Autor Wątek: Frazesy o podróżowaniu czyli dywagacje filozoficzne  (Przeczytany 4653 razy)

Offline Kobieta Joladanube

• Miasto: Krakow
  • Na forum od: 25.08.2011
Jakże w rózny sposób i w różnej formie,a także na róznym poziomie można dyskutować o kilku wykrzyknikach :) .
Dziękuję Hindiano,za ucztę powyżej,z ładnym przywołaniem Agnieszki Osieckiej.
Takie wypowiedzi są inspirujące i zachęcają do refleksji nawet innych niż rowerowe :)
I nad nimi warto się zatrzymac.Znacznie trudniej czytać te,które wynikają byc może z braku kindersztuby(bez wykrzyknika),albo zwyczajnie ze stylu.
A inna sprawa to ta ,ze faktycznie trudno opisać ciszę ,spokoj i łagodnośc krajobrazu Podlasia,zwłaszcza gdy się chce nia podzielić z radoscią z innymi.

Bitels

• Gość
A inna sprawa to ta ,ze faktycznie trudno opisać ciszę ,spokoj i łagodnośc krajobrazu Podlasia,zwłaszcza gdy się chce nia podzielić z radoscią z innymi.

Racja. Ciszę i spokój opisać najtrudniej, bo każdy opis zakłóci tą ciszę.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Nie bardzo rozumiem, co tam piszecie, Jolu i Hindiano, ale najważniejsze, że bez stad wykrzykników. Tak trzymać! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Ej dziewczyny, a nie lepiej to przyznać, że te dziesięć wykrzykników dla podkreślenia spokoju to lekki lapsus i niezręczność, i sprawę w żart obrócić?

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Taaak, Jola, przeproś natychmiast za te paskudne wykrzykniki z 15 września bo normalnie wieś

Czasem to mi ręce opadają i odechciewa mi się forum czytać jak takie czepialstwo widzę :o
« Ostatnia zmiana: 12 Paź 2011, 01:17 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
Ale przecież tam nie ma żadnego czepialstwa, tylko trafna uwaga o podłożu oksymoronicznym :D

Offline Mężczyzna salek

• Miasto: Górki
  • Na forum od: 29.08.2011
Czasem to mi ręce opadają i odechciewa mi się forum czytać jak takie czepialstwo widzę

Ja też mam czasem wrażenie, że robi tu się lekki terror językowy. Żeby o parę wykrzykników robić takie halo? Zrozumiałbym, gdyby były błędy ortograficzne, bo to sam staram się plewić, ale bez przesady - i na to zdarza mi się przymknąć oko... z grzeczności? Jak ktoś w danym czasie jest w takim euforycznym stanie, że ciszę i spokój chce "podkreślić wyjątkowo" to... czemu nie ?!?!?! :P

P.S. A w ogóle to tą dyskusję offtopową możnaby przenieść gdzie indziej, bo temat zacny zaśmiecamy :(

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Nie przesadzajcie znowu - jaki terror? Zwrócił aard uwagę na dość jego (i moim też) zdaniem niezręczne zestawienie opisu spokoju z wykrzyknikami. Coś się stało?

Offline Mężczyzna salek

Coś się stało?

Offtop się stał ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
AAAAAAAAaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS: Krzyczy moje wewnętrzne ja ;)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
To wszystko przez aarda  :) Pewnie miał zły dzień.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna salek

Wytnijcie to co niepotrzebne Panie/Panowie Moderatorzy ;)

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Ludzie, proszę, zrozumcie. Dość jest hałasu w naszym codziennym życiu. Wystarczająco dużo jest ryku silników na ulicach, krzyku telewizorów zza ściany, agresji w reklamach, przemocy w filmach. Ja wiem, że to się udziela i nawet to rozumiem. Ale TYM BARDZIEJ starajmy się panować nad tym! Jeden wykrzyknik spełnia taką samą rolę interpunkcyjną jak osiem czy osiemdziesiąt. Ale nie wali po oczach. A osiem sztuk wali. Wali okropnie. Jak ryk silnika TIRa zza okna domu stojącego przy spokojnej zazwyczaj ulicy...

Jeśli chodzi o takie kalectwo interpunkcyjne jak stawianie kilku takich samych znaków przestankowych pod rząd, to ja mam zawsze "zły dzień" i proszę nie próbować mnie "usprawiedliwiać", tylko może w zamian zastanowić się, jakiemu owczemu pędowi się uległo, stawiając osiem wykrzykników zamiast jednego. Kropka (nie wykrzyknik).

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
W ogóle nie wiem o co chodzi, ale Pratchett pasuje mi tu jak ulał ;)

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
Zaś osoby strofujące inne za używanie więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami cudzej osobowości :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum