Autor Wątek: Szkockie pedałowanie  (Przeczytany 8706 razy)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Szkockie pedałowanie
« 6 Lis 2012, 17:04 »
Dzieki Hindiana:)
Z siostra bylo naprawde fajnie, mimo jej slabej kondycji. Bylo duzo smiechu i dobrej zabawy, no a przy okazji moglam jej pokazac miasto od innej, tej rowerowej strony i przyznam, ze bardzo jej sie podobalo i byla pod duzym wrazeniem;)
Mam nadzieje, ze kidys uda sie to powtorzyc na nieco dluzszym dystansie;)

PS. Motywujesz, w takim razie wezme sie dzis za przygotowanie relacji z wrzesniowej dwudniowki;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta Marta

« 25 Lis 2012, 19:33 »
W końcu udało mi się dodać wpis o wrześniowej weekendowej wycieczce. Zapraszam.

Dzień 1

Dzień 2

na zachętę

The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 26 Lis 2012, 00:11 »
Pięknie.
Żółto, brązowo, zielono. Przypomina mi jedną ładną wyspę :-)

Marek

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 26 Lis 2012, 11:08 »
Marta! No w  końcu!  :D

pięknie tam, zupełnie inaczej niż u nas.
Gratulacje,

pozdrawiam

Offline Kobieta Marta

« 26 Lis 2012, 11:22 »
Dzieki:)

tylko niestety wycieczka byla we wrzesniu i od tamtego czasu nie bylam na zadnej dluzszej przejazdzce, no jakos nie sklada sie :(

Offline Kobieta Marta

« 27 Lis 2012, 00:28 »
Dziś chciałam pokazać wam kolejny zaległy wpis, a w nim kilka słów o tym, że tu też nie wszystko jest super.

http://ememka.bikestats.pl/779359,Rozkopane-sciezki-rowerowe.html

Rozowo nie jest, ale za to kolorowo bardzo;)

Dudeck

• Gość
« 27 Lis 2012, 01:49 »
Podczas swojego kilkudniowego pobytu w Edi też zdążyłem usłyszeć sporo narzekań na budowaną linię tramwajową. Myślałem, że mnie osobiście to nie będzie przeszkadzało, ale niestety... co chwila tabliczka 'cyclists dismount' w okolicach centrum, gdzie trzeba zsiadać i się przeciskać z sakwami między pieszymi. Bliżej lotniska też miałem problem z przedarciem się przez plac budowy jadąc ze Stirling. Ale największym hitem była decyzja o zakupie szalika dla siostry na 15 minut przed odjazdem pociągu do Londynu. Pędziłem na dworzec jak szalony między tymi tymczasowymi ogrodzeniami krzycząc, żeby tłumy ludzi się rozstąpiły :)      ....i zdążyłem 2 minuty przed odjazdem.

Offline Kobieta Marta

« 27 Lis 2012, 11:23 »
Ano sam widziales jak wyglada centrum miasta, a to wszystko dzieki budowie tramwaju. Ale ostatnio doszly mnie sluchy ze maja robic juz jakis jazdy probne, tylko jak oni chca to zrobic, skoro na niektorych odcinkach nie ma jeszcze torow  :o

Offline Kobieta Marta

« 11 Lut 2013, 22:41 »
W ostatni weekend udało mi się trochę pojeździć. Z powodu braku rowerowego towarzystwa, postanowiłam dołączyć do internetowej grupy cyklistów. Pomysł okazał się trafiony, na różnego rodzaju wycieczki umawiają się ludzie zdecydowani i wiedzący czego chcą - roweru! Była to moja pierwsza wycieczka z tą grupą, ale jestem zadowolona i myślę, że będę jeździć z nimi częściej;) Na pierwszy ogień poszła spokojna, rekreacyjna trsa po Edynburgu, która ostatecznie okazała się bardzo interesująca i wielce edukacyjna - poznałam wiele nowych ciekawych ścieżek, o istnieniu których nie miałam wcześniej pojęcia, choć zdawało mi się, że już dość dobrze poznałam to miasto;) Cóż człowiek czy się całe życie ;)

Zapraszam

Inner City Wilderness

Offline Kobieta Marta

« 12 Lut 2013, 12:51 »

Offline Kobieta Marta

« 8 Mar 2013, 22:59 »
W ostatnia sobote wybralam sie na kolejna wycieczke ze grupa rowerowa i fotograficzna. Pojechalismy na druga srone zatoki, nadmorsa, bardzo malownicza sciezka. Tempo spacerowe, ale bardzo przyjemne;)

Fotograficzna wycieczka do Culross

i na zakonczenie zagadka - znajdz lodz podwodna;)

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 8 Mar 2013, 23:23 »
Baaardzo ładnie tam u Ciebie :)

Offline Kobieta Marta

« 9 Mar 2013, 11:43 »
Dziekuje, nie narzekam;) no i zapraszam;)

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 9 Mar 2013, 17:32 »
Dziekuje, nie narzekam;) no i zapraszam;)

No nie wypaliło w zeszłym roku i nic sie nie zmieniło, nadal żałuję  :icon_cry:
Główka jednak pracuje i o Szkocji nie zapomni, tylko nie wiem kiedy ;)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 9 Mar 2013, 18:17 »
Miło,jak zawsze Cię podglądać na wycieczkach i nie tylko,także w kuchni  ;D
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum