Autor Wątek: kurier miedzynarodowy  (Przeczytany 2389 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
kurier miedzynarodowy
« 21 Cze 2011, 21:29 »
Na wczoraj - czyli pali nam się pod nogami - potrzebuję namiary do sprawdzonego kuriera, który z szybkością swiatła przewiózłby rzeczy (parę czesci do rowera, lekkie) z Wrocławia do Dublina. Nie wiem, czy to dobry dział, można mój wątek przesunąć gdziekolwiek - ale może ktoś ma jakiś pomysł? Zazwyczaj korzystamy z jednej firmy, niestety ze względu na Boże Ciało w Polsce, wyjazd rodziny która miała odebrac przesyłkę i własne guzdralstwo jesteśmy na granicy rozpaczy :( S.O.S.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
kurier miedzynarodowy
« 21 Cze 2011, 22:08 »
Nie wiem czy dobrze radzę ale najprościej podjechać z rana do punktu DHL, bądź UPC czy innej dużej firmy. Teoretycznie jak się dobrze trafi to możliwe, że nawet tego samego dnia przesyłka będzie w Dublinie. Ale tu najlepiej zadzwonić na infolinię i się dowiedzieć co i jak.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
kurier miedzynarodowy
« 21 Cze 2011, 22:19 »
DHL jest koło Placu Grunwaldzkiego, UPS jest (no, jeszcze rok temu było) jakoś za budynkiem Cuprum na placu JP2. Warto przejść się osobiście i spytać, czy jest możliwość nadania.

Offline Kobieta hindiana

kurier miedzynarodowy
« 22 Cze 2011, 21:15 »
Dzięki wielkie chłopaki :) Sama sobie jestem winna, w pośpiechu nie sprecyzowałam, ze chodzi mi o ominięcie największych firm spedycyjnych czyli właśnie tych dwóch które wymieniliście... Mają okrutne ceny, a my przesyłamy dość często paczki i paczuchy, wiec szukamy oszczędności. Znaleźliśmy firmę z Rzeszowa (podaję nazwę, chyba można w tym kontekście?) Tedex. Są profesjonalni, a cenowo racjonalni. Wadą ich jest to, ze zabierają przesyłki raz w tygodniu, należy wiec wcześniej sobie zaplanować co i wktóra stronę chce się przerzucić. Właśnie tego planowania z wyprzedzeniem nam tym razem zabrakło. Może ktoś zna mniejszych, ale tańszych przewoźników? Jeszcze raz wielkie THANKS dudi i tranquilo :)
www.plscout.com

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
kurier miedzynarodowy
« 22 Cze 2011, 22:03 »
Jest taka firma Lazar Polska z Orzesza
lazar Polska
ul.mikolowska 117
43-187 orzesze
polska
tel.0048323241901
na pewno działają z dojczlandią, nie wiem jak z wyspami
Generalnie ciężko się z nimi dogadać (mnie przynajmniej), ale ceny mają ponoć konkurencyjne (gość który wysyłał mi rower z Niemiec twierdził że u nich są najtańsi) Polecam jednak solidne pakowanie w razie czego - tylna obręcz roweru jedynie ostreczowanego nie przeżyła podróży...

Czekam jeszcze na info od kumpla, który ma sprawdzonego kuriera wożącego z wysp Jak tylko mi napisze dam znać :)

Offline Mężczyzna pz.zg

• Przemo
  • Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 03.08.2010
kurier miedzynarodowy
« 22 Cze 2011, 22:43 »
hejka
Jak chcesz możesz spytać się mojej kumpeli, ona mi często załatwia różne przesyłki.
Marta powiedz, że jesteś od Przemka to zawsze będzie trochę taniej :) jak coś to więcej na  prv

Offline Kobieta hindiana

kurier miedzynarodowy
« 22 Cze 2011, 22:50 »
Fajnie, dzięki panowie :) sprawdzę na pewno
www.plscout.com

Offline ciulabula

• Miasto: Dublin/Gliwice
  • Na forum od: 27.05.2011
kurier miedzynarodowy
« 23 Cze 2011, 12:57 »
PW :o

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
kurier miedzynarodowy
« 26 Cze 2011, 21:11 »
zgodnie z zapowiedzią podsyłam info od kolegi:
Hej, odnośnie kuriera, facet powiedział żeby dzwonić dzwonić do niego bezpośrednio jakby co i się pytać.
+447809620570
Namiary na firmę w Polsce to Trans & Woyager - Borowscy tel. +48158439245 mail: biuro@trans-voyager.go3.pl

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: kurier miedzynarodowy
« 19 Maj 2015, 21:19 »
Posiada ktoś jakieś aktualne informacje? Chciałbym sobie przysłać rower z Anglii (Manchaster) i nie wiem jak to zrobić. Znalazłem jakieś opcje koło 35 funtów, ale pamiętam że kilka lat wstecz, zrobiłem to za jakieś funtów 18...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 20 Maj 2015, 17:22 »
No przecież przez furgonetkę możesz. DPD śmiga do Angli.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 20 Maj 2015, 21:07 »
https://www.paczkidopolski.co.uk/regulamin/dpd

Robiliśmy ostatnio coś podobnego ale dla dużo większej ilości rowerów... i powiem bo może komuś się przyda: coś w stylu "bla bla car". Sprzęt zajął 2 palety i najtańszą opcją było podrzucenie go panom jadącym z przyczepą na drugi koniec Europy po fortepian czy coś podobnego. Żeby na pusto nie musieli jechać to się "zaprzyjaźniliśmy". Nie było to darmowe ale mocno konkurencyjne względem firm kurierskich. Po załadunku w przyczepie (nawet słoiki w kartonach) widać było, że Panowie się po naszym kraju muszą najeździć zanim ostatecznie będą mogli wyruszyć... Przynajmniej im się za benzynę zwróci. Takich połączeń z rodakami na zesłaniu czy innymi erasmusami to jest całkiem sporo i raczej łatwo znaleźć. Daję jako pomysł na przyszłość.

Offline Mężczyzna Daniel-san

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 15.01.2014
« 24 Maj 2015, 07:56 »
No przecież przez furgonetkę możesz. DPD śmiga do Angli.

Dokładniej, DPD ma tanią gałąź na operacje UK - PL. Oni przywiezli moja rame jak wygralem licytacje na brytyjskim ebayu. Zrobili to szybko - jakos 3-4 dni i kosztowalo mnie to jakos 140 zł, chociaż nie pamiętam...

Catrina LTD sie nazywa ta gałąź. :)

www.bike2be.net
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2015, 10:50 yoshko »
Książka: Bike'owa podróż - z Sydney do Szczecina

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 26 Maj 2015, 13:22 »
Zarówno w  Catrina LTD jak i Furgonetka.pl powiedzieli mi że nie wezmą kartonu 23x76x135.

To co Skolioza linkował nadal aktualne, cena 35 funtów. Szału nima.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum