Autor Wątek: Perypetium mobile  (Przeczytany 3809 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Perypetium mobile
« 14 Sty 2012, 23:34 »
Do wybijania zębów początkowo służyły też rogi - gdy odebrałam rower, były ustawione prawie pionowo - ale nie 'do przodu', tylko przekręcone nieco do tyłu, jakby celowały prosto w twarz rowerzysty.
Widuję to często na ulicy, jak dla mnie to niewytłumaczalne. Już mniej dziwnie wyglądają osoby z barankiem przekręconym do góry ;)

My home is where my bike is.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 15 Sty 2012, 17:14 »
Masz może fotkę?
Nie żartuj. Udaję, że nie wiem, czyj to rower :P Zostawiłam go bez zapięcia i czekam, aż ktoś ukradnie. Niestety, o dziwo, nikt nie chce :P

Do wybijania zębów początkowo służyły też rogi - gdy odebrałam rower, były ustawione prawie pionowo - ale nie 'do przodu', tylko przekręcone nieco do tyłu, jakby celowały prosto w twarz rowerzysty.
Widuję to często na ulicy, jak dla mnie to niewytłumaczalne. Już mniej dziwnie wyglądają osoby z barankiem przekręconym do góry
Też nie mieści mi się to w głowie. Może ktoś wie, skąd to się bierze?

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 15 Sty 2012, 17:34 »
Masz może fotkę?
Nie żartuj. Udaję, że nie wiem, czyj to rower :P Zostawiłam go bez zapięcia i czekam, aż ktoś ukradnie. Niestety, o dziwo, nikt nie chce :P
Też masz antywłamaniowy rower! Extra :D Też taki posiadam ;) Aczkolwiek ten nie przynosi wstydu bo wygląda JESZCZE jak klasyk z dawnych lat :P
Poruszam się takim po Łodzi i zastanawiam się który desperat w końcu mi go ukradnie :P
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 16 Sty 2012, 17:25 »
co do wentyli-> pewnie nie mają nakrętki, która przylegając do obręczy sprawia, że tenże jest prostopadle do niej. Jedyne, co musisz zrobić, to przesunąć wentyl (dętkę) bliżej otworu na wentyl, tak, żeby cały w niego wchodził :) Wtedy bez problemu napompujesz.
Osobiście szlag mnie trafia, jak widzę takie wentyle, które nie mają gwintu zewnętrznego i przy naciąganiu na nie pompki, ten chowa się w obręcz..
Co do kradzieży rowerów.. Tu , we Wrocławiu , zapięte kradną, ale niezapiętego, którego porzuciła koleżanka, to już ponad rok nie ukradli.. Nawet złomiarze nie wzięli. A konstrukcja ciekawa, damka, ale rura podsiodłowa nie jest połączona z mufą suportu :)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 28 Paź 2012, 16:24 »
Z radością informuję, że mój trzeci rower (ten pokraczny, który dostałam od sąsiada Chińczyka) padł ofiarą kradzieży ;D Zauważyłam go jakiś czas temu przy stojaku rowerowym kilka bloków dalej. Jak widać złodziej nie wysilił się za bardzo z ukryciem roweru - widocznie doszedł do wniosku, że zabierając go, wyświadczy mi przysługę. Nie mylił się, jestem mu bardzo wdzięczna ;)

Rower tytułowy, moje perypetium mobile, od wielu miesięcy stoi samotnie pod wydziałem. Miałam nawet w planach przestawienie go pod jakiś dach, ale doszłam do wniosku, że bardziej zardzewieć już chyba nie może...

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 29 Paź 2012, 07:49 »
Może złodziej nie zdołał odjechać na nim daleko, albo wybił zęby kolanami i poddał się dwa bloki dalej:D
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 29 Paź 2012, 21:05 »
Może złodziej nie zdołał odjechać na nim daleko, albo wybił zęby kolanami i poddał się dwa bloki dalej:D
Istnieje taka możliwość :P Chociaż wiesz, na moim osiedlu mieszka sporo studentów tutejszej polibudy, z których większość to Chińczycy ;) Im pewnie taki rozmiar ramy nie przeszkadza...

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 30 Paź 2012, 18:17 »
Może złodziej nie zdołał odjechać na nim daleko

Co nie wyklucza "niezdolnośc"i owego pojazdu do ucieczki pokradzieżowej:P

Jak wspomniałaś - problem masz z głowy.

W Kopenhadze wiele rowerów dawno zapomnianych, jest. Nikt ich nawet porządnie ukraść nie chce. Czasem kradną z nich koła tylko a czasem siodełka... a potem bidulki tak łańcuchem złapane za d... rdzewieją :(:P

Zresztą ja się kopenhagą zasłaniam, pod geologią w rowerowni 3 rok stoi składak caaaały brązowy:P
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum