No i to pewnie jest ten dowód, że łożyska maszynowe są lepsze Podejrzewam, że tych zadowolonych z kulek jest trochę więcej
A czy ja napisałem, że to Shimano wprowadziło te piasty czy napędy?Nie, napisałem - że ulepsza wiele skomplikowanych części, więc argument, że nie chce tego robić z piastami jest całkowicie nieprawdziwy.
No i jest faktem, że to Shimano wprowadziło najbardziej rewolucyjną zmianę - czyli SPD, że to Shimano wprowadziło klamkomanetki szosowe.
Tylko na ile biegów jest to Shimano a na ile Campa? 10biegowy Dura-Ace waży 166g, więc to zdjęcie nie jest rzetelneJaki to model Campy, żeby można było sprawdzić wagę?
Oj tak! Oj tak! Teraz tylko ceramika! Już maszyny idą na śmietnik Ta miażdżąca większość użytkowników kulek nie ma się już co wychylać ze swoim przedpotowym sprzętem
Manipulujesz. SPD to był ogromny skok, ten typ zatrzasków przyjął się na całym świecie i od lat rządzi. Bez klamkomanetek nie produkuje się żadnego lepszego roweru szosowego, ściągnęły ten patent z Shimano wszystkie liczące się firmy. To są przełomowe wynalazki, a Ty uparcie twierdzisz, że Shimano nie robi nic odkrywczego.
No to co to za porównanie? To jak zestawiać malucha z Toyotą.
Słuszna uwaga!Znudziła już mnie ta dyskusja, to tylko przelewanie z pustego w próżne, dlatego niniejszym się z niej wycofuję . Zamiast pierniczyć o łożyskach - lepiej weźmy się za ich praktyczne sprawdzanie w warunkach zimowych - bo tak naprawdę liczą się tylko testy praktyczne, przerzucanie się tonami linków z netu bawi tylko do pewnego czasu
A jeszcze tak z ciekawości: czy ktoś z was zaliczył kiedyś glebę z sakwami? Proszę się wypowiadać tylko ci co przeżyli :mrgreen:
Coś Ty narobił z tym rowerem?!
Aaaa, mój avatar