Autor Wątek: Ekstremalna wycieczka na Mazury  (Przeczytany 5783 razy)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: Ekstremalna wycieczka na Mazury
« 9 Gru 2011, 12:08 »
cinek byliście w Wąbrzeźnie moim rodzinnym mieście  :icon_twisted:
bardzo ładnie zdjęcie  z tymi pajęczynami.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 9 Gru 2011, 13:58 »
Cinek, przelicz bociany i krowy /koniec fotek/.
Cinek policzył bociany i krowy w sposób jaki obowiązywał na naszej ekstremalnej wycieczce :D

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 9 Gru 2011, 15:11 »
Potwierdzam.
Bociany i krowy są policzone poprawnie.

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
« 9 Gru 2011, 17:05 »
Czuję się zrobiony w "bociana/krowę" :-[ Nie nadążam ! :( Zapraszam na ponowne liczenie - liczydła są w  sklepie - inwentarza w/g moich reguł  w przyszłym roku. :lol: Miejsca pod  namioty nie zabraknie . :wink:
« Ostatnia zmiana: 9 Gru 2011, 18:01 Waldemar »
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Bogusław

• Miasto: tu i tam :)
  • Na forum od: 23.03.2010
« 11 Gru 2011, 02:53 »
Panowie,super wycieczka. Wreszcie mogłem zobaczyć  :)
Waldemar,fajną masz metę.Chyba nieżle Ci służy,bo na fotkach "jezdeś kwitnący" ;D ;D ;D
...użyszkodnik...

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
« 11 Gru 2011, 12:55 »
Bogusław , nie dziw się że "jezdem kwitnący"  -   był to gorący okres  żegnania/witania  starych/nowych turystów w naszej pięknej i gościnnej wiosce /połowa m-ca/, gościłem ich na ogniskach, korzystali z łódki itp, itd... :)   Ciężka to robota, oj ciężka, ale wdzięczna dla ducha i ciała - przyjedż, a doświadczysz tego. :wink: Z miejscówki jestem zadowolony, bo jest to terytorium  niedostępne i zakazane dla ślubnej -  jednym słowem EDEN. :lol:
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 11 Gru 2011, 13:30 »
Poranny i wieczorny spacer z aparatem - rewelacja:)
Piękne tereny, super wycieczka. Ech...rozmarzyłam się, a do lata jeszcze pół roku.
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Freud

• Na forum od: 16.06.2011
« 11 Gru 2011, 14:37 »
Szybko zleci. Ja to chyba jak ten Robinson Cruzoe będę zaznaczał kreseczki na ścianie jako upływające dni do lata :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 11 Gru 2011, 16:25 »
Lepiej zaznaczaj kreseczki na mapie, bo czytając Twoje komentarze mam wrażenie, że w przyszłym roku zamierzasz być wszędzie i jeszcze w paru miejscach ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 11 Gru 2011, 16:49 »
Podoba mi się to zdjęcie: https://picasaweb.google.com/106688560218343621361/RoweremNaMazury#5683874761899729634  8) Razem z podpisem w sam raz do demotywatowów ;D
A tak poza tym, bardzo fajne zdjęcia i przyjemnie się je oglądało :) 
« Ostatnia zmiana: 11 Gru 2011, 16:51 marek.dembowski »
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna Freud

« 11 Gru 2011, 17:56 »
Lepiej zaznaczaj kreseczki na mapie, bo czytając Twoje komentarze mam wrażenie, że w przyszłym roku zamierzasz być wszędzie i jeszcze w paru miejscach :wink:
Zamierzam być w Norwegii, na zlocie forumowym + przejechać 450km na maratonie.
To plan podstawowy. Co finalnie wyjdzie to się okaże :wink:

Jak czas pozwoli będzie "parę" innych miejsc. Jeśli do tego dojdzie jakiś wyjazd w Polskę to będę super extra zadowolony z sezonu.

A mazury nie powiem - piękne. Lajtowo można przejechać piękne tereny a jeziora od zawsze uwielbiam.

A powiedzcie mi jak z komarami na mazurach? Dają się we znaki?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 11 Gru 2011, 18:12 »
Nie rozkładaj się w pobliżu mokradła i będzie ok! Ewentualnie wypij parę piw przed pójściem spać, też wtedy nie będą przeszkadzać :D
Jak jedziesz to komary nie przeszkadzają, najgorzej dają się we znaki podczas rozkładania namiotu/kąpieli w jeziorze.
Lepiej zaznaczaj kreseczki na mapie, bo czytając Twoje komentarze mam wrażenie, że w przyszłym roku zamierzasz być wszędzie i jeszcze w paru miejscach ;)
Też tak mam, ale gdzie trafię finalnie to już decydują tylko warunki i czas jaki ma się do dyspozycji, na wyjazd, nawet na kilka dni też trzeba kiedyś zarobić ;) Plany boleśnie weryfikuje rzeczywistość.

My home is where my bike is.

Offline m+k

• Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 11 Gru 2011, 18:14 »
Z komarami to można sobie "jakoś" poradzić stosując różne preparaty, zdecydowanie gorzej wygląda walka z meszkami w Norwegii. Można zabezpieczyć się stosując moskitierę na twarz lub ucieczką do namiotu  :) (ale to inny wątek).
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Freud

« 11 Gru 2011, 19:06 »
Nie rozkładaj się w pobliżu mokradła i będzie ok! Ewentualnie wypij parę piw przed pójściem spać, też wtedy nie będą przeszkadzać :D
Jak jedziesz to komary nie przeszkadzają, najgorzej dają się we znaki podczas rozkładania namiotu/kąpieli w jeziorze.
Mi nie, ale moja żona ma fobię na punkcie owadów :D
Szczególnie tych gryzących. Znieczulę ją piwem a drugi dzień będzie pod tematem: "ponarzekaj jeszcze" :D

Też tak mam, ale gdzie trafię finalnie to już decydują tylko warunki i czas jaki ma się do dyspozycji, na wyjazd, nawet na kilka dni też trzeba kiedyś zarobić ;) Plany boleśnie weryfikuje rzeczywistość.
Plany planami. W zasadzie to nic mi nie wiadomo co do innych miejsc, poza tymi które wymieniłem :)
Plany zawsze mogą sie zmienić o ile nie kupi sięnp. biletów. Wtedy już trudniej zrezygnować.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 11 Gru 2011, 20:21 »
W Norwegii najlepiej rozbijać się w miejscach maksymalnie odsłoniętych, najlepiej nad morzem. Wiatr najlepiej odstrasza meszki ;)
Wracam do jeżdżenia.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum