Autor Wątek: Litwa --> Łotwa --> Estonia i z powrotem, wrzesień 2011  (Przeczytany 824 razy)

Offline alaaloe

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.03.2011
Witajcie,
szukam partnerki/partnera na wyprawę Litwa --> Łotwa --> Estonia i z powrotem, poniżej próba szkicu zarysu mojego planu:

termin: 3 września - 2 października (niestety nie do zmiany ze względu na nienaruszalne plany urlopowe)
start i meta: Suwałki
zarys trasy: mapa
cel: wyprawa krajoznawcza, w miastach: Wilno, Kowno, Ryga, Talin, Tartu jednodniowe odpoczynki od roweru połączone ze zwiedzaniem
średni dystans dzienny: 70 km
noclegi: pola namiotowe, tanie kwatery, w większych miastach spróbuję skorzystać z pomocy warmshowers, w razie konieczności na dziko
wyżywienie: we własnym zakresie lub tanie bary
drogi: preferowane lokalne
deszcz: większym chmurom lepiej dać się wyprzedzić

Uff, bardzo pomocny taki formularz poszukiwań, teraz widzę, jakie mnóstwo rzeczy pozostaje do dopracowania:)
Moje doświadczenie wyprawowe to jedynie kilka kilkudniowych wyjazdów i dłuższy wzdłuż polskiego Wybrzeża.
Pozdrawiam!!

Offline Kobieta Maldi

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 04.07.2011
Ja byłabym chętna dołączyc na tydzień, ale niestety gdyby wyprawa była w sierpniu :(

Offline Mężczyzna jendrek.gd

• Miasto: Żukowo
  • Na forum od: 07.05.2011
Byłem 3 lata temu, na bardzo podobnej trasce, polecam nie skracać drogi z Talina i zachaczyc o dwie najwieksze wyspy Estońskie, super klimaty, cisza, spokój, specjalne drewniane domki na noclegi za darmo, z drewnem na ognisko.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum