Autor Wątek: Wymagania dot. rowerzystów poza granicami Polski  (Przeczytany 2963 razy)

Offline Mężczyzna Gofer

• Miasto: Dopiewo k. Poznania
  • Na forum od: 31.03.2011
@AMMAJ5, dzięki, nie zaglądam zwykle do takich pism (jakoś denerwuje mnie styl pisania w nich i te sugestie że bez roweru za 99999zł nie mam co wyjeżdżać ze swojej wioski) ale to wyjątkowo kupię ;)

Offline AMMAJ5

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 05.06.2011
No problem Gofer.
 Ale co do pisemka to jest chyba jedyne na rynku normalne. Poczytaj a może zmienisz zdanie. Kilku kolegów z forum do niego pisuje no i jest z Poznania.  :shock:

Narra...

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
A mnie się wydaje, że na Zachodzie (gdzie i tak nikt nie wyprzedzi rowerzysty na trzeciego - poza południowymi Włochami ofc :P) można by spokojnie jeździć parami. Dopóki coś jedzie z naprzeciwka, to oni nie wyprzedzają, więc wszystko jedno czy jedzie dwóch czy jeden rowerzysta w szeregu, a z kolei, jak nic nie jedzie z naprzeciwka, to wyprzedzą i dwójkę bez problemu.

No, ale to moje gdybanie, bo choć dużo jeździłem na Zachodzie, to jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy spróbować takiego numeru. Ale gdybyście Wy spróbowali, to napiszcie jak wrażenia :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
Czy kogoś zatrzymała policja na Słowacji, prócz Transatlantyka??...
Odnośnie Kasku i kamizelki.

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
A mnie się wydaje, że na Zachodzie (gdzie i tak nikt nie wyprzedzi rowerzysty na trzeciego - poza południowymi Włochami ofc :P)(...)
Północne Włochy pod tym względem wcale nie są lepsze, ale Włosi z północy powiedzą, że to przyjezdni z południa...

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Czy kogoś zatrzymała policja na Słowacji, prócz Transatlantyka??...
Odnośnie Kasku i kamizelki.
Mnie zatrzymała, na szczęście nic nie płaciłem. Kamizelka nie jest obowiązkowa.

Offline Mężczyzna Neno

• Miasto: Zambrów
  • Na forum od: 09.01.2011
mam podobne spostrzeżenia, też bardzo często z pełną premedytacją jeżdżę z z metr od prawej krawędzi i wtedy nikt nie ma szans wyprzedzać dopóki z naprzeciwka nie będzie pusto :)
Też o tym myślałem jak się zachować... ale po paru "wyprzedzeniach" na zapałkę postanowiłem , że w imię "kultury" nie będę ryzykował życia. Jak do tej pory nie było ani klaksonów ani środkowego palca :)

Offline Mężczyzna olbercik

• Miasto: Opole
  • Na forum od: 05.11.2010
Kilka artykułów w chyba lipcowym numerze takich budujących, bo z takim sprzętem ja np. wiekowi kolarze po Tunezji się wozili udowadnia, że nie trzeba mieć super wypasionego sprzętu. :D

@AMMAJ5, dzięki, nie zaglądam zwykle do takich pism (jakoś denerwuje mnie styl pisania w nich i te sugestie że bez roweru za 99999zł nie mam co wyjeżdżać ze swojej wioski) ale to wyjątkowo kupię ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum