Autor Wątek: Alpy - pola namiotowe/kempingi  (Przeczytany 1619 razy)

Offline Muskat

• Miasto: Zabrze
  • Na forum od: 05.04.2011
Alpy - pola namiotowe/kempingi
« 18 Lip 2011, 19:36 »
Ma ktoś, może jakieś info ze zbiorem tego typu miejsc noclegowych (pola namiotowe/kempingi) w alpach austryjackich oraz włoskich?

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Odp: Alpy - pola namiotowe/kempingi
« 19 Lip 2011, 00:22 »
W Alpach austriackich o kempingi raczej nie trudno. Nie są one tak popularne jak w jakichś kurortowych i turystycznych miejscowościach. Prędzej znajdziesz motele/hotele nawet 3 i 4 gwiazdkowe niż kemping w Austrii. Choć widywałem kilka razy niebieskie oznakowanie "miejsce biwakowe" ale na żywo namiotów nie widziałem...

polecam spanie na dziko, bez kłopotu znajdziesz miejsce nad urokliwym strumieniem, czy na łączce za krzakami. A ile frajdy z ciszy spokoju!

Polecam zdjęcia i opis mojej wyprawy w tym roku - jechałem przez Austriackie Alpy. Może wyłowisz coś dla siebie.

Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 19 Lip 2011, 07:08 »
Na www.austria.info zamówisz bezpłatną mapę Austrii z kempingami. Podane są również ceny oraz wyposażenie kempingów. Można zamówić również dużo innych map: np z szlakami rowerowymi.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 19 Lip 2011, 08:04 »
z tego co wiem spanie na dziko w austrii wg prawa jest zabronione. Choć zdarzało mi się spać na dziko, polecam spanie u gospodarzy na ich łączce, ogródku jest super. Trochę pogadać to i jeść nieraz dadzą. Są uczulenie na punkcie własności i miejsc przeznaczonych do spania. Co nie oznacza oczywiście, że na dziko się nie da, ale jak już to tak aby nie być widzianym.

Offline Muskat

• Miasto: Zabrze
  • Na forum od: 05.04.2011
« 19 Lip 2011, 23:41 »
Dzięki za informacje, jutro się zapoznam z oferowaną stroną, też zakładam że kilka noclegów będzie na łonie natury, ale miło było by czasem legalnie odpocząć z normalnym dostępem do łaźni ;) a co do twojego wyjazdu księgowy to przeglądałem go własnie ostatnio, też chcemy kierować się nad Adriatyk ;) utkwiło mi w pamięci z Twojej wyprawy to ten koleś z motelu 20euro jak się okazało za osobę masakra plus brak Ciepłej wody :D za tyle to idzie dostać dobry nocleg w centrum rzymu ze śniadaniem... no i swoją drogą aż ciekawi mnie bo widziałem że radziliście sobie z deszczem - folią i taśmą na butach ciekawe jak wam się jechało dłuższe odcinki mają tak szczelnie zawinięte stopki?
Szkoda że Austria i Włochy to nie Czechy gdzie byliśmy i jest sporo cempingów z dostępem do kuchni w niskiej cenie ;) no nic jutro czeka mnie spisywanie potencjalnych miejscówek :)))

Offline Mężczyzna ziulko

• Miasto: Piotrków Tryb.
  • Na forum od: 13.06.2009
« 20 Lip 2011, 12:24 »
Cena chyba wszędzie jest taka sama, w czerwcu tego roku spaliśmy jedną noc pod Bruck an der Mur, wychodzi około 10 E za osobę - znaleziony na mapie samochodowej. Na dziko polecam ale jak to w górach ciężko o fajną miejscówkę :) w miejscowościach gęściej zabudowanych. Lub www.warmshowers.org/ . Pozdr
.alleluja i do przodu.

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 20 Lip 2011, 22:27 »
http://www.austria.info/pl/prospekty/zamowienie-429976.html
tam się zamawia trzy wybrane bezpłatne katalogi np. Kempingi

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat