Jest ładownie usb
Zakupiłem "Daszek do Convoy S2+".
Po co? Pytam na poważnie, z ciekawości. Poza tym, taki daszek chyba powinien być czarny. Wszystko co świeci nocą na kokpicie mnie np. w nocy przeszkadza.Jak już kierować strumień światła to nie lepszy byłby kolimator (do tych latarek daje się chyba kupić soczewki o bardzo różnych, ciekawych własnościach).
Na wyprawach lampek z zasady używa się mało. Do jazdy miejskiej ładowanie USB jest przydatne, bo doładowywanie staje się wygodne i ryzyko niespodziewanej utraty światła maleje. Parametry ładowanie można sprawdzić, ale nie jest to kosmiczna technologia, żeby zrobienie tego dobrze było trudne.
Przy gładkim reflektorze Convoy S2 świeci takim dość zwartym kółkiem z dość dobrą linią ocięcia, jednak, żeby nie oślepiać zbytnio innych użytkowników dróg nie można tego wycelować prosto przed siebie, tylko trzeba trochę w dół. Przy tym daszku snop światła wydaje się idealny, będzie świeciło dużo dalej nie oślepiając.
Ja w podobnej latarce mam właśnie soczewkę, która daje płaski, a szeroki strumień światła. To nawet dobrze działa.
Ogólnie ta biel bardzo mocno odbija, a daszek świeci minimalnie.
OK, kupię Convoya S2+, jaki kolimator mam wybrać? Ten 60 stopni jest OK?https://allegro.pl/oferta/kolimator-do-latarek-convoy-s2-s3-20mm-60-stopni-7330499555Uchwyt gumkowy sprawdzi się na szosie bo czytam jego dobre recezje?