Autor Wątek: PolskiBus  (Przeczytany 35332 razy)

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Cytat: "robb"
Cytat: "michal_gurak"

Ciesz się darmowymi rozmowami do wizz_xxx oraz do www.polsk_xxx_ibus.com

ale o co chodzi ?
jak mają się tanie rozmowy do tego co tu wypisujesz ?

no bo tanie linie zarabiają właśnie na takich różnych tego typu "dodatkach" ;)
tzn. jak ktoś musi zadzwonić na taką infolinię, np. do wizzaira, to płaci jakieś 4/5 zł za minutę rozmowy, a to chyba dużo :roll:

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
anja,
"Aha...Jak polecicie do Alicante to główna bibliotek w mieście ma niezabezpieczone Hot Spoty   Można wtedy bepłatnie "dołować" kolegów i koleżanki z pracy, że Was piasek w stopy parzy a w Polsce wali żabami  "

w sam raz na forum rowerowe .. czyż nie ;-) ?

nie będę się czepiał ... :/
… why so serious ?

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Spoko, ale nie każdy tu pisze na tematy rowerowe ;)
Ktoś zapytał, to i jest odpowiedź ... skoro Michał proponował, że w razie czego, jak ktoś będzie zainteresowany to powie prywatnie, to... CHYBA nie chciał niczego reklamować (?) :)
Mi się wydaje, że jacyś przeczuleni jesteście ;)
Ja rozumiem... ale mi też kiedyś jacyś ludzie na pewnym forum zarzucili reklamę, bo poleciłam  sprzęt do trenowania wioślarstwa (aczkolwiek bez podawania linków itd itd) ... i nie było to miłe ;) (bo nie chciałam niczego sprzedać, niczego reklamować, tylko coś POLECIĆ)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Chyba niechcący rozpętałem burzę. Poprosiłem o publiczne wyjaśnienie, bo po co ukrywać coś, co komuś może się przydać? Akurat w tym momencie nie jest mi potrzebne, ale nie wykluczam, że w przyszłości skorzystam.
Forma może jest podejrzana, ale sama informacja jest chyba w porządku?
Wracam do jeżdżenia.

Offline michal_gurak

• Miasto: Kraków/Lubaczów
  • Na forum od: 27.05.2011

Ciesz się darmowymi rozmowami do wizz_xxx oraz do www.polsk_xxx_ibus.com

ale o co chodzi ?
jak mają się tanie rozmowy do tego co tu wypisujesz ?

btw. jak mi znajdziesz darmowy wifi w Bangladeshu to ... ;-)

Robb. Widzę, że nie każdy zatrybił jaki był sens mojego posta. Jak na pewno wiesz, ww linie lotnicze są względnie tanie, jednak niestety nie ma do nich numeru po cenach ustalonych przez operatora. Wiele osób podróżuje samolotem, są nawet wątki na forum jak przetransportować rower w luku bagażowym. Jak wiesz ilość miejsc na taki sprzęt jest ograniczona, trzeba dzwonić na wysokokosztową infolinię (prawie 4zł/min) wysłuchać automatycznie nagranej wiadomości i o ile szczęście pozwoli z kimkolwiek porozmawiać.

Kupujesz bilet za grosze i mało tego krocie kosztuje cię rozmowa telefoniczna do telecentrum. Czy nie lepiej byłoby zadzwonić za darmo i znać na to skuteczny sposób? Ja wolę za free. Jeśli ktoś chce dzwonić za cenę 0700 to proszę bardzo, proszę skasować linki, posta wrzucić na śmietnik i dać się dalej skubać.

Co do Bangladeshu nie wiem nie byłem, zapewne znalezienie neta jest zadaniem trudnym. To była tylko taka dygresja z mojej strony, że gdziekolwiek złapiesz hot spota ceny masz takie same.

Do przedmówczyni -  tak, to miała być wiadomość tylko dla poważnie zainteresowanych na priv i ku mojemu zaskoczeniu wywiązała się mała burza.

Nikt mnie nie sponsoruje, nie mam nic wspólnego z ww firmami a przede wszystkim nie mam żadnego interesu.

I proszę o asertywność, niektórym jej niestety brakuje.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
I proszę o asertywność

Hmm, znowu wyjdzie, że się czepiam, ale wydaje mi się, że właśnie staramy się być asertywni. Chyba, że znamy różne znaczenia tego słowa  :mrgreen:

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
Asertywność – w psychologii termin oznaczający posiadanie i wyrażanie własnego zdania oraz bezpośrednie wyrażanie emocji i postaw w granicach nienaruszających praw i psychicznego terytorium innych osób oraz własnych, bez zachowań agresywnych, a także obrona własnych praw w sytuacjach społecznych.

to tak w temacie asertywności ;-)

pewnie chodziło o wyrozumiałość ;-)
… why so serious ?

Offline michal_gurak

• Miasto: Kraków/Lubaczów
  • Na forum od: 27.05.2011
Asertywność – w psychologii termin oznaczający posiadanie i wyrażanie własnego zdania oraz bezpośrednie wyrażanie emocji i postaw w granicach nienaruszających praw i psychicznego terytorium innych osób oraz własnych, bez zachowań agresywnych, a także obrona własnych praw w sytuacjach społecznych.

to tak w temacie asertywności ;-)

pewnie chodziło o wyrozumiałość ;-)

Wyraziłem swoje zdanie bez zachowań agresywnych, nikogo osobiście mam nadzieję tym nie uraziłem. Sądząc po niektórych postach w których porównuje się mnie do sprzedawcy w MM oraz powątpiewa w to czy w ogóle wybiorę się w podróż firmą P........ śmiem twierdzić, że pewne granice dobrego smaku ze strony niektórych osób zostały naruszone dlatego pozwoliłem sobie napisać, że podkreślam niektórym asertywności brakuje. Koniec tematu i kropka.

Wyrozumiałość - najogólniej to takie zachowanie wobec innych, które dalekie jest od osądzania, napastliwości, krytykanctwa, braku tolerancji dla błędów itp." ogólnie wyrozumiałość jest nieodzownym elementem asertywności.asertywność tzw. doskonała to posiadanie własnego zdania, umiejętność obrony tego zdania - w razie ataku czy sprzeciwu - ale w sposób nie godzący w uczucia innych osób.zawsze masz prawo do własnego zdania.

Tyle jeśli chodzi o mylenie asertywności z wyrozumiałością  :wink:

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Nie martw się jeśli się mylimy to z łatwością nam to udowodnisz i wtedy będziemy musieli odszczekiwać swoje oszczerstwa.  :D
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Pustelnik, to samo chciałem napisać.
michal_gurak, za pół roku, jeśli jeszcze tu będziesz i poza darmowymi rozmowami napiszesz coś o rowerach, to będziem odszczekiwać. :)

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
michal_gurak, asertywności zabrakło tym którzy się w tym topiku nie wypowiedzieli :-)

pustelnik, memorek i np. ja .. mamy jej aż`za nadto :D

a pod tym napisał memorek  się chętnie podpiszę ...

a teraz . .drogi Michale . .porozmawiajmy o rowerach i podróżach ....
… why so serious ?

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Cytat: "Pustelnik"
Nie martw się jeśli się mylimy to z łatwością nam to udowodnisz i wtedy będziemy musieli odszczekiwać swoje oszczerstwa.  :D

Hmm, nie uwazasz, ze troche niebezpieczny tok rozumowania? Moze lepiej nikogo nie oskarzac, poki sie nie ma dowodow.

a teraz . .drogi Michale . .porozmawiajmy o rowerach i podróżach ....

Przejrzalem jego posty i odnioslem wrazenie, ze glownie pisal o rowerach i podrozach, poza tym watkiem.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Na forum od: 13.03.2010
Proszę czytać ze zrozumieniem.  :)  Ja nikogo o nic nie oskarżałem. Napisałem tylko, że linki w reklamach nie wkleja się dla ludzi, tylko dla googla, a następnie pocieszyłem michala_guraka, że z ŁATWOŚCIĄ udowodni forumowiczom, że nie ma żadnych złych intencji, bo z tego co zauważyłem jest to bardzo łatwe.

Podejrzliwość na forum jest wg mnie uzasadniona.  8)  Co i chwila rejestrują się akwizytorzy i męczą bułę.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
miki150, ja to napisałem na zakończenie niepotrzebnej (?) dyskusji a nie by Michałowi cokolwiek sugerować . .don't worry :-)
… why so serious ?

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
michał gurak się wytłumaczył - wypadałoby może dać mu już spokój.

Edit: wykasowałam ostatnie zdanie, żeby nie prowokować.:)
Edit 2: wykasowałam i pierwsze zdanie , żeby nie prowokować.:D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum