Ankieta

Czy gdybyś miał/-a extra pomysł na wyprawę, a nie znalazł/-a nikogo chętnego?

Zagryzł/-a/byś zęby i pojechał/-a/byś samotnie na wyprawę życia
35 (79.5%)
Odpuściłby/-a/ś sobie wyprawę i zaszył/-a w pustce codzienności
1 (2.3%)
Poszukał/-a/byś chętnych w kolejnym sezonie nadającym się do jazdy (zwykle za rok)
4 (9.1%)
Pojechał/-a/bym na tą wyprawę stosując inne rozwiązanie (proszę o opis)
1 (2.3%)
Poczytał/-a/bym forum i dołączył/-a/bym do innych, rezygnując z mojego planu
3 (6.8%)

Głosów w sumie: 43

Głosowanie skończone: 7 Paź 2011, 23:26

Autor Wątek: Czy gdybyś miał/a extra* pomysł na wyprawę, a nie znalazł nikogo chętnego ... ?  (Przeczytany 2336 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« Ostatnia zmiana: 5 Cze 2021, 00:20 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Zagryzam paszczękę i jadę. Innej opcji nie widzę. Wolałbym z kimś,ale jazda samemu ma swoje plusy. Przeszkód sporo, od najbardziej banalnego dobrania urlopu, po bezkonfliktowe charaktery, pomysł na trasę i styl jazdy.

Rezygnować? Chyba najgorsza możliwość..

Offline Mężczyzna tranquilo

• Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Po co w ogóle zagryzać zęby? Po prostu wsiada się na rower i jedzie.
Jak dla mnie zalety i wady jazdy w towarzystwie się równoważą. Dla mnie nie ma więc różnicy

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Dużo gorsza jest sytuacja jak mam super pomysł na wyprawę i ktoś chce dołączyć  ;D

biker1990

• Gość
A u mnie jest tak.Mam jakiś świetny pomysł na samotną jazdę oczywiście to jest spore wyzwanie,ale nagle dzień czy 3 dni przed jak zwykle z niego rezygnuje,a potem dochodzi kolejny pomysł i go realizuje w towarzystwie.Także ja chyba nie mam takiej motywacji do samotnej jazdy trzeba mieć super motywację :D.

PS jeśli  coś nie na temat napisałem to przepraszam

Offline Mężczyzna Kikuchiyo

• Miasto: wlkp
  • Na forum od: 16.03.2011
Dużo gorsza jest sytuacja jak mam super pomysł na wyprawę i ktoś chce dołączyć  ;D

Rozwaliłeś mnie, ale jest w tym dużo racji :)

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
Ja tam nie mam problemów z samotną jazdą, wiele wypraw tak jechałem. I jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.
To tak samo jak ja, a jeśli chodzi o zgodność charakteru, jak to napisał hose morales,to  jest jak z wygraną na loterii:). Zresztą jeśli chodzi o jazdę w towarzystwie, to bardziej preferuje z przypadkowo spotkanymi rowerzystami na drodze.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Ja za to lubię towarzystwo góra 3 osób. W sumie 1 osoba towarzysząca to dla mnie ideał.
Wieczorami i z rana raźniej i weselej.

Rozwaliłeś mnie, ale jest w tym dużo racji :)
Czyli ta druga osoba jest dla Was kulą u nogi czy chodi bardziej o to, że uwielbiacie samotność?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
we troje (łącznie) jest chyba najciekawiej, bo ma się z kim pogadać, a zawsze można posłuchać też czyjejś rozmowy nie udzielając się :P i ma się jakiś wybór z kim się pogada :P zawsze to jakieś urozmaicenie, a nie jest to jeszcze duża grupa...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna hose morales

• Na forum od: 06.01.2009
Ja bym powiedział,że od trzech/trojga lepsza czwórka :P W ten sposób nikt nie jest wyalienowany i o demokratyczne głosowanie łatwiej i do samochodu wchodzi max pięć ( kierowca) i i i tyle. Z drugiej strony, cztery osoby to już peleton :D

Offline Mężczyzna KRos

• Miasto: Sulejówek
  • Na forum od: 18.07.2008
  Zdecydowanie pierwsza odpowiedź :) Jak już wspomniała Janusushi jadą samemu dużo łatwiej o kontakt z tubulcami. Widząc samotnego turystę/podróżnika, ludzie dużo chętniej udzielają pomocy. Za granicą nie masz wyboru i rozmawiasz tylko w obcym języku, co już jest plusem. Wydaje mi się także, iż w przypadku noclegów na dziko, szczególnie w dużych miastach służby porządkowe prędzej przymkną oko na "wybryk" jednej osoby. Łatwiejsza logistyka opisana przez Wilka to dla mnie duży plus. Zgadzam się jednak, że w przypadku załamania pogody jakaś osoba do towarzystwa by się przydała.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Ja bym powiedział,że od trzech/trojga lepsza czwórka :P W ten sposób nikt nie jest wyalienowany i o demokratyczne głosowanie łatwiej
Akurat trudniej :)

Ja tam popieram Waxmunda: trójka jest optymalna. Ale i dobrze dobraną Dwójką nie pogardzę. Czwórka i więcej to z reguły już zbyt wiele :)

Dla jasności: wybrałem odpowiedź 3. Samotna wyprawa byłaby dla mnie karą ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum