Autor Wątek: Widelec amortyzowany i pełny błotnik  (Przeczytany 2772 razy)

Offline Mężczyzna hongi

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 26.01.2014
Sorki ,mogłem edytować post ;)
Rozebrałem stery,sprawa wygląda tak,na sterówce została bieżnia czy kołnierz,reszta niżej na fotce.

Chciałem zdjąć ze sterówki amora i  z mufy te srebrne bieżnię z 2i 3 zdjęcia ale za cholerę nie drgnęły  :(  Można jakoś domowym sposobem wybić bieżnie czy wizyta w serwisie jest nieunikniona ?

Powtórzę pytanko-stery półzintegrowane Neco 396 Ahead będą pasowały ?

« Ostatnia zmiana: 4 Mar 2014, 15:28 tyshek »

Offline Mężczyzna Duńczyk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.01.2014
Ja mam na widelcu małe wgłębienie w które mogę coś (najczęściej śrubokręt) włożyć i podważyć bieżnię. Potem ją ostrożnie podważać i wbijać przesuwając się dookoła sztycy.
Co do główki ramy to wybijam używając dłuższej deski albo czegoś w miarę twardego ale nie metalowego. Wsuwam narządko od przeciwnej strony i równomiernie po obwodzie opukuje. Nie raz już tak wybijałem stery. :-)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
faktycznie półzintegrowane.
Można jakoś domowym sposobem wybić bieżnie czy wizyta w serwisie jest nieunikniona ?
Rurka pcv, rozciąć tak, by końce oparły się o miskę z drugiej strony i puknąć młotkiem. Metoda wymagająca znacznie więcej uwagi - młotek gumowy, rurka i wybijanie po obwodzie.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna hongi

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 26.01.2014
Stara noga od krzesła załatwiła sprawę  :P miski mają 44 mm ,co oznacza że dobre stery kupiłem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum