Autor Wątek: Ita'10 Czyli z Krakowa do Wenecji  (Przeczytany 5045 razy)

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
Ita'10 Czyli z Krakowa do Wenecji
« 9 Cze 2011, 22:50 »
Oto nasza zdjęciowa relacja z zeszłorocznego wyjazdu do Włoch.
https://picasaweb.google.com/suisse.it/ITA10_1?feat=directlink

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 9 Cze 2011, 23:23 »
Fajne zdjęcia, chłopaki. Ale:
1. Przydałyby się jakieś opisy.
2. Dojechałem do 50, zobaczyłem, że przede mną jeszcze 950 i ... zrezygnowałem, bo:
   a) patrz punkt 1,
   b) sporo się powtarza - 48. i 49., z meleksem i bez, po co oba?
   c) 42. nie zostało obrócone,
   d) 50. jest uszkodzone.

Pewnie super byłoby obejrzeć, ale musicie jeszcze nad nimi posiedzieć.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 9 Cze 2011, 23:55 »
cześć chłopaki :) fajna wyprawa i jaka pogoda piękna! koniecznie dodajcie opisy pod fotami...
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 9 Cze 2011, 23:57 »
Dokładnie, przydałaby się ostra selekca, szczególnie, że bardzo dużo jest powtórzonych albo bardzo podobnych. Wrzuciliście wszystko, co mieliście ;>
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 10 Cze 2011, 00:00 »
Widzę, że nawet fotki przeznaczone do zrobienia panoramek są...;)

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 10 Cze 2011, 12:10 »
Jak dla mnie wyprawa fajna, ale fotki totalna masakra;/

Nawet w miniaturach nie mogę tego obejrzeć, po 10 razy ta sama twarz podobna pozycja fotek 1000 z czego 2/3 to jakieś strzelane na lewo i prawo jakbyście pierwszy raz w życiu mieli cyfrówkę w reku. Poza tym brak podpisów... nie wiadomo kto co jak i gdzie....

wyjazd fajny, jednak galeria mizerna bardzo;/ a szkoda bo fajnie się zapowiadał pierwszym postem.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 10 Cze 2011, 12:52 »
To jest coś, co wraz z powstaniem aparatów cyfrowych, weszło do świata fotografii i  nazywa się wypróżnieniem.
Wypróżnieniem karty  :wink:

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 10 Cze 2011, 16:37 »
Po prostu czytac tego nie moge :( czy my jestesmy na forum fotogrtaficznym??? kazdy z was, panowie, ma w pogotowiu ostre slowa za zdjecia, czy ktos zapytal tych chlopakow o cokolwiek zwiazanego z wyprawa? Na fotografiach nie widze masakry, widze jedynie dwoch BARDZO mlodych, sympatycznych gosci, ktorzy pojechali na rowerach w swiat, po czym znalezli - wydawaloby sie - najodpowiedniejsze miejsce, zeby sie tym podzielic. Pare dni temu rozszalal sie na forum spamowicz, grzmial reklamami jak z ambony ale prawie wszystkie posty pod jego wpisem byly mile i na temat. Dlaczego spamiarz zostal potraktowany lepiej niz prawdziwi podroznicy? mam nadzieje, ze suisse nie zrazil sie do naszego forum, szkoda byloby, bo wszedl tutaj od razu z wycieczka, nie teoretyzuje, nie trolluje - jest sakwiarzem. Trzymam za niego i jego kolege kciuki, czekam na nastepne relacje z wypraw.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 10 Cze 2011, 16:51 »
Hindiana ma sporo racji, jednak faktycznie drobna selekcja zdjęć by się przydała. Podpisy są dla mnie osobiście niepotrzebne. Oglądanie jednak 1000 zdjęć wymaga sporo czasu, a usuwając tylko te, które się powtarzają, pokazując te same obiekty można to zapewne ograniczyć do liczby już dość znośnej.

Nie zmienia to faktu, że wyprawa super, zazdroszczę :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 10 Cze 2011, 16:51 »
hindiana, nie jesteśmy forum fotograficznym i dlatego czekamy (przynajmniej ja czekam) na ciekawe wycieczki i ich relacje, które przybliżą choć troszkę to co przeżyli w czasie podroży. Tutaj poczułem się jakbym miał sam napisać ich historię, domyślić co i gdzie robili a poza tym namęczyć się jak na niezłym podjeździe..;)

PS: Jestem nieczułym trollem. :)

« 10 Cze 2011, 16:54 »
he he he:D aż dziwne że moderacja nie napisała koledze z pierwszego postu:

" a może najpierw byś się przywitał?" co często czyni:D

druga sprawa, hindiano że ja nie neguje ich wyjazdu. Napisałem, przecież że fajny. Poddałem w wątpliwość potrzebę wstawiania takiej ilości zdjęć tylko oraz potrzebę ich selekcji.
 To tak jakbym stwierdzał:
"Wg mnie ta trasa byłaby ciekawsza gdybyście pojechali tak" z tym, że ja(tudzież inni) wyrazili zdanie swoje pisząc o ich zdjęciach.
("twoja galeria bedzie ciekawsza jak ją okroisz i zrobisz selekcję")

Druga sprawa to taka, że ani be ani me ani kukuryku. Ani kto ani jak się nazywa ani "cześć" ani nic... Nie mówię aby od razu pisać opis na 3 strony, ale zwykłe imię czy zwrot jakiś by sie przydał witający (często ludzie jak płodzą pierwszy post na tym forum a nie jest on w dziale przywitania zaczynają od "cześć jestem Krzyś itd")

Tu zostało, rzucone suche hasło.
To jest relacja ( w domyśle obejrzyjcie sobie) i nic więcej:D

Może czasem warto kogoś pokierować. Owo forum pełne jest dyskusji prób pokierowania nie tylko na mapie ale i społecznie (jak choćby temat orfografia) czemu więc ludzie nie mieli by tu nakierowywać kolegi suisse, w sprawach fotografii cyfrowej i modelowania albumów?

Na koniec pytanie do Hindiany. Przebrnęłaś przez te 1000 zdjęć w trybie pełnoekranowym??

pozdrower:D
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Na forum od: 12.03.2008
« 10 Cze 2011, 17:03 »
Księgowy, wg mnie jesteś ostatnią osobą, która powinna wytykać innym sposób pisania.  :lol:
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

« 10 Cze 2011, 17:14 »
A czemu tak uważasz? Wyrażanie opini już też jest zabronione na forum tym?

Ktoś ma zastrzeżenia do mnie niech pisze słucham, ale proszę Cię nie mów mi czy powinienem czy nie wytykać coś komuś. Bo
* jak przyszedłem przywitałem się
* opisy staram się pisać i poprawiać gdy są błędy( jeśli chodzi o styl to subiektywna ocena i nie powinna podlegać ocenie tylko przez Ciebie Cinek)
* zdjęcia staram się selekcjonować
* czytam i pisze na tym forum tak jak ty czy reszta ludzi.

powiedz mi więc czemu to ja jestem "ostatnia osobą?" masz jakiś uraz aversję do mnie a może ci blizna została na duszy po jakimś z moich postów?:D :mrgreen:

Staram się trzymać reguł i jeśli nawet popełniłem kiedyś tu błedy, zakładając źle posty staram się ich ponownie nie popełniać.

Mój post dotyczył głównie zdjęć a o przedstawieniu sie w dziale "przywitaj się" zdaje się ty chciałeś koledze napisać jako pierwszy? A może ktoś inny z moderacji... Czytam regularnie forum i znam waszą reakcje na łysy post:

"przywitaj się najpierw"!!!

po prostu uznaje taką formę i ja. Także zauwazyłem, że kolega nawet sie nie przedstawił.

Jeśli wytykanie błędów należy na tym forum tylko do wybranych to wybacz mi o Cinku!

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
« 10 Cze 2011, 22:13 »
Witajcie,
Przepraszam, pośpieszyłem się troszeczkę, a może poszedłem na łatwiznę. Udostępniony album służy raczej jako bank zdjęć. Zawsze od kiedy Michał Wolff, zaczął korzystać z Picasy ( bodajże od Tatry zimowe 2009), mimo iż później siadał i pisał osobna relacje na swojej stronie (wyprawyrowerowe.neostrada.pl), zawsze dzięki podpisom, mogłem już uczestniczyć w relacji z wyjazdu, i potem sprawdzać na mapie kolejne punkty zrobione czy to Nikonem czy Sony Ericssonem :D.

Oczywiście obiecuję poprawę! :D
W ramach pokuty, przekazuje Wam, Drodzy Koledzy Sakwiarze! Już przygotowaną wcześniej relację wideo (po obróbce :D).

Pozdrawiam z Krakowa!

( dziś w ciągu 3h - pokonana trasa Kraków - Kalwaria Zebrzydowska - Krakó, warunki prawie idealne, gdyby nie północy wiatr w czasie powrótu.)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Na forum od: 12.03.2008
« 10 Cze 2011, 22:23 »
Cytat: "Księgowy"
A czemu tak uważasz? Wyrażanie opini już też jest zabronione na forum tym?

Ty naprawdę nie rozumiesz???
Jak zaczniesz pisać poprawną polszczyzną, zachowując zasady ortografii i interpunkcji, zaczniesz pisać składnie, gramatycznie, tak abym Twoich postów nie musiał czytać dwa razy, żeby je zrozumieć, to wtedy naprawdę nie skomentuję jak będziesz się "czepiał" kogoś innego.
A tak, to "przyganiał kocioł garnkowi"  :D

ps. Tak, trzy znaki zapytania są jak najbardziej poprawne. Dwa już nie.
ps2. Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Tagi: włochy 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum