Autor Wątek: Sprężyna przedniej przerzutki  (Przeczytany 1674 razy)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Sprężyna przedniej przerzutki
« 12 Sie 2011, 09:36 »
Za kilka godzin wyjazd na kilkudniową wycieczkę, rower spakowany z sakwami stoi tu obok mnie w pracy....a dziś rano pękła sprężyna przedniej przerzutki. Nie wiem czy pękła czy się wyhaczyła, kręci się luźno, jeden z tych bolców napinających jest długi, a drugi krótki. Dlatego sądzę że coś pękło.

Te sprężyny są dostępne w serwisach, czy trzeba przerzutkę wymienić?

Dla ścisłości to jest szosowa Tiagra 4403.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Sprężyna przedniej przerzutki
« 12 Sie 2011, 09:56 »
oj ciężko będzie z wymianą sprężyny... przynajmniej w krakowie tak jest :P odsyłali mnie do kupna nowej przerzutki.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline kunu

• Miasto: Poznań/Widziszewo
  • Na forum od: 14.09.2010
« 12 Sie 2011, 10:02 »
Nie dostaniesz takiej sprężyny, przynajmniej nie nowej. Shimano ostatnio coraz mniej części wymiennych udostępnia, a nawet jak są to cena stanowi 70% nowego produktu(ale tej nie ma bo sprawdziłem własnie). Można jedynie liczyć, że jakiś serwis będzie miał coś takiego w zdobycznych częściach ale na taki łut szczęścia bym nie liczył :(

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 12 Sie 2011, 10:35 »
Dzięki chłopaki, już się umówiłem z serwisem. Będę musiał wymienić tak jak piszecie.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 12 Sie 2011, 10:38 »
bez przedniej przerzutki to w sumie jakoś idzie przeżyć jeszcze. ustawisz na sztywno środkową tarczę i masz całkiem niezły zakres przełożeń :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum