Autor Wątek: Konkretny rower dla żony :)  (Przeczytany 770 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Konkretny rower dla żony :)
« 27 Lip 2011, 04:06 »
Cześć,
  wiem, że tematów co nie miara - ja natomiast zwracam się z wielką prośbą
  szczególnie do Was kobiet abyście powiedziały jakimi rowerami jeździcie i czy są wygodne.

Chcę kupić rower dla żony: jej wymagania to wygodny.
  Cel: chcę z nią jeździć w dłuższe trasy a jednocześnie kiedyś
  może zrobić z niego treking. W tej chwili to ma być bardziej cross / miejski
  na dłuższe wyprawy.

Będę wdzięczny za wskazówki i opinie ;)

Mam na oku:
  http://kross.pl/rower/97-TRANS_ALP.html - nie wiem tylko na ile będzie wygodny na dłuższe wypady (np. 100km).
  lub
  http://velo.pl/rowery/?id=472 - ten się jej bardzo podoba, ale znowu mam obawy co do dłuższych tras bo to bardziej miejski niż treking.

Sam nie wiem dlatego pytam ;) Was, doświadczonych, o zdanie .

Głównie patrzę na marki Kross, Accent bo na te mogę mieć  spore zniżki, aczkolwiek nie wykluczam innych.

P.S.
  Marzy mi się wyjazd z nią w dłuższą trasę i chciałbym zaoszczędzić jej na początek problemów z rowerem. Zrobię z nią kilka tras testowych i wtedy zaplanujemy jakiś dłuższy trekingowy wypad ;) Aktualnie ona nie ma dobrego roweru - przez to nie wierzy w siebie. Wiadomo jak jest - jak się ma badziewny sprzęt to i umiejętności nie wystarczą. Musi się przekonać.
« Ostatnia zmiana: 27 Lip 2011, 04:13 Freud »
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Odp: Konkretny rower dla żony :)
« 27 Lip 2011, 08:29 »
Polecałbym rower crossowy (z Krossa Nomia i Evado). Pomyśl, czy potrzebne jej jest dynamo w piaście (przydaje się głównie do jazdy po mieście) i amortyzator. Pójdźcie do sklepów i poprzymierzajcie się do różnych rowerów. Zwróć uwagę, aby dany model miał możliwość montażu bagażnika.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 28 Lip 2011, 07:54 »
Do Arka dodałbym.. Możliwość zamontowania bagażników. Damki często mają niedociążony przód i się tragicznie tym jeździ. Komfort związany z rozłożeniem bagażu nieoceniony.
Zwrócę jeszcze uwagę na tylny hamulec: takie zagięcie jak w TransAlpie chodzi (nie pamiętam czy po jakimś czasie dopiero, wtedy zacznie chodzić) ciężko. Dodatkowo linka może być na kolizji z mocowaniem bagażnika.
Grip-shift.. Ja nie lubię :)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 28 Lip 2011, 13:13 »
Mojej żonie się Grip-shift strasznie podoba.
Pewnie jeszcze nie wie, czy będzie wygodny bo na razie używała tylko w sklepach, więc to jest na razie na poziomie podobania się. Ja sam też nie lubię grip-shift.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum