Mam aurę i feniksa, wolę tego drugiego, właśnie z powodu szerokości świecenia, jest także mniejszy i zgrabniejszy z tego co pamiętam.
To prawda, feniks świeci krócej. Nie jestem przekonany czy aż o 1/4, no ale nie robiłem pomiarów. Mi to nie przeszkadza, nie jeżdżę za szybko, a aura jak dla mnie po prostu jest za wąska. Jechałem po wałach w Krakowie, które jakieś szerokie nie są, i czułem się jakby po bokach była przepaść, taką ciemność. Wybór dla mnie był więc prosty.Na początku, gdy testowałem lampki, jeździłem z obiema i aurę miałem ustawioną na świecenia w dal, a feniks oświetlał boki i było najlepiej. Jeśli masz obie to polecam zrobienie podobnego testu, jazda z obiema i przełączanie się między jedną a drugą, dopiero wtedy czuć różnice.
Armytek Wizard pro (czołówka) i Prime C2 (na przód).
Cytat: senocore w 29 Paź 2021, 18:12Armytek Wizard pro (czołówka) i Prime C2 (na przód).No ale ani jedno, ani drugie, nie jest lampką rowerową. Używania czołówki na rowerze zupełnie już nie rozumiem, a takie bez odcięcia, to w dalszym ciągu uważam, że do lasu jak najbardziej, ale nie na drogę. Chyba, że jako "długie".
Używania czołówki na rowerze zupełnie już nie rozumiem