Autor Wątek: Lampka przednia  (Przeczytany 210642 razy)

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009
Odp: Lampka przednia
« 22 Wrz 2011, 21:56 »
Zdecydowałam się na zakup :
http://www.bike-on.pl/product.php?id=22177&id_categories=24&namek=lampa_przednia_Sigma_Lightster

Niedawno wróciłam z  pierwszej jazdy z lampką- lampka pięknie oświetla drogę, polecam. :)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 3 Paź 2011, 21:37 »
lampka pięknie oświetla drogę, polecam
Ja bym się kilka miesięcy wstrzymał z polecaniem. Znając sigmę, to wkrótce zacznie nawalać...  :icon_redface:
Czego Ci oczywiście nie życzę ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 4 Paź 2011, 09:06 »
@aard a co poleciłbyś najbardziej?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline djtronik

• Miasto: Opolskie
  • Na forum od: 27.01.2011
« 5 Paź 2011, 15:28 »
Jeśli potrzebujecie względnie taniej i jednocześnie bardzo mocnej lamy przedniej to polecam: MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) link do sklepu: http://www.dealextreme.com/p/mj-808e-ha-iii-cree-xm-lt60-3-mode-1000-lumen-led-bike-light-set-4x18650-57100   Wychodzi jakieś 280 zł. Zależy od kursu dolara. Kupiłem tą lampę na początku tego sezonu do nowego roweru.  Sprawuje się dobrze. Siła światła chyba przewyższa typowy reflektor samochodowy na żarówce H7. Wykonanie dość dobre, Akumulator wystarcza na ok. 2,5do 3 godzin w trybie maksymalnym. Dodatkowo zrobiłem jeszcze dwa takie dodatkowe akumulatory z ogniw używanych w laptopie. Mam zasilanie na cała noc jazdy np. po lesie J

Offline Mężczyzna Neno

• Miasto: Zambrów
  • Na forum od: 09.01.2011
« 5 Paź 2011, 15:34 »
U mnie Sigma PAVA jeździ od roku, na badziewnych starych aku ok4h (mają po  800-900mAh). Dużo z niej nie korzystam ale na razie się nie popsuła. A.. i nie zauważyłem u niej trybu pozycyjnego - być może jednak jest zepsuta :D
A co do jazdy z czołówką - czyż nie tak dawno jeden z nas właśnie przez nią nie miał wypadku ?? Nawet chyba sam przyznał, że to przez nią . Ale może słabo kojarzę fakty .

P.S. Ja spokojnie jeździłem z nią po zadupiach (dziurawe drogi) 26-32km/h, szybciej raczej nie śmigam więc nie wiem ;)
« Ostatnia zmiana: 5 Paź 2011, 15:36 Neno »

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 5 Paź 2011, 23:11 »
@aard a co poleciłbyś najbardziej?
Nic. Każda ma mnóstwo wad i niewiele zalet. Osobiście posiadam Storka (wcześniej mnóstwo różnych lampek w rożnych cenach, a każda badziewna) i może bym i go polecił, gdyby nie to, że właśnie go wysłałem do naprawy gwarancyjnej :P

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 7 Paź 2011, 08:37 »
Jeśli o światło chodzi, dokładniej o czołówki, to polecam od siebie mactronic hls-k2-r. 165lm wystarcza  mi do jazdy i do biegania. Czołówka jest tania i naprawdę dobrze wykonana. Nie ma porównania z tikką którą miałem wcześniej. Trzy poziomy świecenia plus migający i czerwone światło z tyłu, które wykorzystuję bardzo często podczas biegania po zmroku.
« Ostatnia zmiana: 7 Paź 2011, 08:40 rafalb »

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
« 3 Lis 2011, 10:18 »
Szukam lampki przedniej :)
Po długich poszukiwaniach i tym co czytałem tu na forum chyba zdecyduję się na "Sigma-PAVA ".  Mam pytanie co do mocowania:
Czy jest możliwość rozdzielenia mocowania do kierownicy od samej lampki ??  Z tego co wiem, to mocowanie do kierownicy jest na zatrzask, nie na śrubki.
Czy nie wyrobił Wam się ten zatrzask ??   Lampka chcę aby mi służyła również do innych celów - nie tylko na rower.
http://www.centrumrowerowe.pl/005105/Sigma-PAVA_lampa_przednia/Produkt.aspx   chyba to okazyjna cena ??

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
« 3 Lis 2011, 10:53 »
Mam sigmę Smilux która ma identyczny uchwyt. Uchwyt da się oddzielić jedynie przez odkręcenie go od lampki. Sam uchwyt zresztą zbyt solidny nie jest, jeden już połamałem. Wystarczy podczas zdejmowania przez nieuwagę odgiąć w bok dolną połowę zatrzasku i po uchwycie, łamie się przy zawiasie. Na szczęście udało mi się uchwyt dokupić, ale jak masz zamiar często zakładać i zdejmować lampkę i  jeszcze jej używać pozarowerowo to nie polecam.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 3 Lis 2011, 14:20 »
Mój uchwyt od Pavy niestety już się wyrobił po roku. O tyle dobrze, że można go oddzielnie dokupić, nie trzeba wymieniać całej lampki.

« 3 Lis 2011, 16:34 »
dzięki za odpowiedzi.
Myślałem też o takim czymś jak Aurora SH-42 lub Bocialarka ale one mają zasilanie na baterie "18650" a ja szukam czegoś z zasilaniem bardziej uniwersalnym czyli AA lub AAA.

Podesłał by ktoś fotkę jak wygląda Sigma Pava od spodu po odkręceniu mocowania ??(od spodu) Samo mocowanie znalazłem(http://www.fietsvakshop.nl/17176-31281-thickbox/sigma-stuurhouder-pava-smilux.jpg)  bo tak się zastanawiam, czy dało by radę przełożyć całe mocowanie do kierownicy od mojej starej latarki(fotka więc była by tu pomocna).
« Ostatnia zmiana: 3 Lis 2011, 18:36 maciekkk »

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 3 Lis 2011, 18:29 »
Każda ma mnóstwo wad i niewiele zalet. Osobiście posiadam Storka (wcześniej mnóstwo różnych lampek w rożnych cenach, a każda badziewna) i może bym i go polecił, gdyby nie to, że właśnie go wysłałem do naprawy gwarancyjnej

Stork wrócił z naprawy. Okazało się, że wszystko z nim było OK, tylko ja nie przeczytałem instrukcji (albo w instrukcji nie było tego napisane, nie wiem, bo instrukcja byłą tylko w opisie aukcji, a aukcji już nie ma). W każdym razie problem był w tym, że pozostawiałem podłączony akumulator na wiele dni, nie używając w tym czasie lampki. Przez to się "zawieszała" i nie dawała włączyć. Teraz, kiedy akumulator jest na co dzień odłączony, a podłączam go tylko, gdy chcę lampki użyć, działa ona bez zarzutu. Siła światła oczywiście porażająca.

Podsumowując: jednak polecam Storka! :)

« 4 Lis 2011, 16:21 »
a co sądzicie o takiej latarce ??  http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=5861 modyfikowana przez greg-a ludzie ją biorą też na rower.

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
« 4 Lis 2011, 18:54 »
Również się zastanawiam nad tą latarką, a jest dostępna na poniższej aukcji

http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2p-750lm-cree-xm-l-nowa-custom-i1906962608.html

« 4 Lis 2011, 19:11 »
Tak, to ta latarka.  Sprzedający "cafel" to "greg" z forum swiatelka.pl
ma ktoś z Was może taką lampkę  ???
« Ostatnia zmiana: 4 Lis 2011, 19:52 maciekkk »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat