Autor Wątek: Drżyj Potworze, nadchodzimy (nadjeżdżamy) czyli wyprawa po Szkocji  (Przeczytany 3978 razy)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Nadszedł i dla nas czas tegorocznej wyprawy rowerowej. Tym razem będzie to Szkocja.
Wyruszamy jutro samolotem z Krakowa do Edynburga, a dalej na rowerach mniej więcej taka trasą Czyli taka " ósemka" po Szkocji :) ze startem i metą w Edynburgu. Trasa ma ok. 1400 km i mamy na to aż trzy tygodnie, wiec nie powinno być problemów. (Chociaż życie jest pełne niespodzianek) Jedziemy w czwórkę, w tym jeden z uczestników będzie pierwszy raz na wyprawie rowerowej. Może mu się spodoba i będziemy mieli następnego "podróżnika rowerowego" :wink:
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Powodzenia, szczególnie w temacie pogody i unikania meszek. Czy w ekipie ostała się któraś z małżonek?

Czy w ekipie ostała się któraś z małżonek?
Ano, ostała się moja Urszula, która "łapneła " wirusa sakwiarstwa podczas zeszłorocznej wyprawy do Szwajcarii i postanowiła pojechać  jeszcze raz :D W Inverness ma do nas dołączyć jeszcze moja córa Agata, której też po udanej podróży po Islandii spodobała się jazda z sakwami. Niestety Ewa, żona Zbyszka nie zdecydowała się na kolejną wyprawę :(
Pogody nie da się przewidzieć i trzeba liczyć na szczęście :) Na meszki mamy moskitiery na głowy i repelenty - może coś pomogą ::)
« Ostatnia zmiana: 20 Lip 2011, 10:31 marek.dembowski »
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
No to zapraszam do siebie:) moze jakos poprowadze was albo jakies szkockie piwko wypiejmy;)

PS. trase wschodnia czescie szkocji odradzam (Thurso-Inverness) jest amlo cieakwa, rolnicza a ruch tam spory, radzilabym wybrac jedna z drog przez czesc zrodkowa, tam sa gory i jeziora i cieakwiej, a zaoszczedzony czas przeznaczyc np na wyspe Skye;)
« Ostatnia zmiana: 20 Lip 2011, 10:21 Marta »
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

No to zapraszam do siebie:) moze jakos poprowadze was albo jakies szkockie piwko wypiejmy;)
Pięknie dziękujemy za zaproszenie ale na szczęście mamy gdzie się zatrzymać w Edynburgu, bo tu mieszka moja córka Agata :) W Edi będziemy dwa dni (w piątek i sobotę) bo chcemy trochę zwiedzić to piękne miasto. Być może spotkamy się gdzieś w tym czasie?

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010

Offline Mężczyzna olbercik

• Miasto: Opole
  • Na forum od: 05.11.2010
Zazdroszczę :)

Na drodze z/ do Glasgow - Fort Wiliam polecam zatrzymać się w Tyndrum na rybkę w Real Food Cafe, pracowałem tam swego czasu, a i teraz sporo Polaków tam, którzy mam nadzieję system zniżek zastosują:) Co do meszek to nie jest tak źle, chyba że śpi się w krzakach pod namiotem
:)

Offline Kobieta tequila

• Pani Rower :P
  • Miasto: Bristol
  • Na forum od: 16.12.2009
    • Galeria
dobrej pogody!

z tym to raczej chyba ciężko będzie :> - ale też życze powodzenia, dobrej pogody i satysfakcji z pięknych widoków :wink:
Tam dom mój, gdzie serce moje...
http://tequila22.digart.pl/digarty

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Nie uda się i będzie cały czas padać :D

Offline Kobieta Marta

caly czas to moze nie ;) ale z przerwami:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Powodzenia, i szczęścia (bo ono oprócz zdrowia jest najważniejsze  ;D ).
Wracam do jeżdżenia.

Offline Kobieta Marta

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
między J a I są niezłe podjazdy :-) dłuuuuugie i namiętne :-)
gdzieś w tamtych okolicach stuknąłem moje pierwsz 20% :-)

a w kwietniu leżał śnieg ;-)

powodzenia!!!
R
… why so serious ?

O kurcze, dziękuję za tyle dobrych życzeń :D To nie ma prawa się nieudać ;D

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum