Autor Wątek: No to podsumujmy Tour de France 2011  (Przeczytany 863 razy)

Offline wercia

• Miasto: Gliwice
  • Na forum od: 04.04.2010
No to podsumujmy Tour de France 2011
« 29 Lip 2011, 00:39 »
http://patrz.pl/filmy/zabawne-momenty-tour-de-france-2011  ;D

Dla tych co zaspali nic straconego, przed nami Tour de Pologne :D
"Każdy ma jakiś słaby punkt, uzależnienie od którego nie jest w stanie się uwolnić, takie nieznośnie coś co gniecie w środku i zmusza do działania..."

Offline Kobieta Carmeliana

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 19.03.2011
No, te niektóre to wcale takie zabawne nie są :icon_surprised: ale te wielkie rowery na polach super ;D
Nie ma nic gorszego od cyklisty. No chyba, że mason. A już najgorszy to jest mason na rowerze.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Jak oni są w stanie jechać w takim ścisku??? Czy przed dopuszczeniem kolarzy do wyścigu sprawdzają jakoś ich stopień niezdarności i zdolność do powodowania dziwnych wypadków? Przecież ja (zakładając, że wyrosłyby mi nagle żelazne łydy i znalazłabym się w tym tłumie) zamieniłabym cały ten peleton w jedno wielkie śmiercionośne domino!

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
 :icon_twisted:

Fajny filmik :)
let's make it big :)

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
zabawny filmik :) ale jak to bywa, były też smutne momenty, jak np: upadek kolarza na drut kolczasty :( :-\......

Jak oni są w stanie jechać w takim ścisku??? Czy przed dopuszczeniem kolarzy do wyścigu sprawdzają jakoś ich stopień niezdarności i zdolność do powodowania dziwnych wypadków? Przecież ja (zakładając, że wyrosłyby mi nagle żelazne łydy i znalazłabym się w tym tłumie) zamieniłabym cały ten peleton w jedno wielkie śmiercionośne domino!
Myślę, że jest to  tak jak prowadząc samochód w dużym korku, na drogach szybkiego ruchu, gdzie zmienia się pasy:)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Szwagier nasz osobisty brał juz drugi raz udział w Tour de France dla amatorów. Choc z amatorstwem niewiele ma to wspólnego, goście i laski są jak żyły. Widzieliśmy filmy z jego udziałem, kamery rozstawione na trasie wyłapują ich bowiem po chipach. też nas zdziwił ścisk. Bezpieczeństwo kiepskie, przy zjeździe na maksymalnych prędkościach, kiedy w ostatniej sekundzie wyrastają przed nimi olbrzymie skały, nietrudno o naprawdę groźny wypadek. Ale wyglądał super profesjonalnie. W ubiełym roku zdobył złoty czas, więc teraz startował w pierwszym boksie. Ma 42 lata, wraz z rowerem waży mniej więcej tyle co jedna nasza przednia sakwa :D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Myślę, że jest to  tak jak prowadząc samochód w dużym korku, na drogach szybkiego ruchu, gdzie zmienia się pasy:)
Ale w korku samochody nie jadą kilkadziesiąt na godzinę w odległości kilku centrymetrów od siebie...
jak napisałem jest to droga szybkiego ruchu, więc tam jadą szybko samochody obok siebie, z dwoma pasami gdzie trzeba przeskoczyć np na lewy, czy  to prawy.
tak tylko w odległości kilku metrów przy prędkościach dochodzących do 100 km/h....myślę, że jazda samochodem jest trudniejsza....z tego względu, że taki pojazd jest dłuższy to raz, dwa więcej się dzieje na drodze, trzy jest cięższy, a co za tym idzie droga hamowania jest dłuższa, nad rowerem można szybciej zapanować.
Kolejna sprawa gdybyś to robiła mam na myśli trenowała kolarstwo 6 czy 7 dni w tygodniu, to jestem pewny, że spokojnie byś się przyzwyczaiła:)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
(3:05  na filmiku) - Janusushi, ale nawet przy długim treningu, mogłaby wyjść z Ciebie Twoja natura :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum