Autor Wątek: PolskiBus  (Przeczytany 35344 razy)

Offline michal_gurak

• Miasto: Kraków/Lubaczów
  • Na forum od: 27.05.2011
PolskiBus
« 7 Cze 2011, 00:24 »
Witam. Chciałbym polecić Wam przewoźnika który zaczął działalność wczoraj po południu. Chodzi o stronkę (...) Z tego co wyczytałem sieć należy do szkockiego milionera prowadzącego linię na identycznych zasadach w Szkocji, USA i nie tylko. Warto polować na bilety bo można przejechać się do Berlina, Pragi, Bratysławy i Wiednia już od przysłowiowej złotówki! Są też mega tanie połączenia krajowe (na każdy kurs jest kilka biletów za 1 zł, później cena rośnie, im dalej tym taniej, podobnie jak w tanich liniach lotniczych.
Miałem sporo szczęścia i udało mi się upolować 3 darmowe bilety na podróż do Wiednia z Katowic od 21.07.11 do 24.07.11 Przewozić można 20kg bagażu, nie wiem jak jest z przewozem rowerka i całą resztą bo stronka cieszyła się dzisiaj tak dużym zainteresowaniem, że rezerwacja a nawet wejście do serwisu graniczyła z cudem (przeciążone serwery). Z tego co widziałem na filmikach to autobusy całkiem nowe, w środku klimatyzacja, skórzane fotele, toaleta i bezpłatne Wi-Fi (!).
Jutro stronka powinna zostać odblokowana (tak widnieje na głównej) i całość powinna być już jasna.

Pochwalcie się jeśli uda się komuś z Was upolować tani bilecik. Powodzenia!
« Ostatnia zmiana: 24 Lis 2011, 21:47 aard »

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
hehe :D to będziemy chyba razem wracać bo jadę z Wawy do Wiednia 22go a wracam 24go o 8:50 :)

PS: Też bileciki za darmo. :)

Offline michal_gurak

Cytat: "yoshko"
hehe :D to będziemy chyba razem wracać bo jadę z Wawy do Wiednia 22go a wracam 24go o 8:50 :)

PS: Też bileciki za darmo. :)

No w mordę :) Czyli wracamy razem!

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Z tym bagażem to jest dziwnie. Masz limit 20 kg ale masz do dyspozycji schowki nad i pod siedzeniem i ma to być jeden bagaż. Dodatkowy bagaż może zostać przewieziony ale to zależy już od kierowcy czy weźmie albo nie weźmie :P

Offline michal_gurak

Cytat: "yoshko"
Z tym bagażem to jest dziwnie. Masz limit 20 kg ale masz do dyspozycji schowki nad i pod siedzeniem i ma to być jeden bagaż. Dodatkowy bagaż może zostać przewieziony ale to zależy już od kierowcy czy weźmie albo nie weźmie :P

Na Facebooku jest to fajnie wyjaśnione, Co do podręcznego to może być w kabinie, cytuję szefa tej firmy "gazeta albo torebka". Może tragedii nie będzie ;)

Offline michal_gurak

Ludzie. Jeśli chcecie dzwonić za free na infolinię to piszcie na priva!!! Dotyczy również linii lotniczych Wizz i to w języku polskim! Pół nocy się męczyłem i sposób na nieoskubanie się z prawie 4 zł/min znalazłem!

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
To opisz sposób tutaj, pewnie przyda się także na przyszłość ;)
Wracam do jeżdżenia.

Offline michal_gurak

W sumie żadna tajemnica.

Zainstaluj sobie program 12voip
Kup na Allegro doładowanie bodajże za 35 zł

Ciesz się darmowymi rozmowami do Wizzair oraz do www.polskibus.com

Do tego masz masę krajów do których możesz dzwonić za darmo (masz do wykorzystania 7 euro,które podczas dzwonienia do krajów oznaczonych jako "super deal" schodzi tylko limit minut (300 na tydzień) z płatnych ciągnie już z konta.

Korzystam już 5 lat z Voipdiscount i 12Voip od niedawna i polecam! Konto zależnie od usługi ważne bodajże 2 albo 3 miesiące. Po tym okresie ciągnie za "super deal" 1 cent/min

Ważne!!! Usługę mozna skonfigurować na telefonie posiadającym możliwość rozmów VoiP takich jak np moja nokia E51. Wszędzie gdzie jest zasięg WI-FI bądź masz pakiet internetowy, jak np. u mnie w Play możesz dzwonić wszędzie tam gdzie Wi-Fi nie ma zasięgu a jest zasięg 3G.

Czyli siedzisz w Bangladeszu, masz dostęp do darmowego Wi-Fi i dzwonisz do Polski za Free na stacjonarne i do tego masz 300 min/tydzień, poza tym ok 17groszy brutto/min na każdą komórkę w kraju.

Najlepiej dzwonić przez program Fring - taki Voip i Skype w telefonie w jednym ;)

Do tego programy Betamaxa mają rewelacyjną opcję łączenia 2 numerów telefonów w każdym zakątku świata (taka mikro centrala).

Jak będziecie mieć jakieś pytania bądź wątpliwości piszcie!

Aha...Jak polecicie do Alicante to główna bibliotek w mieście ma niezabezpieczone Hot Spoty  :mrgreen: Można wtedy bepłatnie "dołować" kolegów i koleżanki z pracy, że Was piasek w stopy parzy a w Polsce wali żabami  :D

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Brzmisz jak sprzedawca w Media Market... Sorry.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline michal_gurak

Cytat: "hindiana"
Brzmisz jak sprzedawca w Media Market... Sorry.

Z całym szacunkiem hindiana jeśli znajdzieś jakiś tańszy sposób na rozmowy z komórki z zadupia na krańcach świata to proszę podziel się tym z Nami.

Co do brzmienia jak ktoś z Media Marktu ;) Nie pracuję ani nie pracowałem w MM  :D Starałem się tylko wyjaśnić jak chłopu do pługa bo niestety wiele osób posiadających "wypasione" telefony nie wie, że takie leciwe telefony jak np E51 mają takie możliwości.

Ps. Ciekawe czy zapytany sprzedawca w MM wiedziałby o co Chodzi w tym wszystkim (bramki SIP, Voip w komórce, Betamax i z czym to się je, jak korzystać zza granicy)
Wykonałem dzięki temu setki godzin zza granicy płacąc grosze albo nie płacąc absolutnie nic !

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
michal,

Przeczytałem z 10 razy i za chiny nie zatrybiam, tak jak moja kaseta w rowerze.  Przerzutka grzechocze i klapa.
 Czy mógłbyś w punktach, nie jak dla chłopa tylko buraka takiego jak ja wypunktować co mam zrobić żeby za frajer do takiej Hindlandii dajmy na to zadzwonić z sasiedniej,  przeciekającej wyspy?
  Mam miec jakiegoś operatora co mi odpala 3G np, czy jak?
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Mnie zupelnie nie chodzilo o merytoryczna strone Twojej wypowiedzi  :twisted:
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline michal_gurak

Cytat: "kokop"
michal,

Przeczytałem z 10 razy i za chiny nie zatrybiam, tak jak moja kaseta w rowerze.  Przerzutka grzechocze i klapa.
 Czy mógłbyś w punktach, nie jak dla chłopa tylko buraka takiego jak ja wypunktować co mam zrobić żeby za frajer do takiej Hindlandii dajmy na to zadzwonić z sasiedniej,  przeciekającej wyspy?
  Mam miec jakiegoś operatora co mi odpala 3G np, czy jak?

A więc od początku. Musisz mieć telefon z Wifi i usługami Voip jak np nokia E51 bądź taki model gdzie da się skonfigurować profil SIP.

Masz tu linka na podstawie którego ja konfigurowałem telefon. Wszystko śmiga:
http://www.nokia-e51.net/konfiguracja-voip-vt726.htm

Na początek proponuję wejść na tą stronkę: http://www.kktelekom.pl/index.php?show=s&&id=151&&idm=47 i zapoznać się ze stawkami w poszczególnych programach. Muszisz wybrać sobie tak by ci pasowało!~Mi pasuje np w 12voip tanie połączenia na komórki do Polski i na stacjonarne do PL za free.

Wchodzisz na stronkę programu, który wybrałeś, ściągasz go, instalujesz, zakładasz nowe konto.

Następnie wchodzisz na Allegro, kupujesz doładowanie bodajże za 35 zł i masz w tym 7 euro. Reszta chyba już jasna :) Całość odpowiewdzi jest w FAQ programu.

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Cytat: "michal_gurak"

A więc od początku. Musisz mieć telefon z Wifi i usługami Voip jak np nokia E51 bądź taki model gdzie da się skonfigurować profil SIP.

Najbardziej spasiony telefon jaki mam to LG KU990 -cośtamcostam
  On to ma co napisałeś?
Na linka zajrzę i poczytam.  Pewnie i tak nic nie skapuję bo ja raczej artystyczna dusza i tylko młotkiem mogę zaje.... w razie czego.
  A to do instalowania to w telefonie?
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
ciekawe że reklamujesz coś o czym był dziś art. w Wyborczej ... bardzo ładnie wytłuszczasz materiały reklamowe i dobrze działające w wyszukiwarkach ...

od 10 dni jesteś na naszym forum i 1/2 Twoich postów dotyczy tego serwisu i innych produktów ... z nazwami, cenami  itp.

raj dla pozycjonowania
… why so serious ?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum