Autor Wątek: PolskiBus  (Przeczytany 35348 razy)

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Odp: PolskiBus
« 14 Lut 2012, 14:02 »
boney . .wejdź na ich stronę i sam zobacz
… why so serious ?

Offline Mężczyzna stillonbike

• Miasto: Warszawa/Sokołów Podl.
  • Na forum od: 21.02.2012
PolskimBusem do Wiednia?
« 14 Mar 2012, 21:50 »
cześć,
na początku września planuję wyjazd Wiedeń-Bratysława-Budapeszt. Czy ktoś z Was próbował przewieźć rowery linią polskibus.com? Mają b.przyzwoite ceny, ale nie jestem pewien czy przy dużej liczbie pasażerów kierowca nie odmówi przewozu 2-3 rowerów. Ew.można byłoby spakować je do kartonów, ale to chyba też nie daje gwarancji. Do tego dochodzą sakwy...
Some opportunities come only once, seize them.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Odp: PolskimBusem do Wiednia?
« 14 Mar 2012, 22:44 »
Znalazłem taką informację dotyczącą Polskiegobusa:
Czy mogę zabrać ze sobą rower?
Istnieje możliwość przewiezienia roweru, o ile stanowi on bagaż podstawowy i jest opakowany w sposób, który pozwoli na przewiezienie go bez uszkadzania toreb i walizek współpasażerów.
Cytat: Regulamin
4. BAGAŻ
4.1 Pasażer ma prawo zabrać ze sobą nieodpłatnie maksymalnie 2 sztuki Bagażu:
a) jedną sztukę Bagażu o wadze do 20 kg i o wymiarach standardowej walizki, przewożonego w luku bagażowym (dalej: „Bagaż podstawowy”),
b) jedną sztukę małego Bagażu w wymiarach pozwalających na swobodne umieszczenie bagażu pod siedzeniem lub na półce znajdującej się nad siedzeniem Pasażera (rozmiary bagażu nie powinny utrudniać swobody podróży pozostałym pasażerom) (dalej: „Bagaż podręczny”).
[...]
4.7 Przewoźnik ma prawo odmówić zabrania Bagażu, jeżeli nie spełnia on wymogów określonych w Regulaminie.

PS: Spotkała pana Michała
PS2: Kierowca powiedział, ze na razie nie maja obłożenia, wiec jest sporo miejsca w bagażniku więc spokojnie można zabierać się z rowerami i tobołkami :D

Wszystko juz jest, w kwestii zadanego pytania :D

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 14 Mar 2012, 22:45 »
Ja wracałem chyba jakos 1,2 września to już po sezonie.
Bardzo dużo wolnych miejsc w busie. Wiekszość siedziała sama. Chociaż nie wiem jak będzie w czasie powrotów z wakacji. (znajomy wracał coś koło 15sierpnia i także nie było problemu z rowerem)
Jeśli chodzi o busa to zastrzegają sobię, że jeśli nie będzie miejsca to nie wezmą.. ale myśle, że skoro kupiłeś bilet za 100zł (ja tyle dałem) to raczej Cie wezmą, choćby wcisnąć ten rower.
Ja coprawda rozkręciłem koła, ale prawda jest taka, że można go było rzucić nawet z sakwami - tyle było miejsca w bagażniku ;)
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna stillonbike

• Miasto: Warszawa/Sokołów Podl.
  • Na forum od: 21.02.2012
« 14 Mar 2012, 22:58 »
dzięki! czyli są spore szanse, że uda się je wcisnąć do tego busa:) zatem zostaje wyczekiwanie na możliwość rezerwacji wrześniowych terminów i zaklinanie pogody ;)
Some opportunities come only once, seize them.

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
« 14 Mar 2012, 23:01 »
zawsze można też porozmawiać z kierowcą na boku... ;)

Offline Mężczyzna Żubr

• Na forum od: 03.11.2010
« 14 Mar 2012, 23:11 »
zawsze można też porozmawiać z kierowcą na boku... ;)

toż to nie PKP :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 8 Maj 2012, 13:50 »
przeglądam czasem stronę polskiego busa, i nigdy żadnych tanich biletów nie widziałem. kiedy najlepiej szukać, i z jak dużym wyprzedzeniem? ew na jakich trasach szukać/nie szukać? :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
« 8 Maj 2012, 14:11 »
Ja mniej więcej codziennie/co drugi dzien zaglądam hobbystycznie na stronę fly4free - jeżeli pojawiają sie tanie bilety w Busie, to zawsze tam dają znać. Busem jechalam już dwa razy, nie za złotówke co prawda ale całkiem tanio (bez roweru).
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

• Użytkownik forum
« 8 Maj 2012, 17:40 »
Zapomniałam, że jeszcze można od nich dostawać newslettery. Własnie przed chwilą dostałam - Waxmund możesz iść sprawdzać i zaklepywać bilety za złotówkę.;)

"Bilety PolskiBus.com na podróże do 2 października 2012 możesz rezerwować już teraz na stronie .........(wiadomo gdzie)"."
Teraz na chybił trafił sprawdziłam jakieś daty w sierpniu z Poznania do berlina - są za złotówkę.

• Użytkownik forum
« 8 Maj 2012, 19:52 »
Dzieki za to info - ja nie zauważyłam na ich stronie tej informacji, a to faktycznie mogłoby popsuć plany. :-\
Dodam jeszcze, że teraz bus w Berlinie zatrzymuje się również na lotnisku. Przedtem tego nie było.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 8 Maj 2012, 20:05 »
Warto dodać, że z tego lotniska lata Easyjet w bardzo atrakcyjnych kierunkach (np. Bałkany, Maroko) w całkiem ciekawych cenach.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 8 Maj 2012, 21:34 »
Gdańsk - Wawa nie same piętrusy jeżdżą. Mniej więcej co drugi kurs z tego, co się orientuję. Na facebooku podawali info kiedy co jedzie, więc do odkopania.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 8 Maj 2012, 21:36 »
Najbezpieczniej pytać mailem przed zakupem (mi bez problemu odpowiedzieli).

biker1990

• Gość
« 9 Maj 2012, 14:18 »
Polski Bus fajna sprawa. Właśnie mam zamiar nim podróżować bo pociągami to jakoś nie mam ochoty.Wysłałem do nich maila i się pytałem jak to dam u nich jest. Największy problem to jest z bagażem bo nie gwarantują,że go wezmą i tu jest problemu :D.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum