Autor Wątek: przywitanie z pomorza  (Przeczytany 431 razy)

Offline kafel70

• Miasto: pomorze
  • Na forum od: 26.12.2009
przywitanie z pomorza
« 1 Cze 2011, 21:24 »
witam serdecznie o dłuższego czasu czytam  uważam, że jest jedna z najlepszych stron rowerowych. Piszę gdyż mam problem z mim rowerem firmy kros trans pacific. problem dotyczy piasty tylnego koła jest ona pod wolnobieg 7 rzędowy czy istnieje możliwość wymiany piasty pod kasetę 7 rzędową bez większej ingerencji w napęd roweru. pozdrawiam

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
przywitanie z pomorza
« 1 Cze 2011, 21:30 »
bez ingerencji w napęd i owszem, kupujesz kasetę, piastę łańcuch, no i niestety kiepska czynność -> przeplatanie koła (+ szprychy mogą stare nie pasować)
Ja na swoim obecnym uznałem, że gra nie warta świeczki, mam wolnobieg 6, dostanie piasty pod mój rozstaw (126mm) graniczy z cudem, a przeplatanie idealnie trzymającego koła też jest trochę bez sensu. Sam jestem lekki, łożyska w piaście gigantyczne, więc problemu nie ma.
Zastanów się czy w twoim przypadku taki zabieg ma sens, jeśli naprawdę niszczysz ośki jedna za drugą to tak, w innym wypadku korzyści z takiej zamiany nie dostrzegam (koszty piast/kaset 7 biegowych są zbliżone).

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
przywitanie z pomorza
« 1 Cze 2011, 21:39 »
Globalbus wyczerpał temat.
Witamy na forum! A skąd dokładnie z pomorza ?  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline kafel70

• Miasto: pomorze
  • Na forum od: 26.12.2009
przywitanie z pomorza
« 4 Cze 2011, 21:56 »
dokładnie z białego boru to jest w okolicach koszalina
pozdrawiam :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat