Autor Wątek: AuLPY 2011, NOWY FILM  (Przeczytany 2276 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Odp: AuLPY 2011
« 4 Wrz 2011, 20:03 »
Pozdrawiam i gratuluję wspaniałej wyprawy. Po analizie waszego bagażu stwierdzam, że muszę odchudzić swoje sakwy  :) Piękne krajobrazy. Bardzo mi się spodobała trasa. W przyszłym roku na pewno wybiorę się w Alpy.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 4 Wrz 2011, 22:30 »
We Włoszech całkiem sporo sklepów (również supermarketów) jest otwartych w niedzielę.
Mam zupełnie przeciwne obserwacje. Mowa jest o marketach, nie małych sklepikach, gdzie wszystko kosztuje 3x tyle. Może w rejonach dużych miast sprawa wygląda inaczej - ale w Alpach znalezienie czynnego w niedzielę marketu graniczy z cudem - i tak samo wygląda ta sprawa w Austrii, Szwajcarii czy Francji
Dziś osobiście robiłem zakupy w Penny Markecie, a widziałem jeszcze otwarty Bennet i Esselunga i to wcale nie w okolicy dużych miast.
Natomiast w samych Alpach wysokich, to faktycznie ciężko jest znaleźć w ogóle market.

Offline toosh

• Miasto: Żywiec
  • Na forum od: 14.02.2009
    • http://toosh88.blogspot.com/
« 14 Paź 2011, 20:14 »
www.toosh88.blogspot.com "prawie ULTRALIGHT"

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Odp: AuLPY 2011, NOWY FILM
« 14 Paź 2011, 20:31 »
Bardzo przyjemnie się oglada. Jeszcze raz gratuluję wyprawy. Choć na filmie mogliście coś powiedzieć... :P

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 14 Paź 2011, 21:18 »
Gratuluję wyprawy. Świetna galeria, a przede wszystkim film. Bardzo dobrze dobrana muzyka, dobry montaż, podoba mi się i to bardzo.  :)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 14 Paź 2011, 22:09 »
Bagaż robi wrażenie! Ja na dzisiejszej wycieczce miałem większą sakwę :P

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 15 Paź 2011, 08:39 »
Gratuluję wyprawy :) Podoba mi się, że to taki spontan. Czy dla Macka to był debiut z tak okrojonym bagażem? Nie narzekał?
No i jak to możliwe, że pojechał w ALPY na szosowej kasecie??! :o
A Ty jakie miałeś najlżejsze przełożenie, Toosh?

Kąt na focie z malagi jest oczywiście przesadzony, dało się tam podjechać ;] W rzeczywistości jest tak: https://picasaweb.google.com/lh/photo/So1tJucjq0i9T1ZaXRhNFQ

Dobrze, ze wyjaśniłeś, bo już myślałem, że chcieliście "strugać pokrzywdzonych bohaterów" tym Waszym zdjęciem na Picassie. Aczkolwiek warto jeszcze dodać, że na tym zdjęciu ze mną to też nie jest to nachylenie, po którym się jedzie. To jest wewnętrzna strona zakrętu, gdzie podjechać byłoby chyba niemożliwością. Po zewnętrznej jest "raptem" ok. 35% i tamtędy podjeżdżaliśmy z Wilkiem :)
Co nie zmienia faktu, że to miejsce jak i cały podjazd są piekielnie trudne i cieszę się, że mam go już za sobą :P

EDIT: Mieliście licznik z wysokościomierzem? Ten dzień z Gavią i Stelvio to jaką miał sumę podjazdów? Na pewno ponad 3k, ale dokładniej? Tak czy owak szacunek, te dwie przełęcze w ciągu jednego dnia to jest "coś" :)

« Ostatnia zmiana: 15 Paź 2011, 09:00 aard »
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline toosh

• Miasto: Żywiec
  • Na forum od: 14.02.2009
    • http://toosh88.blogspot.com/
« 15 Paź 2011, 11:31 »
Maciek już wcześniej jeździł na lekko na krótkie wypady po Polsce, on by nie zaczął narzekać nawet po 3 dniach ulewy tysiąclecia ;]

Miejsce, w którym stoisz podjechałem, sam zakręt oczywiście ominąłem łukiem, ale potem w linii prostej po tej stronie drogi już się udało. Ja miałem 22x32, mi nie tyle przeszkadzało przełożenie co brak formy ;], a Maciek pojechał na takiej jaką miał. Na normalnych podjazdach dawał radę, ale na Maldze pchał od samego znaku.

Nie mieliśmy wysokościomierza, nie mam pojęcia ile tam wyszło, ale to był ciężki dzień.
www.toosh88.blogspot.com "prawie ULTRALIGHT"

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 15 Paź 2011, 12:22 »
Miejsce, w którym stoisz podjechałem, sam zakręt oczywiście ominąłem łukiem, ale potem w linii prostej po tej stronie drogi już się udało.
Potem w linii prostej to już akurat wszystko jedno po której stronie drogi się jedzie. Tylko zakręty da się brać po zewnętrznej :wink:

No szkoda, że nie mieliście jak zmierzyć tego dnia, ale zacny on był jak cholera. Jeszcze raz gratuluję :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 17 Paź 2011, 11:07 »
mi film się niezbyt podobał, za długie ujęcia i musiałem przewijać, żeby dotrzeć do końca- skrócony o połowę byłby o wiele lepszy
Za każdym razem jak patrze na Twoje zdjęcia to nie mogę pojąć jak można jechać z taka ilością bagażu,szacun :)

chyba musimy się razem gdzieś wybrać bym  mógł na lajfie to zobaczyć i.. zrozumieć ;)

Tagi: alpy włochy austria 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum