Autor Wątek: witam  (Przeczytany 575 razy)

Offline sandking

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.06.2011
witam
« 28 Cze 2011, 08:53 »
Szykując się do pierwszej dłuższej wyprawy na rowerze (znaczy się więcej niż dzień ;) postanowiłem najpierw poczytać popytać i zorientować się co i jak. Jestem z Wrocławia i na rowerze jeżdżę oczywiście od małego, ale dopiero na studiach wróciłem do codziennej jazdy na kozie, a dopiero w tym roku kupiłem coś lepszego (Specialized Crosstrail) i mam plan jeździć cały rok do pracy na rowerze (póki co marcowe śniego mnie nie wystraszyły). W sierpniu chciałem wybrać się na trasę Gdańsk i wschodnią granicą na południe Polski i następnie powrót do Wrocławia. Jest to dość długa trasa na 2 tygodnie na rowerze na pierwszy raz, ale jak nie dam rady, to po drodze mam kilka miejsc, w których mogę wskoczyć do pociągu (zakładam, że realnie, to dojadę najdalej do Krakowa). Moją rozterką jest obecnie fakt, że nie wiem czy amortyzacja na przednim widelcu jest dobrym pomysłem w rowerze na takie wyprawy (choć zaznaczam, że lubię pojeździć po górkach) i czy można do czegoś takiego montować sakwy...

Offline Kobieta tequila

• Pani Rower :P
  • Miasto: Bristol
  • Na forum od: 16.12.2009
    • Galeria
witam
« 28 Cze 2011, 09:37 »
sandking, O! nasza Grupa Wrocławska coraz mocniejsza :P Pozdrawiam :) i witam na forum. Co do wyprawy, pewnie dasz radę.

Cytat: "sandking"
Moją rozterką jest obecnie fakt, że nie wiem czy amortyzacja na przednim widelcu jest dobrym pomysłem w rowerze na takie wyprawy

Eeee... wydaje mi się, że czasami własnie się przydaje, przynajmniej mi... Najczęściej przy zjazdach i dziurawych drogach PL :P

i czy można do czegoś takiego montować sakwy...

Oczywiście, że można :)
Tam dom mój, gdzie serce moje...
http://tequila22.digart.pl/digarty

Offline Mężczyzna didku

• Miasto: Parzyce/Bolesławiec
  • Na forum od: 21.08.2010
witam
« 28 Cze 2011, 10:30 »
Witaj sandking!
Uwierz w siebie na pewno Ci się uda  i dojedziesz do Wrocławia. :D

Offline bokiel

• Miasto: Borzygniew/Wrocław
  • Na forum od: 10.06.2011
witam
« 28 Cze 2011, 17:32 »
cześć sandking  :)  Sakwy na pewno da się zamontować - wystarczy zakupić bagażnik na widelec z amortyzatorem. Sam taki kupiłem.. chociaż jeszcze go nie montowałem  :wink:

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
witam
« 29 Cze 2011, 08:31 »
Tak jak koledzy i koleżanki piszą amor z przodu jest przydatny bardzo przy wyprawach i są bagażniki, które bez problemu się w takim wypadku montuje. Poczytaj sobie nasze forum, znajdziesz sporo informacji na ten temat.
A co do Twojej wyprawy - jak nie dojedziesz do Krakowa, to skończysz wcześniej. Będziesz miał gotowy temat na następną wyprawę i wiedzę na temat "ile dam radę".
Witaj na forum, działaj i dawaj znać co i jak :D

Offline sandking

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.06.2011
witam
« 29 Cze 2011, 15:55 »
Dzięki wielkie za przywitanie i porady. Nie jestem pewien czy muszę koniecznie kupować sakwy na front, ale zobaczę jak się spakuję testowo :]

Tak czy inaczej w ten weekend jest plan zrobić 130 km pod górkę Wrocław - Jelenia - Stara Kamienica i kolejnego dnia powrót. Zrobiłem 105 km luźno wokół Wrocławia, więc mam nadzieję, że jak wyjadę wcześnie, to pomimo podjazdów do zmroku dojadę :]

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Odp: witam
« 29 Cze 2011, 22:38 »
Witaj :)
Ja tam nie mam rowera z amortyzorami ale kupię.  Marnowanie siły na pompowanie amortyzatora na podjazdach mnie nie interesuje bo rower i tak pcham, to chyba wsio ryba bedzie
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum