Autor Wątek: Drżyj Potworze, nadchodzimy (nadjeżdżamy) czyli wyprawa po Szkocji  (Przeczytany 3975 razy)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Na drodze z/ do Glasgow - Fort Wiliam polecam zatrzymać się w Tyndrum na rybkę w Real Food Cafe,
Dzięki za informację. To będzie nam po drodze. Na pewno skorzystamy :D
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Co do meszek to nie jest tak źle, chyba że śpi się w krzakach pod namiotem
 :)
Tylko tak planujemy sypiać  :)

Offline Mężczyzna olbercik

• Miasto: Opole
  • Na forum od: 05.11.2010
To czekam na foto relację.

Na razie rozbilimy "obozowisko" w Edynburgu i zwiedzamy miasto. Relacja foto bedzie po powrocie do domu.

Offline ciulabula

• Miasto: Dublin/Gliwice
  • Na forum od: 27.05.2011
 Hej, życzę wytrwałości i trzymam kciuki. Szkocja to piękny kraj, który kryje wiele atrakcji.

Szkocja to piękny kraj, który kryje wiele atrakcji.
Dzisiaj widzielimy jedná. Ale czy to bya taka atrakcja ?  :wink:

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Tron (góré) Artura oczywicie  ;)

Offline Kobieta Marta

Polecam objechać rowerkami dookoła - jako wprawkę;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

No i wróciliśmy z naszej wyprawy po Szkocji. Potwora niestety nie upolowaliśmy - pewnie się sprytny Nessie na nasz widok schował w głębinach Loch Ness :wink: Wyjazd tym razem udał się znakomicie. Pogoda dopisała nadzwyczajnie, a Szkocja ze wszystkimi swoimi wspaniałościami nie zawiodła i pokazała nam swoją najpiękniejszą stronę :)
Fotorelacja i krótki opis wyprawy na pewno wkrótce się pojawi. Trzeba tylko uporządkować i wybrać zdjęcia (jest ich jak zwykle całe mnóstwo) i doprowadzić do porządku sprawy zawodowe (okazuje się, że trzytygodniowy urlop może spowodować spore zamieszanie w firmie 8) ).
Specjalne podziękowanie dla Marty za zaproponowanie pięknej trasy z Inverness na północ przez góry, a nie na wschodnie wybrzeże i dla Marcina (cimana) za skuteczne zniechęcenie do trasy przez Park Narodowy Cairngorms. Zaoszczędzony czas mogliśmy poświęcić na zwiedzenie pięknej wyspy Skye gdzie bardzo nam się podobało :)
Z Marcinem spotkaliśmy się w Fort William. Marcin właśnie kończył swoją wspaniałą wyprawę przez całą Wielką Brtyanię, a my byliśmy dopiero na początku. Marcin opowiedział nam o swojej podróży i zasugerował zmiany w naszej planowanej trasie. Dzięki Marcie i cimanowi widzieliśmy naprawę piękną Szkocję. Dzięki :D
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
No to dawać Marcie plusy za pomoc ! Byliśmy w Szkocji 2 lata temu, super. Niestety, nie na rowerach, za to chyba w tych samych miejscach. Z niecierpliwością czekam na galerię fotek :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

No to dawać Marcie plusy za pomoc
Bardzo chętnie ale jak to się teraz robi :roll: help!

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009

Offline Kobieta Marta

Dzięki:)
Cieszę się że wycieczka się udała i że pogoda wam dopisała;)
Mam nadzieję, że meszki niezbyt wam dokuczyły, bo ja byłam na jednym noclegu nad jeziorem i mnie po prostu zjadły żywcem:( niestety nie miałam żadnego psikadła ani moskitiery na głowe;(

A no i jeszcze jedno, szkoda że nie udało nam się zpotkać w Edi:( właśnie w tym tygodniu zastanawiałam się kiedy będziecie wracać;) a wy tymczasem już w PL;)

PS. czekam, jak wszyscy chyba, na relację i zdjęcia;)

Dzięki Marcin! Chyba mnie zaćmiło, że nie nie dostrzegłem tego wcześniej :P

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum