Autor Wątek: Walia  (Przeczytany 4228 razy)

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
Walia
« 15 Cze 2011, 22:46 »
Hejka, zamierzamy z kolegą powłóczyć się trochę po Walii w te wakacje, był może ktos i jest w stanie polecić jakieś ciekawe miejsca o które warto zahaczyć? :)
Plan jest taki, żeby uderzyć z Walii południowej na północ  i tam troszkę pozwiedzać krajobrazy bez napinania się. :)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Walia
« 15 Cze 2011, 23:00 »
zdecydowanie Park Narodowy Snowdonia w Północnej Walii Jest to duży obszar a na nim do wyboru główne i lokalne asfalty, szutry, wąskie singletracki

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Walia
« 15 Cze 2011, 23:30 »
Eee, w Walii to nie wiem, nie byłam, co innego jakbyście wybierali się do Szkocji:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
Walia
« 16 Cze 2011, 00:05 »
Skolioza, Snowdon już zdobyty i mniej wiecej wiem jak super widokow sie tam spodziewać - snowdonia na pewno jest na liscie. Chociaz to moze już sam bo kumpel ma tylko tydzień wolnego i nie wiem ile czasu nam zostanie po dojechaniu w te rejony.
Wstepnie chcemy trzymać sie wybrzeża natomiast powrót środkiem, ale jak znam życie i tak bedzie improwizacja :P

Marta, Szkocja bankowo byłaby fajna, ale troche daleko - skoro juz w Walii jestem to mogę troche obejrzec. Może innym razem :)

W sumie to ma być mój pierwszy długi wyjazd rowerowy, więc troche podjarany jestem haha

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Walia
« 16 Cze 2011, 02:19 »
Przem,
A co tu pisać?
 Walia właściwie to taka jest że po prostu jedź i tyle :)
Jeżeli chcesz odrobine towarzystwa to daj znać :)

Edit:
Brzegi są super.  Takie stare zdjęcie nawinęlo mi się :

Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
Walia
« 16 Cze 2011, 09:06 »
To prawda, bardzo ładnie tutaj jest. Ja mam baze na południu, gdzie jest nabrzeżny park narodowy i widoki są niesamowite. Niestety na większości scieżek nabrzeżnych nie można poruszać się rowerem, ale od czego są nogi ;)
Jednak ostatnia wycieczka na snowdona przekonała mnie, że warto pokrecić się po północy.

Kokop,
Nasze podejście do dziennych przebiegów pewnie dla co ambitniejszych cyklistów może być wkurzające ale, jak masz czas i ochotę to startujemy ok. 8 Lipca z Milford Haven.

Offline Kobieta tequila

• Pani Rower :P
  • Miasto: Bristol
  • Na forum od: 16.12.2009
    • Galeria
Walia
« 16 Cze 2011, 09:46 »
Przem, A te wiatry i deszcze...  :roll:  eh... Lepiej Irlandia (ale i tam też nie lepiej) :P Znam całe wybrzeże Zachodnie - to też bym coś poleciła... ;P  Walia nie bardzo... Jedynie zwiedziłam Cardiff i sąsiednie górki w Treorchy ;) Poza tym, kolega mieszkający w Cardiff wrzuca wiele fajnych fotek z okolic... Więc myślę, że Walia jest też ciekawą partią do zwiedzania.
Na tyle powiem, że pewnie nie będzie przyjazna pogoda ;)
Tam dom mój, gdzie serce moje...
http://tequila22.digart.pl/digarty

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
Walia
« 16 Cze 2011, 13:05 »
Tequilla, przez chwilkę myślalem żeby w na północ jechać przez Walie, a z powrotem na południe przez wschodnie wybrzeże Irlandii. Jednak ograniczony czas i koszty promów zrewidowały ten pomyślunek.

O pogodzie nie bedę się wypowiadał... Czasem słońce, częściej deszcz i praktycznie zawsze wieje.
Ten model tak ma :)

Offline Kobieta Marta

Walia
« 16 Cze 2011, 14:14 »
Taaa, u was na poludniu to przynajmniej w maire cieplo a tu u mnie zimno w ogole nie czuc ze lato sie zbliza;/
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
Walia
« 16 Cze 2011, 14:30 »
Marta, zbliza? Ja mam wrażenie, że najlepszą pogode to już mamy za sobą :D

Offline Mężczyzna bob71

• Miasto: Ząbkowice Śl.
  • Na forum od: 16.06.2011
    • Podróże rowerowe Bogdana i Romana
Walia
« 16 Cze 2011, 23:34 »
Walijskie ścieżki przemierzać będę z kumplami od 25 czerwca. Startujemy z okolic Londynu, potem kierunek Walia, trasę wytyczałem po zameczkach i urokliwych krajobrazach. Planuję powrót ok. 5 lipca tak że może uda mi się podzielić wrażeniami. No cóż, deszcze, hmm .. też nadają urok widoczkom.
Bogdan 1/2 BRowery Team'u
www.browery2.fimeo.pl

Z tą Chorwacją to przesada.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Walia
« 17 Cze 2011, 00:03 »
W Irlandii zapowiadają lato stulecia i cokolwiek mają na myśli - jeszcze nie nadeszło :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Kobieta Marta

Walia
« 17 Cze 2011, 09:46 »
Cytat: "Przem"
Marta, zbliza? Ja mam wrażenie, że najlepszą pogode to już mamy za sobą :D

Mam na mysli to astronomiczne;)

PS. U mnie 14st i 70% szans na opad, jak jechalam do pracy jakies 20min temu to bylo ladnie i swiecilo slonko, obecnie zachmurzylo sie na maksa:(
Jutro, jakoze weekend, ma padac na 90% :(

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Walia
« 17 Cze 2011, 11:35 »
Spoko, u nas też przewidują deszcz na weekend. Jak zwykle po ładnym tygodniu.
Już od dawna mawiam że Pan Bóg nie lubi pracujących.

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
Walia
« 17 Cze 2011, 14:16 »
Cytat: "Marta"
...jakies 20min temu to bylo ladnie i swiecilo slonko, obecnie zachmurzylo sie na maksa...

Chyba jednak nie bez powodu mówią "jeśli nie podoba Ci sie pogoda, poczekaj 5 minut"

Na domiar złego gdzieś namiot sie zapodział... chyba jest pretekst do zamówienia tarptenta, na którego od ponad roku ostrze kły  :twisted:
Ale psia mać czasu mało i perspektywa jechania z niewypróbowanym namiotem nie napawa mnie optymizmem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum