Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
... Bo teksty o "optycznych wielkościach" mogą tylko rozbawić
Cytat: "MaCH"Cytat: "Michał Wolff"... Bo teksty o "optycznych wielkościach" mogą tylko rozbawić Nie pisałem nic o żadnych optycznych wielkościach.I ten wesoły kolega kawałek dalej napisał: " A stwierdzenie, że optycznie jest jeszcze większy użyłem, w odpowiedzi na konkretny post vooy.maciej. ."
Cytat: "Michał Wolff"... Bo teksty o "optycznych wielkościach" mogą tylko rozbawić Nie pisałem nic o żadnych optycznych wielkościach.
jak zawsze nie przeczytasz dokładnie, do tego jeszcze zmieniasz treść czyjejś wypowiedzi, jak ci wygodnie, byle ośmieszyć kogoś, kto ma inne zdanie od twojego
Dyskutuj sobie z samym sobą, bo inne osoby Twoje opowiastki mało przekonują, wolą konkrety. A fakty są takie, że wiele rowerów na jeden i drugi rozmiar kół ma wymiary niemal identyczne
To już wiemy...
Miki przeglądałem kiedyś temat ze składania twojego nowego roweru,o pamiętam, że pisałeś tam, że dokładnie starałeś się odtworzyć geometrię starego, może to stąd wynika?
...3. Zwróciłem uwagę na to, że przy tej samej pozycji jeźdźca rower 26" owszem, jest mniejszy, bo jest krótszy, ale symbolicznie, natomiast już wysokość ma identyczną. Wnioskuję z tego, że argument o wielkości roweru (mniejsze koła --> mniejszy rower --> łatwiej go upchnąć np. do pociągu) jest chybiony lub prawie chybiony.
Tak naprawdę największe różnice w długości roweru daje długość górnej rury przedniego trójkąta (nigdy nie podawana, nie wiem czemu podaje się tylko wysokość podsiodłowej, pewnie jest jakiś cudomagiczny przelicznik).