Autor Wątek: ortlieby i bagażniki  (Przeczytany 2717 razy)

Offline Kobieta stysiah

• Miasto:
  • Na forum od: 18.05.2012
Witam wszystkich - piszę po raz pierwszy na forum (które czytam z zianteresowaniem już od jakiegoś czasu  :))

Kupiłam rok temu rower trekingowy expedition Unibike  http://ww2.bikekatalog.pl/2011/ppg_fotki/foto_max/8_68501_18_04_11.jpg   Na bagażniku widnieje nazwa - jakaś firma Move ale nie wiem dokładnie jaką jakość to prezentuje - w necie ciężko znaleźć. Unibike już nie ma tych bagażników na swoich rowerach.
       Chcę teraz kupić do niego sakwy najlepiej Crosso dry lub Ortlieb Back-Roller City. Crosso raczej odpadają a czy Ortlieby będą się trzymały? Czy ktoś zna tą firmę Move i może mi zalecić/odradzić w tym temacie? Na razie mam w planach 7 dniowy wyjazd po Polsce i nie chcę wydawać dodatkowej kasy na bagażnik.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
       Chcę teraz kupić do niego sakwy najlepiej Crosso dry lub Ortlieb Back-Roller City. Crosso raczej odpadają (...)
Nie rozumiem.
To w końcu chcesz te Crosso czy nie? I dlaczego się nie nadają?
A pasować pewnie będą jedne i drugie, przy Crosso jedyny potencjalny problem jaki widzę to mocowanie dolnego haka, ale rozwiązanie tego problemu kosztuje 5 zł - http://www.crosso.pl/pages/pl/produkty/akcesoria/adaptery.php

Offline Kobieta stysiah

• Miasto:
  • Na forum od: 18.05.2012
Odp: ortlieby i bagażniki
« 3 Cze 2012, 12:35 »
zastanawiałam się nad crosso lub ortliebem przez długi czas teraz skłaniam się ku ortliebom - a co do adapterów to nie zwróciłam nie nie uwagi wcześniej - dzięki Borafu. Ortlieby 40l wydają mi się wystarczające jak dla mnie i niżej wiszą na bagażniku niż crosso 60l a ja planuję jeszcze wrzucić na bagażnik torbę mocowaną na rzepy [przerobiona torba na kamerę]. Bagażnik Move ma te rurki tak zwężone u dołu, że zastanawiam się, czy da się pewnie zaczepić dolny uchwyt w ortliebach.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum