Autor Wątek: Stara szosówka na miasto  (Przeczytany 4208 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Stara szosówka na miasto
« 21 Wrz 2011, 21:31 »
może być na ciebie za duży.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 21 Wrz 2011, 21:36 »
Moim zdaniem nie jest to najlepszy wybór, osprzęt wypada nieco blado. Tylna przerzutka nie jest mocowana na hak, tylko pod zacisk koła.
Co do rozmiaru - może być odrobinę zbyt duża, przygotuj się na ewentualną wymianę mostka, lepsza byłaby o 2-4 cm krótsza (i w poziomie i pionie).
Ale jeśli kupować, to 350 zł to moim zdaniem za dużo, rozsądnie byłoby 280-300zł. Za 400 zł kupiłem w zeszłym roku coś takiego:
świeżo rozpakowany
i wyregulowany
Gdybyś poczekał jeszcze trochę, to w końcu października, w listopadzie powinno być więcej ciekawych ofert, a ceny nieco niższe. Ale na mój rower polowałem z 1.5 miesiąca na allegro.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
« 21 Wrz 2011, 22:07 »
W takim razie w pt nigdzie nie idę :D Będę polował dalej. Jak coś znajdę, to tutaj wrzucę. Dzięki za porady ;)

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 22 Wrz 2011, 21:31 »
Powiem tak z własnego doświadczenia:rozglądnijcie się dokładnie po okolicy i waszej miejscowości ,a na pewno się trafi jakaś perełka,o której zwykły śmiertelnik nie ma pojęcia co ma(i czasami zgodzi się odsprzedać) ,albo przejrzyjcie skupy złomu tam można naprawdę coś fajnego wyrwać za grosze.Powodzenia i wytrwania w poszukiwaniu.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
« 27 Wrz 2011, 16:26 »
Pozwolę sobie przytoczyć link z działu giełda, tematu o okazjach z allegro ;)

http://allegro.pl/hit-rower-specialized-alliez-carbon-karbon-i1840012720.html
Będzie na moje 184 cm dobra? Warto? Jakieś cechy szczególne tego rowerku? Mam całkiem niedaleko, a 500 to jeszcze mogę wydać na rower z carbonową ramą ;)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 27 Wrz 2011, 16:32 »
Rozmiarowo powinien być dobry,  za tą kase jasne że warto, podobne rowery na tej ramie są na allegro po 1000;p http://allegro.pl/listing.php/search?string=Specialized+Allez+carbon&category=16484&params_top_cookie=635c8699ec6a48ca70780f0e041b45ce82fe39d8

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
« 1 Paź 2011, 09:18 »
Co ja widzę! Drugie motobecane na forum!:D I to w Poznaniu :D Pooooookaż Gofer jak wygląda bo te stare linki już nie działają :(
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 26 Paź 2011, 21:46 »
w temacie starych szosówek. ma ktoś może jakąś błyskotliwą poradę odnośnie regulacji hamulców weinmann symmetric? męczę się z tym od godziny, efekty tragiczne :P

problem jest z tym, że klamki są bardzo miękkie i słabiutko hamują. wszelkie próby naciągnięcia linki skończyły się niepowodzeniem z powodu braku drugiej pary rąk :P nie da się jednocześnie dociskać klocków do obręczy, naciągać linkę, przykręcać śrubę i blokować nakrętkę. na to musi być jakiś fortel :P

ehh, w ostateczności zlecę to facetowi z serwisu, drogo nie wyjdzie. chciałbym jednak umieć to zrobić samemu.

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 26 Paź 2011, 22:06 »
Hamulców nie da się jakoś zacisnąć przy użyciu sznurka?
Ale nie wiem czy da się
jednocześnie dociskać klocków do obręczy, naciągać linkę, przykręcać śrubę i blokować nakrętkę
mając do dyspozycji tylko dwie ręce.

Linkę można naciągnąć trzymając kombinerki w zębach ;) Pozostaje już tylko śrubka i nakrętka :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum