Autor Wątek: Ceny nad Balatonem  (Przeczytany 3678 razy)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Odp: Ceny nad Balatonem
« 8 Lis 2011, 23:41 »
Plan jest jest taki żeby pojechać tam i powrót rowerem, od nas, z okolic Bielska da to około 1kkm.
To już trochę lepiej. Odetchnąłem ;)
Zatem udanej wyprawy życzę :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 10 Lis 2011, 08:47 »
Łojezu, tylko nie Węgry! Umrzeć z nudów od tej płaskości można, a na każdej sensowniejszej drodze zakazy ruchu rowerów!
Co do płaskości - owszem, można się denerwować, ale ja jechałem ze znajomymi, którzy albo jechali po raz pierwszy (niekoniecznie słabi, raczej wytrzymali), oraz z dziewczynami, które jeździły, ale nie są mistrzami świata w jeździe po górkach - wszyscy byli zadowoleni, ja jechałem przez Czechy, także tam górki można było znaleźć; po Węgrzech faktycznie robi się dużo większy dzienny kilometraż, ale, żeby było nudno :D? Te drogi z trójzakazem dodawały "adrenaliny", chociaż pod koniec już wjeżdżaliśmy na nie bez większego przejęcia :D

Co do samego Balatonu - zawiodłem się, brudna kałuża i drogo, jak na Węgry :)

Offline Mężczyzna chmurat

• Miasto: Czechowice-Dziedzice
  • Na forum od: 26.10.2011
« 10 Lis 2011, 12:01 »
Chyba oleję ten cały Balaton i Węgry i zaatakuję z dziewczyną Rzym albo coś takiego http://www.wyprawyrowerem.yoyo.pl/Marsylia.html :) Dzięki wam! :)
Daleko jeszcze?

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 10 Lis 2011, 16:19 »
Długa zima przed nami, więc przeglądając forum i galerie z wypraw z pewnością znajdziesz wiele inspiracji aby zaplanować własną podróż. Powodzenia :)

Offline Mężczyzna Kosiek

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 24.07.2010
« 13 Lis 2011, 21:51 »
Ja w swoją pierwszą wyprawę także pojechałem nad Balaton i nie żałuję! Można powiedzieć, że jechałem jeszcze jako szczawik i udało mi się łyknąć trochę odmiennych kultur, zobaczyć czym różni się miasto, od węgierskiej prowincji, etc.
W kwestii noclegów na dziko, to na Węgrzech nie ma z tym żadnego problemu. Co chwila jakieś pole, kępka zarośli, czy czego tam człowiek chce, aby się nieco schować. Najlepszy był nocleg nad brzegiem Dunaju w okolicach Visegradu!
Jeśli zaś mowa o płaskości Węgier, to wydaje mi się, że jest to właśnie dobre rozwiązanie na pierwszą wyprawę. Aby tylko "zieloni" pokonali góry i na tym etapie nie postanowili zawrócić, a będzie dobrze ;) Góry dla laika są przecież mordercze, a tak będzie płasko, przyjemnie... ;)

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

rdklstr

• Gość
« 16 Lis 2011, 20:02 »
co do wyprawy do Rzymu- my żeśmy byli w tym roku. opis
« Ostatnia zmiana: 28 Kwi 2016, 00:44 RDK »

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 16 Lis 2011, 23:23 »
Chyba oleję ten cały Balaton i Węgry i zaatakuję z dziewczyną Rzym
Brawo! Tak trzymać! :)

Góry dla laika są przecież mordercze, a tak będzie płasko, przyjemnie...
Nie muszą być od razu góry, ale naprawdę zdecydowanie ciekawiej jest pod Trzebnicą czy na Wzniesieniach Łódzkich niż na Węgrzech :)

rdklstr

• Gość
« 16 Lis 2011, 23:59 »
Nie muszą być od razu góry, ale naprawdę zdecydowanie ciekawiej jest pod Trzebnicą czy na Wzniesieniach Łódzkich niż na Węgrzech :)

Ale mają przepyszne kakao w kartonie i salami  ;D

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 17 Lis 2011, 00:04 »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat