Witam ponownie,
po majowej wyprawie po Włoszech przyszedł czas na cos grubszego. Ok 2000 km z Gdańska do Londynu. Zamierzam z kumplem wybrać się jakoś w przyszłym tygodniu.
tak mniej więcej wygladala by nasza trasa (w Polsce bedziemy jechać wzdłuż morza)
I teraz pytania:
Czy mamy szanse spotkać coś ciekawego na takiej trasie?
Czytałem z innych relacji, że Holandia jest bardzo płaska, że aż nudna.
Nie wiem, są może na naszej trasie jakieś ważne zabytki, parki krajobrazowe, jakieś inne obiekty warte obejrzenia?
Najbardziej właśnie obawiam się Niemiec, żeby nie była taka nuda, ale z drugiej strony chciałbym to zamknąć w +/- 4 tygodnie, więc nie chcę za bardzo odbijać np do Berlina.
Wiadomo, że spanie na dziko jest legalne tylko w Skandynawii. Czy w Niemczech, Holandii, Belgii, Francji, UK w razie spotkania się z policją, gdy będziemy spać na plaży/w krzakach, podchodzą do tego jakoś rygorystycznie, czy wystarczy, że błyskawicznie się usuniemy?
Czy można w tych krajach pić publicznie?
Nie chodzi mi o jakieś upijanie sie, ale po prostu siądnięcie sobie pod Wieżą Eiffla i wypicie sobie zwycięzkiego piwka
miałem tak w Monaco, w sumie nie wiedziałm czy jest tam legalne, ale nie spotaliśmy policji ;]
Jeśli ktoś jechał podobną trasą mile widziane były by jakieś szczegóły:P
Pozdrawiam, za miesiąc będzie relacja!