Autor Wątek: Zakopane  (Przeczytany 1301 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Zakopane
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.
« Ostatnia zmiana: 22 Sty 2017, 12:52 Wilk »

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Zakopane
« 28 Cze 2011, 15:19 »
gratulacje! Niezły dystans szczególnie przy takich przewyższeniach :wink:  Trzeba się było odezwać to bym się przejechał z Wami chociaż kawałek, np do Dobczyc :wink: Ostatnim razem nieźle nam się tam razem jechało 8)

Pierwsze słyszę że w nocnych TLK nie można rowerów przewozić.... jeśli jest wagon (przedział) rowerowy ten zakaz też obowiązuje ? Kilka razy jechałem nocnym z rowerem i nigdy się nikt do mnie nie doczepił......

Jakoś nie widzę specjalnie na śladzie z GPS'u żebyś na trasie Nowy Targ - Zakopane zaliczał jakieś gminy....  :?:

Ależ nam się długodystansowców w tym roku narobiło  :roll:  Strach pomyśleć co w przyszłym będzie :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Zakopane
« 28 Cze 2011, 16:15 »
W ostatni weekend jechałem dwa razy nocnym TLK, raz w sypialnym, raz w zwykłym przedziale i oczywiście w obydwu przypadkach mieliśmy rowery.
Przy zakupie biletów na sypialny rzeczywiście nie chcą sprzedawać na rower, który ma być przewożony pod opieką podróżnego, ale daje się to obejść. Należy bilet na rower dokupić później, w innej kasie.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Zakopane
« 28 Cze 2011, 17:22 »
Cytat: "Wilk"
Teraz chyba się cos zmieniło, bo nie widze takiego zakzu na stronach PKP, ale na pewno istniał, bo nieraz czytałem opisy problemów jakie mili z tym rowerzyści, generalnie zakaz był na tych połączeniach gdzie nie było wagonu rowerowego bądź przedziału. Teraz z kolei widzę, że istnieje zakaz przewozu w ekspresie który takich miejsc nie ma.

Zmieniło się to na pewno, podejrzewam, że w momencie przekształcania pospiesznych w TLK - kiedyś po tym jak nas nie chcieli wpuścić do nocnego pociągu znalazłem na stronie Intercity zapis, że w nocnych, poza pociągiem "Mewa" jest zakaz przewozu rowerów.

Remigiusz, a gdzie umieściłeś rower w wagonie sypialnym? My zastanawialiśmy się nad złożeniem i włożeniem pod łóżko, ale w przedziałach z tanimi kuszetkami nie było tam miejsca.

Offline Kobieta tequila

• Pani Rower :P
  • Miasto: Bristol
  • Na forum od: 16.12.2009
    • Galeria
Zakopane
« 28 Cze 2011, 19:44 »
łał :) gratuluję dystansu, po raz kolejny - eh :) wymiatacze
Tam dom mój, gdzie serce moje...
http://tequila22.digart.pl/digarty

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Zakopane
« 28 Cze 2011, 22:56 »
Cytat: "Wilk"
A jednodniówkę którą widać nawet na mapie Europy zawsze się miło wspomina  :wink:

Kwestia skali :P

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Zakopane
« 29 Cze 2011, 00:17 »
Wilku, (<-- może być taka forma ? czy lepiej Wilk ? :P) Twoje jednodniówki to już niedługo na mapie układu słonecznego będzie widać!  :D
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Zakopane
« 29 Cze 2011, 01:23 »
Dookoła wielkiego muru chińskiego w jedną dobę ;)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Zakopane
« 29 Cze 2011, 09:04 »
Cytat: "ciman"
Remigiusz, a gdzie umieściłeś rower w wagonie sypialnym? My zastanawialiśmy się nad złożeniem i włożeniem pod łóżko, ale w przedziałach z tanimi kuszetkami nie było tam miejsca.

Rowery powiesiliśmy w zwykłym wagonie w przedziale rowerowym na wieszakach i złączyliśmy u-lockiem. Potem poszliśmy spać do sypialnego. Niestety nie daliśmy konduktorowi biletów na rowery i była afera, bo nie wiedzieli, czyje to rowery. Podobno nawet policję wezwali, policja uznała, że tylko straż pożarna poradzi sobie z u-lockiem, ale na szczęście rano wszystko się wyjaśniło.

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Zakopane
« 29 Cze 2011, 15:31 »
Michał, pamiętam Twój przejazd z Warszawy do Zakopanego - to było wówczas wydarzenie! A dzisiaj taki dystans to normalka :wink: A przecież nadal wymaga to wielkiej kondycji fizycznej i nie mniejszej psychicznej. Moje uznanie i ...

wielkie brawa dla Marcina, który dał sobie radę, mimo zaledwie 18 lat!

Marcin trenował pod okiem mistrza Wilka więc nic dziwnego :D
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Zakopane
« 30 Cze 2011, 14:09 »
Dla Cimana to pewnie wprawka przed zdobywaniem garbow Wielkiej Brytanii;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Tagi: małopolskie tatry 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum