Autor Wątek: Góry Sowie, Kamienne, Wałbrzyskie ...  (Przeczytany 1258 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Góry Sowie, Kamienne, Wałbrzyskie ...
« 5 Lip 2011, 00:37 »
..
« Ostatnia zmiana: 4 Cze 2021, 23:19 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline em

• Miasto: krak
  • Na forum od: 08.06.2010
    • http://www.magla.pl
Wygląda fajnie, szczególnie jazda po torach kolejowych ;)

Offline miyu

• Miasto: milanówek k/warszawy
  • Na forum od: 22.06.2011
o, jakie fajne trasy! nie znam Gór Sowich, Kamiennych i Wałbrzyskich, choc znam Karkonosze. czy mógłbyś w skrócie napisać, jak przebiegała trasa? bardzo chętnie wybrałabym się tam..

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
bardzo fajne rejony, znane mi, kiedyś już tam szalałem. Polecam te tereny. Dużo fotek.

Offline miyu

• Miasto: milanówek k/warszawy
  • Na forum od: 22.06.2011
super, dziękuję, strasznie mi się podoba ta trasa, i choć teraz wygrały Bieszczady, przyda mi się ten opis:))

Offline Mężczyzna tomek szczepura

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 18.12.2011
Super trasa,
osobiscie gratuluje koledze, co ze srodkowego blatu takie górki brał - wielki szacun
Ja Czeski spicak, niestety z buta podeszłem
nie jest łatwo tamte górki zjezdzić :), zwłaszcza Suche (moim zdaniem)

Jeszcze raz gratulacje wyjzdu i widoków - pyszne

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
No, fantastyczna trasa, dobrze że ją Tomek odkopał, bo wątek pochodzi z okolic czasu zmiany silnika forum, w konsekwencji wyzerowania nieprzeczytanych i mi dotychczas umknął. A tymczasem coś z tych tras to fantastyczna propozycja na zlot/ po zlocie :D
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
To są genialne okolice. Moja pierwsza wycieczka z sakwami była właśnie tam. To już dawno było, ponad rok minął! :D

Offline Mężczyzna bob71

• Miasto: Ząbkowice Śl.
  • Na forum od: 16.06.2011
    • Podróże rowerowe Bogdana i Romana
Głuszyckie MTB to jednak dla hardcorowców a na spokojne wycieczki z rodzinką i pięknymi widokami polecam Góry Bardzkie i Złote. Może trochę ciężko z bazą noclegową ale w razie czego mogę coś polecić!
Bogdan 1/2 BRowery Team'u
www.browery2.fimeo.pl

Z tą Chorwacją to przesada.

Offline Mężczyzna lukasz

• Miasto: Poznań/Wągrowiec
  • Na forum od: 21.09.2011
W ubiegłym roku w długi weekend listopadowy też tu byłem. Baza w Schronisku Orzeł. Wyjazd łączący piesze wędrówki i zasmakowanie/rozeznanie jak to jest w górach. Do tej pory moja przygoda z górami na rowerze to tylko jeden dzień w okolicy Świebodzic/Wałbrzycha. Nie wspominając o Dziewiczej Górze, Gontyńcu, Wieżycy i innych gór na nizinach.
Jeden dzień spędziłem na rowerze, reszta pieszo a w drodze powrotnej wjazd na Ślężę.
Zaczęło się od zjazdu ze schroniska. Szaleństwo, po prostu coś pięknego, strach w oczach a zarazem wielka radość z jazdy. Gdy już szczęśliwie wyhamowałem na Przełęczy Sokoła, zawróciłem, skręciłem w lewo i ruszyłem w kierunku Wielkiej Sowy. Potem żółtym szlakiem zjechałem do Walimia. Stąd pojechałem na Przełęcz Walimską, po drodze chwila zadumy przy pomniku upamiętniającym tragiczną śmierć Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.
Z przełęczy leśnymi ścieżkami wróciłem do Walimia. Następnie przez Kompleks Osówka, Sierpnicę i Górę Sokół wróciłem na przełęcz Sokoła. Nadszedł czas zmierzyć się z podjazdem do schroniska. Udało się. Co prawda na najmniejszej tarczy ale wjechałem:)
Tego dnia zrobiłem nieco ponad 30 km. Zasmakowałem jazdy po górach i teraz już jestem pewny, że chcę więcej. Po tym wyjeździe postanowiłem, że będę teraz częściej uderzać na południe naszej Ojczyzny.
Tutaj znajdziecie fotki z wycieczki: https://picasaweb.google.com/100968148576278392403/GorySowieCzyliJakPrzestraszycMuflona#

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Właśnie w Góry Sowie wybieramy się na Rowerowy Dzień Dziecka 1 czerwca. Pierwszy nocleg schronisko Sowa na Wielkiej Sowie, drugi nocleg Schronisko Na Szczelińcu. Jeśli ktoś chciałby z dziećmi dołączyć, to zapraszamy! Tempo spacerowe.

http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=5473.0
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum