Autor Wątek: Przejechał 90 tysięcy kilometrów, rower ukradli mu w Polsce  (Przeczytany 6027 razy)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Katowice niech się wstydzą! ;)
Ktoś zna tego sakwiarza?
Osobiście nie, ale czytałem o nim artykuł, odwiedzałem stronę, zainteresowała mnie jego , no i ma miał rower prawie taki jak mój.
Tu jest list gończy.

A rozwijając temat, ja mam dwa rowery. Ten drugi jest stary, brudny i dziadowski. Jeżdżę na nim do pracy i w takie miejsca, gdzie muszę go zostawić na dłużej. Niestety, mieszkam w Polsce.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2012, 20:12 xmk »

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Jeżdżę na nim do pracy i w takie miejsca, gdzie muszę go zostawić na dłużej. Niestety, mieszkam w Polsce.
Tia... za to w rowerowym 'raju' -  Holandii oraz w wspaniałej i bogatej Brytanii, w ogóle nie kradną... rowery przypina się tylko żeby nie uciekły - tak tam pięknie, że same się rwą do jazdy.

Jak zobaczyłem to 'niestety' to ręce mi opadły...  ::)

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Oczywiście szlag człowieka trafia, ale przy okazji od razu myślę - czemu ten człowiek jeździ do biblioteki wyprawowym rowerem, a nie kozą za dwie stówy???
Też od razu o tym pomyślałem.. Sam co prawda użytkowo jeździłem zawsze bardzo mało ( min dlatego,że bałem się kradzieży),ale zostawianie słabo przypiętych rowerów czy w miejscu wyjątkowo publicznym czy nie to niemal głupota albo świadome podejmowanie dużego ryzyka.
Ja przy wyprawowym nawet nie wożę zapięcia, żebym przypadkiem nie wpadł na pomysł zostawienia go gdzieś ;)
Prawidłowo :)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Moim zdaniem nie po to chyba ma się wygodny rower, żeby stał 90% czasu zamknięty na 4 spusty w domu.

Ja rozwiązuję ten problem częstym jeżdżeniem na wyprawy  :icon_twisted:

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
ja też mam tylko 1 rower i jeżdżę na nim wszedzie i zawsze... nie mam kasy na drugi - jak ukradną to będę kombinował... :)

bardziej mnie ciekawi jak on to znalazł sponsora na lot do islandi... przecie to nie mała kwota.. :o
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
ja też mam tylko 1 rower i jeżdżę na nim wszedzie i zawsze... nie mam kasy na drugi - jak ukradną to będę kombinował... :)
Pójdziesz na bazar i kupisz ten sam :P
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
bardziej mnie ciekawi jak on to znalazł sponsora na lot do islandi... przecie to nie mała kwota.. :o
Piotr pisał w necie, że sponsor sam się zgłosił i kupił bilet.

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
E, teraz loty do Islandii bardzo potaniały :) A Piotr Mitko to przecież baaaardzo dobry filmowiec :). Kto był na bodaj II Wrocławskich Spotkaniach Podróżników Rowerowych i widział "Islandia jest jak kobieta" ten wie :) Film legenda :D
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Elwood

• Gość
Cytat: Robert!
Cytat: skolioza
ciekawe, czy jak mi kiedyś (odpukać!!!) by ktoś buchnął skocinę też by takie halo było...
dla mnie to sytuacja jaka może zdarzyć się wszędzie i każdemu - szum wokoło to dla mnie jakieś nieporozumienie...
Wyrusz w podróż przez kilkadziesiąt państw, a nóż się przekonasz ;)
hmmm - czyli dystans, liczba państw etc determinuje szum wokół sprawy bądź stopień negatywności postrzegania takiego występku? ciekawe.... ;)

Dobry moment na kradzież tego roweru.
Ciekaw jestem, czy ktoś by o nim napisał, gdyby mu tego roweru nie buchnęli.
Mógłby dalej pójść pieszo. Gdyby go obrobili z trampek zostawionych na wycieraczce to... są propozycje?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum