Autor Wątek: Amortyzator Powietrzny 28" na wyjazdy...  (Przeczytany 3185 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Wybacz, że się wcinam, ale czy jesteś pewien że serwis TEGO amortyzatora, który Danie pokazał na zdjęciu będzie tak łatwy?

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Myślę, że wszystkie problemy z moim amortyzatorem rozwiązałoby uzupełnienie poziomu oleju.
A serio: 850 zł to grubo przesadzona cena za to "coś". Lepiej kupić sztywny widelec (porządny stalowy Surly, to około 350zł, można taniej), albo dołożyć i kupić amor do roweru 29 calowego (skok 80mm). Zmiana w geometrii będzie w obu przypadkach zbliżona. W pierwszym przypadku oszczędzasz 500zł, w drugim pewnie trzeba to 500zł dołożyc, nie wiem, nie znam cen takich amortyzatorów.
A co do blokady - ona działała, problemem było to, że nie zauważałem, że nie jest odblokowany - tak bardzo był czuły.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Adunaphel

• antybajkstat
  • Miasto: Koszalin
  • Na forum od: 13.06.2010
Film odnośnie serwisu OCR 
&feature=related   znaleziony na biegu, na nim głównie się wzoruje, nic trudnego, oczywiście gdy ma się dostęp do narzędzi.
antybajkstat do kwadratu i 0

Offline Mężczyzna Adunaphel

• antybajkstat
  • Miasto: Koszalin
  • Na forum od: 13.06.2010
Daniel, z tego co piszesz to wnioskuję że w pełni zadowoliła by cię dopiero Reba pod 29". Jesteś bardzo negatywnie nastawiony do RST i doskonale rozumiem taką postawę. Nie jest to firma o bardzo dobrej renomie a jej produktom brakuje dużo do tego aby określić je w pełni godnymi polecenia. Nie wiedziałem że cena Vogua skoczyła z 700 zł na 850 zł w ciągu jednego sezonu, za tą cenę trzeba się już mocno zastanowić nad RST i  poważnie  pomyśleć nad dołożeniem do Towera bądź Rock Shocka. Z drugiej strony wydając 700 zł można czuć się usatysfakcjonowanym, jeśli tylko dostajemy produkt w pełni sprawny, zwłaszcza że w tej cenie powietrznego amora się raczej nie dostanie pod 28/29 cali. Na Towera potrzeba 1400zł minimum a o Rebie nie wspominam.
antybajkstat do kwadratu i 0

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Reby bym nie chciał, bo nie mam tyle cierpliwości, żeby ją ustawić. Myślę po prostu, że jeśli już kupować amortyzowanego crossa to jednak warto kupić tańszy amor, bo zysk wynikający z dołożenia pieniędzy jest bardzo mały.

Wracam do jeżdżenia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum