Autor Wątek: Lazaro Integral  (Przeczytany 6247 razy)

Offline aAFRICA

• Miasto: Gorzów Wlkp.
  • Na forum od: 15.06.2011
Odp: Lazaro Integral
« 15 Lip 2011, 22:31 »
Ja założyłem ten post, ponieważ szukałem i dalej szukam dla siebie roweru.

Czepiacie się trochę, za takie pieniądze to jest całkiem korzystna oferta. Oczywiście zawsze można mieć cos lepszego - ale za większe pieniądze.

A inna sprawa, że mi ten post lekko spamem zalatuje...

Najpierw zalatywał spamem, chociaż merytoryczne odniesienie do roweru bylo. I dla mnie była to cenna uwaga.
Zdaje sobie sprawę, ze w większości "starzy" forumowicze mniej lub lepiej znają się i często naiwne pytania "świeżaków" na forum bywają nieco niskich lotów.
Nastepnie:

Czesc pseudo fachowiec.

I to było no poziomie podłogi i kwalifikowało się do bana albo przynajmniej ostrzeżenia. Ale za to bana nie dostal
To co widzę na tym forum w wykonaniu Waxmunda, to fachowe, interesujące i konkretne informacje. Więc wyżej cytowany tekst, to brak kultury co najmniej, ale ban nie poszedł. Nie spodziewam się nawet zeby sprawca przeprosił. A jest za co.
Czy to forum jest dostępne dla wszystkich, czy tylko dla tych, ktorzy są tu najdłuzej, albo siedzą cicho?
Nie zamierzam kupować Lazaro, bo przekonaliście mnie, ze nie warto. Ale dzięki takim odpowiedziom jak odpowiedz Krism4a1 można się przekonać jak to wymarzone cudo ( a raczej "cudo") się prezentuje. Wole używany, wiem dlaczego i dowiedziałem się tego na tym forum.
Jeśli kupię obojętnie jaki rower i pochwale się na forum, to będzie w porządku? Ktoś na pewno pogratuluje zakupu, ktoś zwróci uwagę na lepszy/gorszy osprzęt, ktoś zaproponuje jakieś zmiany, ktoś coś podpowie a ktoś będzie życzył powodzenia i spotkania na trasie.
Ale jeśli kupię Integrala i pochwale się na forum, to dostanę bana? Za co? Za to, że chce się z Wami integrować z rowerem za 900zł, czy za to, ze moj rower nie podoba się Administratorowi? Ja zacząłem ten wątek, czy ja też kwalifikuje się na bana? Jeśli tak, to za co, a jeśli nie to dlaczego nie?

Jakoś dziwnym trafem nagle na forum tyle osób kupiło ten sam rower. Panowie dostają ostrzeżenia skutkujące koniecznością zaakceptowania postów. Jeszcze jedna osoba napisze, że kupiła to cudo, to polecą bany.
Zobaczcie ile osób kupiło ten rower:

http://allegro.pl/listing.php/search?buy=0&category=0&closed=1&search_type=1&prepareTime=0&order=bd&price_from=&price_to=&string=lazaro+integral&view=gtext&change_view=1

Ja nie kupiłbym go i wiem dlaczego, ale na pewno są na tym forum inni użytkownicy tego sprzętu.
Masz Integrala? To siedź cicho, bo można oberwać.
Myślę, że takie postawienie sprawy przez administratora, to nadużycie "władzy".
Ale przezornie nie proszę o to żeby moderować Administratora. I przysięgam, że nie ma w tym stwierdzeniu ironii, po prostu dobrze mi na tym forum.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 15 Lip 2011, 22:46 »
To oznacza, że jeszcze mało widziałeś. Już na tym forum zdemaskowaliśmy kilku utajonych handlarzy. Do samego końca wciskali kit.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 15 Lip 2011, 22:50 »
Dudi dokładnie wyjaśnił dlaczego uważa, że posty o rowerze Lazaro są "podejrzane". Nie chcielibyśmy być forum na którym uprawiane są formy kryptoreklamy, a niestety posty wychwalające Lazaro na takie wyglądały. Nikt nigdy nikogo nie dyskryminował ze względu posiadaną markę roweru :)
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 15 Lip 2011, 23:47 »
Ja nie kupiłbym go i wiem dlaczego, ale na pewno są na tym forum inni użytkownicy tego sprzętu.
Masz Integrala? To siedź cicho, bo można oberwać.
A ja myślę, że dudi zrobił co trzeba i (nie pytając go o zdanie), jestem pewien, że nie chodziło mu o wprowadzenie zakazu pisania o integralu po wsze czasy.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 16 Lip 2011, 00:27 »
A ja myślę, że dudi zrobił co trzeba i (nie pytając go o zdanie), jestem pewien, że nie chodziło mu o wprowadzenie zakazu pisania o integralu po wsze czasy.

Jakby o to chodziło, to bym zamnknął temat :)

Offline Mężczyzna krism4a1

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 15.07.2011
« 16 Lip 2011, 09:18 »
hehehe po co zakładać forum skoro nie można się wypowiadać. aAFRICA zapytał, ja mu odpowiedziałem i jak sam napisał odpowiedź mu się podobała. Gdzie w moich postach wyczytaliście, że nakłaniam do kupna tego roweru, bardzo dokładnie opisałem kiedy go kupiłem, jak wyglądał i do czego go używam. Raczej nie pisałem tylko o jego zaletach - nie.
Dajcie linki gdzie opisujecie swoje rowery i idę o zakład że mój opis bbył bardziej krytyczny od każdego z was.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
« 16 Lip 2011, 11:16 »
I nagle przypadkiem znalazło się tyle osób, które ten rower nabyły i ba, specjalnie się te osoby tutaj zarejestrowały, żeby o tym rowerze napisać i to jeszcze jednego dnia. Sorry, ale nie uwierzę w takie bajki :)

« 16 Lip 2011, 11:31 »
Jeśli szukasz czegoś o konkretnym produkcie tj. rower Lazaro, googlujesz to i znajdujesz to forum. Gość nie może dodawać odpowiedzi. Rejstrujesz się, podajesz swoje dane osobowe, piszesz o swoich "doświadczeniach" z tym rowerem, a następnie masz kłopoty z adminem który oskarża cię o niewiadomo co. Co mam zrobić aby udowodnić, że kupiłem taki rower? Wysłać wam fakturę vat?
Pewnie że są lapsze rowery na świecie, nigdy nie twierdziłem, że Lazaro Integral jest niewiadomo czym. Mnie się wydaje, że byłem raczej krytyczny. Zamiast rozmawiać merytorycznie o tym sprzęcie, przekrzykujemy się jak dzieci.
Lazaro nie jest na długo dystansowe rajdy górskie, nigdy tak nie twierdziłem, napewno da sobie radę na nizbyt wymagających kilku dniowych wycieczkach. Jeździłem na "złomie" stalowym i wcale nie narzekałem.
Proszę zdjąć ograniczenia z mojego konta.
« Ostatnia zmiana: 16 Lip 2011, 12:31 krism4a1 »

Offline aAFRICA

« 16 Lip 2011, 11:51 »
Dudi dokładnie wyjaśnił dlaczego uważa, że posty o rowerze Lazaro są "podejrzane". Nie chcielibyśmy być forum na którym uprawiane są formy kryptoreklamy, a niestety posty wychwalające Lazaro na takie wyglądały. Nikt nigdy nikogo nie dyskryminował ze względu posiadaną markę roweru :)

Pokaż mi proszę, w którym miejscu dokładnie wyjaśnił, że posty są podejrzane? Bo do Twojej odpowiedzi Dudi umieścił tylko dwa posty i jakoś trudno mi zrozumieć, w którym miejscu dokładnie to wyjaśnił

Niektórzy, czyli ja zarejestrowali sie miesiąc temu. I (tutaj coś dla poszukiwaczy spiskowych teorii), UWAGA: po trzech dniach zapytałem o Integrala. takie to dziwne, że człowiek się rejestruje i pyta?? Pytałem też o Kogę, ale pewnie maskowałem  "integralskie" pochodzenie... Tak, teraz ironizuje. Zacząłem ten temat, dowiedziałem się czego chciałem się dowiedzieć, dla innych pewnie też coś  z tego wyniknie jeśli zainteresują się Integralem.
Proszę o zamknięcie tematu.
« Ostatnia zmiana: 16 Lip 2011, 12:28 aAFRICA »

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
« 16 Lip 2011, 12:35 »
aAFRICA, dostałeś jakieś sankcje, że się tak burzysz?

krism4a1, nagle jednego dnia w podobnym czasie 2 osoby szukają informacji o rowerze, który już kupiły, a nie zamierzały kupić i tak strasznie im zależy, żeby napisać o nim opinię. Jasne.

Proszę zdjąć ograniczenia z mojego konta.

Nie, ponieważ mam uzasadnione podejrzenia, że te posty są pisane na zlecenie. Amen.

« 16 Lip 2011, 12:59 »
To takie dziwne, że dwie osoby pytają o ten sam produkt?
Ja nie szukałem informacji o nim tylko wyraźnie zaznaczyłem, że już go kupiłem.
Gdyby Gary Fisher znalazł to forum i napisał coś o swoich rowerach dostał by sankcje? Nie bądźcie śmieszni. Proszę mi jasno pokazać z czego wynika że piszę pod czyjeś dyktando. Czy choć jednym zdaniem zachęcałem do kupna tego roweru. Dodałem post za postem (ze zdjęciami) a nie edytowałem bo tu jest ograniczenie (wielkości zdjęć i ilości)

Offline aAFRICA

« 16 Lip 2011, 13:07 »
Ale ja się nie burzę. Gdzie w moich postach widać wzburzenie?
Ja tylko proszę o zamknięcie tematu. Administrator mógłby przecież to zrobić a nie ciągnąć tą nic nie znacząca dyskusje.
Więc po raz trzeci proszę o zamknięcie tematu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum