Hej,
Kilka osób pytało mnie na zlocie gdzie piaskowałem i malowałem ramę. Ponieważ jestem zadowolony zarówno z jakości jak i ceny usług (80pln za ramę z widelcem), daję namiary na sprawdzonych fachowców:
piaskowanie robią dwaj panowie w zakładzie mieszczącym się między Mostami Jagiellońskimi. Jeśli wiecie gdzie cumuje barka Westerplatte, to wlaśnie tam. Jadąc od centrum ulicą Kochanowskiego skręcamy za pierwszym mostem w lewo, w bramę w płocie. Zakład jest 100m dalej, po prawej stronie.
malowanie proszkowe robią w firmie WroLak przy ul. Kwidzyńskiej. Trzeba skręcić z Kwidzyńskiej za drogowskazem na firmę Koelner i zaraz potem, za torem, w lewo i do końca.
Wszelkie wątpliwości rozwieje
mapkaOba zakłady są zaprzyjaźnione. Piaskarze mogą Wasz sprzęt odstawić od razu do lakierni. Jeśli zaś przetransportujecie go sami, powiedzcie gdzie piaskowaliście – cena powinna być niższa.
Przed piaskowaniem radzę zabezpieczyć pivoty hamulców, może być kilkoma warstwami taśmy izolacyjnej. Do malowania nie zabezpieczamy niczego – panowie zrobią to sami, choć pominą gwinty na bagażniki i bidony. To jednak szybko wyczyścimy gwintownikiem M5, do tego celu wystarczy nawet Topex za 10zł
PS: Numery telefonów do obu zakładów zgubiłem. Gdybym natrafił na ich ślad, to dopiszę.