Może trochę za późno, ale dopiero obudziłem się niedawno z tym pomysłem, ale jeśli jeszcze nie macie pomysłów na weekend serdecznie zapraszam. Jedzie jak na chwile obecną 5 osób.
Jako, że niebawem tj. 13,14,15 sierpnia szykuje się długi weekend. Trzeba wykrystalizować plany. Myślę, że dobrą ideą jest zebranie chętnych osób na wycieczkę. Przedstawiam wstępny, ale dobrze rozwinięty Plan trasy i dni. Dołączyć się można jak i odłączyć w dowolnym momencie. Możliwości skorzystania z pociągu na trasie jest wiele. Trzeba zabrać sakwy oraz ekwipunek i w drogę! :-)
Dzień 1 Start: 10:00
Trasa: Katowice - Pszczyna - (okolice Pszczyny nocleg) 60-70km
Opis: Poprzez ciekawe dzielnice wyjedziemy z Katowic poprzez bardzo ładne lasy przejedziemy do Tychów, gdzie jeszcze piękniejszymi lasami Kobiórskimi Dojedziemy do Pszczyny. Na wieczór miejsce na nocleg to działka rekreacyjna moich rodziców w otulinie puszczy pszczyńskiej. (Dla spragnionych wrażeń, nocne wyjście do puszczy, ewentualnie bardziej delikatnie - wschód słońca - możliwość zobaczenia zwierzyny). Na kolacje Ognisko/Grill do wyboru.
Dzień 2Miedźna - Góra Żar (lub przełęcz Kocierska) - Okolice Jeziora Żywiec. 50-70km
Dzień 3Okolice Jeziora Żywiec - Szczyrk (Wjazd kolejką na Skrzyczne) - Wisła - Ustroń (Leśny Park Niespodzianek ;-) )
wersja dłuższa Żywiec - Koniaków - Wisła
Opis: Tym razem przejażdżka w dolinach po której obu stronach rozciągają się piękne Beskidy.
Po drodze dużo atrakcji, oczywiście wszystko w zależności od tempa, warunków pogodowych lub innych składników.
Dajcie znać kto byłby zainteresowany, ja za niedługo postaram się w innych miejscach umieścić to info. email kontaktowy
fieroman@o2.pl - fajnie by było jakby zainteresowani potwierdzili chęć swojego udziału bądź to na email lub tutaj na forum, ale i bez tego da radę