Autor Wątek: Moja pierwsza wyprawa  (Przeczytany 718 razy)

Offline aAFRICA

• Miasto: Gorzów Wlkp.
  • Na forum od: 15.06.2011
Moja pierwsza wyprawa
« 24 Cze 2011, 00:16 »
Witam. Właściwie, to nie ma się czym chwalić, ale co mi tam.
Po pierwsze nie mam roweru. Po drugie moj dziewięcioletni dzieciak jeżdzi na komunijnym sprzęcie tak, że jako rodzic nie powinienem do tego dopuścic ( ale dała rade, co spowoduje częstsze i dłuższe wypady). A po trzecie... przygotowania żadnego ( no moze 50-60 papierosów dziennie na minus przygotowania) Trasa przejechana ok. 20 km. (gównie afalt+ drogi polne) czas ok. 2-3 godz. ( w tym ogladanie krajobrazów, jednego kościoła, taplanie się w brudnej Warcie). Sakw brak. Dopadłem jakąś starą damkę, ktora całkiem przyzwoicie się sprawowała (trzybiegowa). Nie posłużę się fachową nomenklaturą, ale rower był za krótki (rama). jechać się dało a radości było co niemiara. Bakcyl złapany, dzieciak szcześliwy a z tego wszystkiego zapomniałem o papierosach. A trasę wybrałem tak, ze jechalismy szlakiem rowerowym (zupełnie przez przypadek.
 W miarę szczegółowo przejrzałem forum i taki wypad to nic w porównaniu do tego o czym tutaj czytam, ale pierwszy najważniejszy krok uczyniłem. Takiego relaksu dawno nie zaznałem. Nawet z moją forma nie jest tak źle (tylko to cholernie niewygodne siodełko).
Trasa: Brzozowiec - Borek -Glinik-Brzozowiec. I kilka odbić w bok na trasie.

DAmka:

W tle widać zaopatrzenie na podróż, bo nie boję sie nazwać tego podróżą:

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Moja pierwsza wyprawa
« 24 Cze 2011, 00:44 »
No i do przodu :) Najpierw zobaczyłam Twojego nicka i pomyślałam, ze Czarny Ląd zdobyłeś, ale widzę, ze to dopiero za jakiś czas. Z chęcią poczytam/ pooglądam kolejne relacje z waszych rowerowych wypadów.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Moja pierwsza wyprawa
« 24 Cze 2011, 01:01 »
Nawet na czarnoziemy nie ta okolica ;)

Tak trzymać i dokładać po kilometrze ;]

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna rybakm

• Miasto: Sosnowiec/Kraków
  • Na forum od: 29.05.2011
Moja pierwsza wyprawa
« 24 Cze 2011, 10:50 »
Chęci się liczą, sprzęt jest drugorzędny lub jak mawia mój znajomy motor jest ważny :)
Bravo i powodzenia !

Tagi: lubuskie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum