8)
Aleeee   :x scieżka była rowerowa a na wlocie stoi znak żeby wszelkie piechy trzymać krótko.  Nie tylko te z kompleksami. I dodatkowo są instrukcje zamieszczone że łazi się tam z nimi wyłącznie gościnnie i mus ustapić jadącym na rowerach.
  A po drugie primo.  Gdybyś np. zamiast psa  wystartował do mnie z zamiarem np. wetknięcia jakiegoś badyla w szprychy to zaręczam że postarałbym się zabrać go i wsadzić w  :roll:
coś bym wymyślił  :mrgreen:
  A ślad po bloku to byłby tak na początek co by trochę konwersację rozkręcić.
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 18:00 »
Giovanni, to co mial zrobic? dac mu kawalek kielbaski z sakwy? Instynkt samozachowawczy kaze ci sie bronic przed napastnikiem i to jest zachowanie rozumne, a nie wymyslanie nieprzystajacych do niczego teorii quasi-humanitarnych przed klawiatura.

Pustelnik, usmialam sie do lez z Chinczyka. Znam Hindusa, ktory nienawidzi naszego owczarka, bo nie rozumie jak mozna takie monstrum trzymac w domu i w dodatku nie uwedzic go na wolnym ogniu :D Co kraj to obyczaj.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 19:06 »
Kokop po prostu chciał się wpiąć butem w tego psa i mu pokazać trochę okolicy z tej perspektywy...  :roll:

a mnie dziś labrador gonił.... a myślałem że to mądry pies. próbowałem go strzelić butem w trakcie jazdy ale się wystraszył i mnie zostawił  :roll:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robert

Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 19:15 »
Labrador?  :lol: I szczekał?! A mówi się że to takie słitaśne psiaki. Czyli jednak każdy pies ma gdzieś w genach LIPĘ :P

Offline kokop

Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 19:50 »
:mrgreen:
Eva obiecała że chętnie wybierze się na rowerową wycieczkę.  No i teraz nie wiem czy piechy powinny wtedy siedzieć w domu na wszelki wypadek.  W końcu to prawdziwa chinka i będzie jechać zapewne na chińskim rowerze.  I pewnie nie uwierzycie ale jakoś nie mam odwagi zapytać jej o upodobania kulinarne  :?
  W każdym razie będzie bezpieczniej.
 :roll:
A czy w  konfucjoniźmie to tak jak u nas jest?  Typu> jak pies użre cie w nogę to nadstaw mu drugą?
  Tak na wszelki wypadek pytam.  Bo reszta z chinkami chyba powinna być ok

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 20:02 »
Robert, chyba nie szczekał nawet. Biegła bestia za mną jak mnie tylko zobaczyła, a że 6% podjazd był to jakoś nie miałem ochoty próbować mu uciekać i postawiłem na walkę  :roll:

ano lipa z tymi psami.....  :P

Kokop, fajny post  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 20:13 »
Na drugi raz zamiast na walkę postaw na psychologię. Odwracasz się do psa, pokazujesz zęby i puszczasz w jego kierunku warknięcie, w którym ma usłyszeć opowieść o tym co mu zrobisz jak tylko da Ci okazję.
Jak nie zadziała zawsze możesz sprzedać mu buta.

Online Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 20:49 »
Podczas przyznaje się do czynu złego. Po tym jak mały czarny piesek obszczekał Pająka z Gdyni wziąłem sprawy w swoje ręce i z premedytacją obszczekałem psiaka. Korzystając z przewagi dotyczącej większej masy i wysokości przestraszyłem go do tego stopnia, ze uciekł na podwórko. Przepraszam...

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 20:55 »
Cytat: "Borafu"
Na drugi raz zamiast na walkę postaw na psychologię. Odwracasz się do psa, pokazujesz zęby i puszczasz w jego kierunku warknięcie, w którym ma usłyszeć opowieść o tym co mu zrobisz jak tylko da Ci okazję.
Jak nie zadziała zawsze możesz sprzedać mu buta.

U mnie nie zadziało ostatnio :) Ale but osiągnął zamierzony cel...drugi raz w życiu udało mi się trafić. Mam teraz kaca bo byłem w solidnych butach, sztywne i twarde  jak cholera. Oj to musiało boleć...usłyszane dźwięki to potwierdziły  :(
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline kokop

Psy - jak odstraszyć?
« 8 Cze 2011, 21:29 »
Cytat: "Waxmund"
6% podjazd był to jakoś nie miałem ochoty próbować mu uciekać i postawiłem na walkę  :roll:

Gdyby był zjazd to pewno powiesiłby się z rozpaczy że nie wydolił dogonić.
  Ja tam na własne gały widziałem możliwości Waxmunda jak jest z górki.
No więc jadę sobie z górki (tam na zlocie w Radocynie) a Waxmundowi znudziło się chwilowo jeżdżenie na rowerze i z buta normalnie mnie wyprzedził.  Przy okazji rower też trzymał

Offline Mężczyzna Robert

Psy - jak odstraszyć?
« 9 Cze 2011, 00:00 »
Cytat: "Waxmund"
Biegła bestia za mną...
Może jeszcze merdał ogonem? ;)
Na rowerowej majówce z Tomzami i Remigiuszami leśnik który pozwolił nam się rozbić na łączce, powiedział że labrador to taki pies co złodzieja do lodówki zaprowadzi :D

Mi głupio jest szczekać, dlatego stawiam na staropolskie" spie*****j"  :mrgreen:  Niestety, jako że ze mnie niegroźny gość, nie działa ów sposób, ale jaką ulgę przynosi :P

Ostatnio jadąc rowerem zauważyłem na poboczu owczarka niemieckiego. Ot, tak sobie siedział i na mnie patrzył, od razu przypomniał mi się ten wątek. Nawet nie zdążyłem wykombinować co zrobić z tą sytuacją, bo pies zaczął uciekać.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Psy - jak odstraszyć?
« 9 Cze 2011, 08:36 »
Instynkt samozachowawczy kaze ci sie bronic przed napastnikiem i to jest zachowanie rozumne, a nie wymyslanie nieprzystajacych do niczego teorii quasi-humanitarnych przed klawiatura.

Brawo! Jak następnym razem pobiegnie za mną kundel i mnie oszczeka to dam się ponieść instynktowi i się na niego rzucę, obalę go na ziemie i założe mu dzwignie na łapę! I pochwalę się tym na forum.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Psy - jak odstraszyć?
« 9 Cze 2011, 09:09 »
Hindiana jak sądzę ma na mysli REALNE zagrożenie, a nie podszczekującego kajtka któremu się nawet nie zmieści w pysk twój sandał.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum