Autor Wątek: Nowy wita forumowiczów :)  (Przeczytany 622 razy)

Offline michal_gurak

• Miasto: Kraków/Lubaczów
  • Na forum od: 27.05.2011
Nowy wita forumowiczów :)
« 28 Maj 2011, 20:42 »
Witam. Nazywam się Michał Gurak, mam 26 lat. Pochodzę polskich Kresów a dokładnie z Lubaczowa w woj. podkarpackim. Aktualnie mieszkam w Krakowie i zarażam się coraz bardziej turystyką rowerową. Śmigam "podstawowym" rowerkiem trekkingowym Arkus Classic na kółeczkach 28", osprzęt tył Shimano Tourney, przód jakieś Shimano :) Modyfikacje które poczyniłem to jak na razie wymiana beznadziejnych pedałów pedałów i supportu na mechanizmy z łożyskami maszynowymi. W najbliższym czasie planuję wymienić opony "Camel" na Schwalbe Marathon, planowana jazda w więlszości po asfalciku. Większych wypraw na razie nie planuję więc na dobry początek zaopatrzyłem się w sakwę trzyczęściową Sport Arsenal (art.465), jak na razie sprawuje się dobrze, po założeniu pokrowca wszystko pozostaje w środku suchutkie nawet po solidnym deszczu. Do tego lampka przód i tył i podstawowy licznik Speedmaster 5000 czy jakiś tam

Forum naprawdę fachowe, dużo ciekawych wypraw, masa przydatnych informacji z których na pewno skorzystam, już się sporo przydało!

Pozdrawiam i do usłyszenia!

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 28 Maj 2011, 20:58 »
pozdro krajan :D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
« 29 Maj 2011, 09:48 »
Siemano :)

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
« 29 Maj 2011, 21:38 »
Miło powitać  :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 31 Maj 2011, 02:36 »
cześć! co to są beznadziejne pedały ? wszystkie jakie miałem były na kulkach i jestem zadowolony.....  :roll:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline michal_gurak

« 2 Cze 2011, 13:46 »
Cytat: "Waxmund"
cześć! co to są beznadziejne pedały ? wszystkie jakie miałem były na kulkach i jestem zadowolony.....  :roll:

Beznadziejne wg mnie to takie, które po przejechaniu 300km zgrzytają, trzeszczą i mają luzy po pół centymentra, niestety musiałem je zmienić bo się jeździć nie dało. Pedały z mojego wraku przełożę do nowego rowerka. Jeszcze nie wiem do końca jakiego. Ale przymiarki już robiłem - czeska firma ;)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 2 Cze 2011, 14:05 »
Dema?  :wink:

ok, to są beznadziejne pedały. brzmi aż nierealnie że tak szybko mogą się popsuć :P sam używam pedałów za ~50zł i dają radę....  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Popiel

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
« 2 Cze 2011, 14:58 »
Pedały z mojego wraku przełożę do nowego rowerka. Jeszcze nie wiem do końca jakiego. Ale przymiarki już robiłem - czeska firma ;)

... i zapewne na literę "A". Zrób może jeszcze przymiarki do polskiej firmy na literkę "U"  :wink:
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline michal_gurak

« 2 Cze 2011, 15:32 »
Cytat: "Popiel"
Pedały z mojego wraku przełożę do nowego rowerka. Jeszcze nie wiem do końca jakiego. Ale przymiarki już robiłem - czeska firma ;)

... i zapewne na literę "A". Zrób może jeszcze przymiarki do polskiej firmy na literkę "U"  :wink:

Pudło. Przymierzam się do Vautrona  :mrgreen:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum