Nie no chodziło mi o przewóz niespakowanego roweru.Odkrecenie pedałów i skręcenie kierownicy czy owiniecie folią - ok to czynności które można zrobić na poczekaniu, ale jak mam kombinowac karton, rozkladac rower na części pierwsze i pakowac jak do samolotu, czy przesyłki kurierskiej by mieć pewność przewozu, to nie widzę sensu na trasach krajowych np z Warszawy nad morze czy w góry.
...Mimo wszystko nie był zadowolony i stwierdził że mamy się oduczać jeździć z rowerami. Pytałem na fanpage PB czy ich polityka rowerowa się zmieniła i czy potwierdzają słowa kierowcy, ale bez odzewu;)
Cytat: xmk w 15 Gru 2017, 18:55Ciekawie, jak wygląda polityka "rowerowa" nowej firmy. Ktoś już jeździł Flixem?Polityka na papierze wygląda super, ale na europejski portfel:https://www.flixbus.com/travel-tips/bike-travel9 Euro to dla Niemca stosunkowo mało, ale dla Polaka to już jest kwota, która może zniechęcić. Pociągiem wyjdzie często taniej.
Ciekawie, jak wygląda polityka "rowerowa" nowej firmy. Ktoś już jeździł Flixem?
"Dimensions: Special baggage must be no larger than 290cm (height + 2 x width + 2 x depth)." No to sobie pojeździłem.
W lipcu wracałem z Monachium do Warszawy z przesiadką w Pradze. (...)